Annonce

Annonce

Brev:

Ødelægger vi vores barn? Hvordan håndterer vi søvnproblemet bedst muligt - 2,5år.


9. november 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 8 mdr.

Ødelægger vi vores barn? Hvordan håndterer vi søvnproblemet bedst muligt - 2,5år.

Hej Helen.

Vi har en dejlig dreng på 2år 8mdr. Han er født i uge 32, men har fra start klaret sig fantastisk. Han er helt med både motorisk og sprogligt og er fantastisk om dagen - natten skaber udfordringer for os alle i familien.

Han har aldrig sovet igennem og vi er godt klar over at man som forælder ikke nødvendigvis skal regne med at sove 8 timer i stræk men det føles ekstremt. Nogle nætter vågner han hver 30. minut. Han stoppede med at bruge sut da han var ca. 8 måneder - og har ikke været interesseret i den siden. Til gengæld bruger han sin sutteflaske som tryghed. Vi har vænnet ham af med den om dagen hvor han ellers blev lagt med den til lur og nu har vi i 2,5 måneder forsøgt at vænne ham af med den om natten. Han bruger den altid kun med vand i. Vi er dog nervøse for om det var derfor han ikke sov igennem - simpelthen fordi han søgte den.

Han bliver lagt med en flaske på 200ml vand og falder fint i søvn og er faktisk oftest nem at putte. Det har han altid været. Det er opvågningerne der er udfordringen. Når han er lagt et sted mellem 19.30-20.00, så ved vi aldrig om han vågner efter 40min eller 2,5time og derfra ved vi heller ikke om han har en god nat med få opvågninger eller når det er helt ekstremt så er det hver 30.-40. minut.

Vi har forsøgt alt med faste rutiner, ingen skærm, rolig leg fx højtlæsning, varmt bad mv.
Om dagen sover han fast mellem 1-2,5t. Det gør ingen forskel for søvnen om natten.

Han sover i sin seng som støder op til vores. Vi har af flere omgange forsøgt at han sover på eget værelse men gr. de mange opvågninger hænger det ikke sammen for os.
Nu, efter 2,5 måneder føles det som om han er vænnet af med de ekstremt mange opvågninger men vågner fortsat ca. 4x hvor han er fuldstændig ulykkelig. Det er ikke som når vi tager andre kampe op og han vil have sin vilje - det er en anden ...


Annonce

... form for gråd og magtesløshed. Nogle gange løber han rundt i hele huset og skriger og græder, indtil han dejser om og bare siger: mooooor, min flaske, hvor han dog ikke får den fordi vi har aftalt at holde fast i ingen flaske. Andre gange kan vi få ham til at falde til ro ved at tage ham op og gå lidt rundt. Der er dog altid 1-2 af opvågningerne som stikker HELT af.
Hvis vi giver flasken, så siger han tak og ligger sig på siden og sover når han har drukket de 80ml der er i flasken.

Han lider af night terror og vi ved at i disse situationer skal vi blot være der for at støtte ham. Han har ikke haft et NT efter vi har forsøgt at holde med flasken - tror vi, men vi er ærlig takt i tvivl fordi nogle nætter er så vanvittige. Det er rigtig ubehageligt. Oftest kommer NT hvis han bliver vækket spontant i den dybe søvn eller ved feber ifbm sygdom.

Vi er enormt i tvivl om vi skal fortsætte den hard core proces når der efter 2,5 måneder nu er stilstand og det ikke bliver til færre opvågninger og han er dybt ulykkelig. Vi er bange for om det sætter sig i ham. Skal vi bare leve med at han skal have flasken eller skal vi fortsætte i flere måneder frem? Hvis vi giver flaske ved de slemme opvågninger så er vi bange for om han begynder at trappe op igen og så er irritationsmomentet at han skal skiftes mange gange/tisser igennem og bekymring om at han vågner ofte og ikke har sammenhængende søvn i mange timer som andre børn. På den anden side - ingen får ordentlig søvn lige nu fordi det er rigtige og voldsomme opvågninger. Før kunne vi give flasken i søvne - det tog bare overhånd fordi det blev alt for mange gange.

Vi har forsøgt med kop, sut, bamse mv. Han er tjekket hos ørelæge, diverse alternative behandlere. Vi har forsøgt at han sover uden mor, hos andre familiemedlemmer mv.

Vi ved ikke hvad vi skal gøre....HJÆLP! Ødelægger vi ham?

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. april 2020 | Diverse | 2 år, 5 mdr.

Modermærke

Hej Helen Min dreng på snart 2,5 har siden han ca. har været 1 år haft et...

Læs hele brevet og Helens svar


17. marts 2020 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.

Pottetræning - 2 år, 7 mdr.

Hej Helen. Vores datter på godt 2 år og 7 måneder har efterhånden helt styr...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2020 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Kortere putninger og søvn i egen seng

Kære Helen Vi har et par sovestrategiske spørgsmål til dig. Sagen er den, at...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2019 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

2,6 årig med stort temperament

Hej Helen, Tak for dine input ift indkøring. Du læste gennem linjerne i mit...

Læs hele brevet og Helens svar


19. december 2019 | Opdragelse | 2 år, 3 mdr.

Vredesudbrud - 2 år, 3 mdr.

Hej Helen Nu skriver jeg igen, i håb om du kan hjælpe os igen. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling som bruge til mange ting. Nogle oplever at have effekt at det som smertelindring under fødslen andre synes det er effektiv i forhold til deres barn, som græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, så spørg på fødestedet om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en privat.

Læs mere i Babylex

Hormonbehandling

Hormonbehandling bliver brugt som fertilitetsbehandling, ofte i forbindelse med insemination.

Man giver kvinden hormontabletter som stimulerer kvindens ægløsning, så der modnes flere æg end normalt.

Derudover kontrollerer man kvindens ægløsningstidspunkt, ved hjælp af hormon-indsprøjtning, så man kan afpasse tidspunktet fuldstændig med samleje eller insemination.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: BOBBY bogserien

Værdi kr. 1492,50

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce