Annonce

Annonce

Brev:

4 mdr. og dagsplan


19. oktober 2019

Kategori:
Alder:
4 mdr.

4 mdr. og dagsplan

Kære Helen.

Min søn er 4 måneder og 1 uge gammel. Han er sund og rask og i trivsel. Vejer cirka 7,4 kilo og 66 cm lang. Han er en meget glad baby og han bliver fuldammet.

Jeg vil høre dig om du tænker vi skal arbejde på en fast døgnrytme eller om det stadig er lidt for tidligt med tre lure. Han har egentlig noget der minder om en rytme, men han er vågen næsten hele aftenen og går først i seng sammen med mig meget sent. Mellem 22 og 23 og det passer ikke så godt med at storebror på 4 år sover klokken 19 og står op 5.30 og vi savner også at have lidt voksentid, hvor begge børn sover.

Hans rytme i korte træk:

Han sover længe om morgenen. Hvis jeg bliver liggende i sengen, så sover han gerne til 8.30-9.00.

Han er vågen en times tid og er så klar til lur ved en 9.30-10.00 tiden. Hvor længe han sover varierer dog. Nogle dage sover han rigtig meget og nogle dage kun korte lure. Men han sover typisk et par timer på dette tidspunkt. Det sker også at han vågner og vil ammes og derefter sover videre (1 time eller mere). De fleste dage sover han derfor en rigtig god lang lur her.

Han er så vågen 1-2 timer. Hvis han ikke har sovet så meget ved første lur, er han ofte hurtigt meget træt. Anden lur er ofte ikke så lang, men det varierer også og afhænger lidt af længden af ...


Annonce

... første lur. Men han sover typisk en time eller mere.

Han er herefter vågen et par timer. Hvornår tredje lur ligger er dog lidt forskelligt da det skal tilpasses med at hente storebror i børnehaven og to børns behov. Længden af luren her er også forskellig, men ofte er luren en times tid eller lidt mindre. Har han sovet længe ved første lur, så er den måske en times tid. Hvis han kun har sovet to kortere lure først på dagen, kan han godt tage et par timer på dette tidspunkt. Men han vågner typisk fra denne lur ved 18-tiden.

Derefter er han så vågen stort set hele aftenen. Han tager dog en lille powernap, gerne i armene på mig ifm. amning på en halv times tid eller lidt mere og den 4. lur er jo så årsagen til, at han går så sent i seng. Den ligger fx klokken 20-20.30 og så er det han først er klar til at sove til natten klokken 23.

Det er dejligt at han sover så længe om morgenen, men det vil passe bedre med familiens rytme, hvis han går før i seng til natten og står lidt tidligere op om morgenen.

Jeg tænker lidt om vi skal arbejde på, at den lille powernap er det tidspunkt hvor han kommer i seng til natten og om du har et forslag til en plan/rytme. Også gerne hvor lang tid der skal gå mellem hans lure om dagen, da længden af dem ofte varierer.

Bedste hilsner
Gry

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. august 2020 | Amning | 5 mdr.

Fra bryst til flaske - 5 mdr.

Hej Helen Min søn på 5 mdr har fået to fine tænder men det har desværre...

Læs hele brevet og Helens svar


9. august 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Mellemmåltider

Hej Helen Tak for dine gode inputs ift mellemmåltider. Jeg er lidt i tvivl...

Læs hele brevet og Helens svar


8. august 2020 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Sutteflasken er ikke et hit herhjemme

Hej Helen (: En kort beskrivelse af vores glade datter på 4 mdr. og 3 uger....

Læs hele brevet og Helens svar


6. august 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Søvn og rytme - 5 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar den anden dag. Jeg forsøger at følge din...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Barnevognskørsel - hvordan?

Kære Helen. Mit spørgsmål handler simpelthen om hvordan man kører i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har umiddelbart ingen betydning og det retter sig efterhånden som barnet bliver ældre. Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil omkring to års alderen. Børns fødder skal holdes varme og det er vigtigt at barnet, fra det er helt lille, har et par små sokker på,...

Læs mere i Babylex

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annonce