Annonce

Annonce

Brev:

Vågner efter 45 minutter


5. oktober 2019

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Vågner efter 45 minutter

Kære Helen

Tak for dit råd ang. urolig nattesøvn.

Min datter (11 uger) har altid sovet godt, og den sidste halvanden måneds tid har hun sovet 11 timer om natten fra 19.30 til 6.30 afbrudt af 2 gange mælk (mme).

Hun har også altid sovet godt om dagen, hvor hun uden problemer har taget lure af 2-3 timers varighed. Men de sidste fjorten dage er hendes dagsrytme blevet noget værre rod. Hun vågner konsekvent efter 45 minutters lur, og hun er så godt som umulig at hjælpe videre i søvnen. Det lykkes faktisk kun uproblematisk, hvis hun er i viklen. Men jeg vil nødig vænne hende til at sove sine lure der (selvom det er fristende, fordi det jo virker).

Jeg synes, jeg har fulgt og følger alle gode råd. Vi har faste putteritualer og har haft det siden fødslen. Hun er helt tryg, mæt og glad, når hun bliver lagt til at sove, og hun falder selv i søvn både i slyngevugge, barnevogn eller sin seng uden at blive vugget eller hjulpet på anden vis. Hun falder altså ikke i søvn og vågner ved, at noget er forandret.

Jeg putter hende nærmest konsekvent i slyngevuggen om dagen og i hendes nest i tremmesengen om natten. I slyngevuggen sover hun som sagt 45 ...


Annonce

... minutter, hvorefter hun vågner. Jeg har prøvet at reagere med det samme, give hende sutten og vugge hende, men hvis jeg skal have hende til at sove videre kræver det næsten altid, at jeg ikke stopper med at vugge igen. Jeg har også forsøgt ikke at reagere, før hun græder, for at se om hun selv faldt hen, men med samme resultat. Dette er også forsøgt i barnevognen, hvor det dog er fuldkommen umuligt at få hende til at sove videre. Hun skriger som en gal efter et par minutter og vil op, hvilket også er lidt af et handicap, når vi er ude.

Jeg har selvfølgelig tænkt på, at det kan være, hendes søvnbehov bare ikke er større, når nu hun sover så godt om natten. Men hun gaber, har røde øjne og græder, hvis vi løfter hende op. Hun kan jo også sagtens sove videre, når vi vugger hende, hvilket hun vel ikke kunne, hvis ikke hun var træt?

Det er ved at være ret så frustrerende. Jeg synes, jeg bruger en stor del af min dag på at bøvle med hendes søvn og sidde og vugge hende. Er det bare en fase, jeg skal vente på går over? Eller skal jeg gribe det helt anderledes an?

Det skal siges, at vi slet ikke har samme problem om aftenen og om natten!

Med venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. oktober 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Dagssøvn - opfølgning

Hej Helen. Tak for dine gode råd ift. min datters dagssøvn. Til at...

Læs hele brevet og Helens svar


29. september 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Sover pludseligt dårligt om natten

Kære Helen Så skriver jeg igen. Min datter på 16 uger har den sidste uge...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Vil kun sove oven på mig

Hej Helen. Jeg har en dejlig lille dreng på 13 uger. Han er generelt et...

Læs hele brevet og Helens svar


23. september 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Vil ikke falde i søvn i barnevognen - 3 mdr.

Kære Helen. Jeg har skrevet et andet brev til dig angående problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


23. september 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Problemer med dagssøvn

Kære Helen. Jeg har nu fulgt med på sidelinjen, og har læst rigtig mange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nysgerrighed

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og grundigt undersøge verden omkring sig.

Læs mere i Babylex

Insemination

Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.

Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.

Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annonce