Annonce

Annonce

Brev:

Sover pludseligt dårligt om natten


27. september 2019

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Sover pludseligt dårligt om natten

Kære Helen

Så skriver jeg igen. Min datter på 16 uger har den sidste uge ændret fuldstændig søvnmønster om natten. Hun er gået fra at vågne 2-3 gange og blive ammet til nu at ville ammes hver 2. eller hver time hele natten! Derudover ligger hun meget mere uroligt om natten, som om hun ikke kan finde ro.

Jeg prøver at hjælpe hende med at skifte stilling, rykker hende fra bedside crib over i sengen og lige lidt hjælper det. Jeg prøver flere gange at give sut frem for bryst men det vil hun ikke acceptere og græder voldsomt til jeg giver hende brystet. Jeg bliver meget usikker på om det er fordi hun pludselig ikke bliver mæt af min mælk? Kan det være et udviklingsspring eller skal vi prøve at give noget MME til natten?

Derudover bøvler vi endnu mere med søvnen om dagen nu også. Hun har længe kun ville sove korte lure, men har været ok nem at få puttet. Nu græder hun helt vildt og de fleste gange må vi ty til slyngevuggen for at få hende til ro. Og her kan jeg også bruge laaaang tid før hun falder i søvn og ...


Annonce

... så sover 30 min. Tidligere kunne vi ligge hende med hendes sut, bamse og så kunne hun stille og roligt selv falde i søvn. Hun virker som om hun har svært ved at "lukke af" og er tit lige ved at falde i søvn og så pludselig bliver hun frustreret og kæmper.

Jeg synes det er enormt hårdt pludselig, fordi hun er så ked af det før hun skal sove og sover så lidt om dagen og nu også bakser med det om natten. Jeg kender til flere der siger at mange børn begynder at sove dårligt i 3-4 måneders alderen og så mange måneder frem og det bekymrer mig meget.

Hun har tidligere været ret let: sovet når hun var træt til hun var frisk og kun ammet hver 3. Time ca. Jeg synes det er vildt at jeg skal amme hende hver anden time hele døgnet. Og jeg synes ikke hun sjatspiser, for det meste virker hun sulten.

For mig at se er det helt umuligt pt at få skabt en rytme, det er ikke noget der hedder 3 faste lure når hun sover så kort og dertil bruger så lang tid på at komme ind i søvnen.

Med venlig hilsen
en lidt frustreret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Opstart af babymad

Hvornår skal man begynde?
Der er ingen facitliste, når det gælder starttidspunkt for babymad. Men omkring fem-måneders-alderen vil de fleste børn begynde at vise interesse for det, der foregår ved spisebordet. De vil måske række ud efter maden og følge nysgerrigt med, når I spiser. Giv gerne ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. august 2021 | Sygdom | 2 mdr.

Danskvand med citrus

Kære Helen, Min søn på 2 måneder har døjet med trøske i noget tid, og jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Urolig dreng på 3. måned - hjælp til bedre rytmer

Kære Helen Vi skriver til dig for at få hjælp til at få en mere “normal” og...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Døgnrytme efterlyses

Kære Helen Tak for en dejlig brevkasse, som jeg har brugt meget igennem...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Putte rutiner

Hej igen. Tak for dit tidligere svar på er mit spørgsmål. Det var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juli 2021 | Sygdom | 3 mdr.

Klynker og græder konstant - 3 mdr.

Hej Helen Min dreng er født 34+6. Så han er 12 uger = 7 uger korrigeret. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Prævention

Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel, også selv om man ammer, så har man lyst til hurtigt at genoptage sexlivet er det en god idé at finde en brugbar præventionsform.

Sålænge du ammer bør du ikke tage p-piller eller mini-piller fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.

I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter kvinden mod infektion....

Læs mere i Babylex

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser til børnesenge. Hovedreglen er at barnet skal ligge på et fast underlag, for at kunne bruge og udvikle sine muskler.

Hvis der er fast bund i sengen (dvs. uden tremmer), skal madrassen være hård, så stød og bump fordeles. Madrassen skal derimod være blød, hvis der er tremmebund i sengen.

Vælger I en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: VIND 1 Safe Multi Crib by BabyDan

værdi kr.1.599,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annonce