Annonce

Annonce

Brev:

Sover pludseligt dårligt om natten


27. september 2019

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Sover pludseligt dårligt om natten

Kære Helen

Så skriver jeg igen. Min datter på 16 uger har den sidste uge ændret fuldstændig søvnmønster om natten. Hun er gået fra at vågne 2-3 gange og blive ammet til nu at ville ammes hver 2. eller hver time hele natten! Derudover ligger hun meget mere uroligt om natten, som om hun ikke kan finde ro.

Jeg prøver at hjælpe hende med at skifte stilling, rykker hende fra bedside crib over i sengen og lige lidt hjælper det. Jeg prøver flere gange at give sut frem for bryst men det vil hun ikke acceptere og græder voldsomt til jeg giver hende brystet. Jeg bliver meget usikker på om det er fordi hun pludselig ikke bliver mæt af min mælk? Kan det være et udviklingsspring eller skal vi prøve at give noget MME til natten?

Derudover bøvler vi endnu mere med søvnen om dagen nu også. Hun har længe kun ville sove korte lure, men har været ok nem at få puttet. Nu græder hun helt vildt og de fleste gange må vi ty til slyngevuggen for at få hende til ro. Og her kan jeg også bruge laaaang tid før hun falder i søvn og ...


Annonce

... så sover 30 min. Tidligere kunne vi ligge hende med hendes sut, bamse og så kunne hun stille og roligt selv falde i søvn. Hun virker som om hun har svært ved at "lukke af" og er tit lige ved at falde i søvn og så pludselig bliver hun frustreret og kæmper.

Jeg synes det er enormt hårdt pludselig, fordi hun er så ked af det før hun skal sove og sover så lidt om dagen og nu også bakser med det om natten. Jeg kender til flere der siger at mange børn begynder at sove dårligt i 3-4 måneders alderen og så mange måneder frem og det bekymrer mig meget.

Hun har tidligere været ret let: sovet når hun var træt til hun var frisk og kun ammet hver 3. Time ca. Jeg synes det er vildt at jeg skal amme hende hver anden time hele døgnet. Og jeg synes ikke hun sjatspiser, for det meste virker hun sulten.

For mig at se er det helt umuligt pt at få skabt en rytme, det er ikke noget der hedder 3 faste lure når hun sover så kort og dertil bruger så lang tid på at komme ind i søvnen.

Med venlig hilsen
en lidt frustreret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. august 2020 | Sovevaner | 2 mdr.

Bøvser giver uro under søvn

Hej Helen. Min dreng på snart 9 uger døjer rigtig meget med hvad jeg tænker...

Læs hele brevet og Helens svar


8. august 2020 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Sutteflasken er ikke et hit herhjemme

Hej Helen (: En kort beskrivelse af vores glade datter på 4 mdr. og 3 uger....

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Barnevognskørsel - hvordan?

Kære Helen. Mit spørgsmål handler simpelthen om hvordan man kører i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn og rutiner - 3 mdr.

Hej Helen Jeg vil spørge lidt til søvn, rutiner og om jeg overser...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2020 | Diverse | 3 mdr.

Afføring - problematisk

Hej Helen Jeg har en dreng fra 7/5-20. Han får pt Nutramigen fra apoteket og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce