Annonce

Annonce

Brev:

Sover pludseligt dårligt om natten


27. september 2019

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Sover pludseligt dårligt om natten

Kære Helen

Så skriver jeg igen. Min datter på 16 uger har den sidste uge ændret fuldstændig søvnmønster om natten. Hun er gået fra at vågne 2-3 gange og blive ammet til nu at ville ammes hver 2. eller hver time hele natten! Derudover ligger hun meget mere uroligt om natten, som om hun ikke kan finde ro.

Jeg prøver at hjælpe hende med at skifte stilling, rykker hende fra bedside crib over i sengen og lige lidt hjælper det. Jeg prøver flere gange at give sut frem for bryst men det vil hun ikke acceptere og græder voldsomt til jeg giver hende brystet. Jeg bliver meget usikker på om det er fordi hun pludselig ikke bliver mæt af min mælk? Kan det være et udviklingsspring eller skal vi prøve at give noget MME til natten?

Derudover bøvler vi endnu mere med søvnen om dagen nu også. Hun har længe kun ville sove korte lure, men har været ok nem at få puttet. Nu græder hun helt vildt og de fleste gange må vi ty til slyngevuggen for at få hende til ro. Og her kan jeg også bruge laaaang tid før hun falder i søvn og ...


Annonce

... så sover 30 min. Tidligere kunne vi ligge hende med hendes sut, bamse og så kunne hun stille og roligt selv falde i søvn. Hun virker som om hun har svært ved at "lukke af" og er tit lige ved at falde i søvn og så pludselig bliver hun frustreret og kæmper.

Jeg synes det er enormt hårdt pludselig, fordi hun er så ked af det før hun skal sove og sover så lidt om dagen og nu også bakser med det om natten. Jeg kender til flere der siger at mange børn begynder at sove dårligt i 3-4 måneders alderen og så mange måneder frem og det bekymrer mig meget.

Hun har tidligere været ret let: sovet når hun var træt til hun var frisk og kun ammet hver 3. Time ca. Jeg synes det er vildt at jeg skal amme hende hver anden time hele døgnet. Og jeg synes ikke hun sjatspiser, for det meste virker hun sulten.

For mig at se er det helt umuligt pt at få skabt en rytme, det er ikke noget der hedder 3 faste lure når hun sover så kort og dertil bruger så lang tid på at komme ind i søvnen.

Med venlig hilsen
en lidt frustreret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. februar 2020 | Sygdom | 4 mdr.

Græder sig selv i søvn

Hej Helen Tak for din hjælp ang. mine ammeproblemer. Jeg endte med at...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn fungerer ikke

Kære Helen. Vi skriver vedrørende søvn og vores datter på knap 15...

Læs hele brevet og Helens svar


13. februar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnhjul - 4 mdr.

Hej Helen Et hurtigt spørgsmål vedr. dine søvnhjul. Min datter er fra 1....

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2020 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Afviser pludselig flasken - 4 mdr.

Hej Helen Jeg har skrevet et bar breve tidligere, og har haft god gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2020 | Amning | 4 mdr.

Gen-etablering eller delamning

Hej Helen Tusind tak for dit gode svar på mit spørgsmål om min søn, der...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til børn

Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:

- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.

- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.

- Børn under 3 år må højst spise 25...

Læs mere i Babylex

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning kan gives som alternativ til modermælk fra fødslen. Der findes i Danmark ikke 'dårlige modermælkserstatninger', det kan dog godt være en jungle, at finde ud af hvilken erstatning man skal give.

Som hovedregel gives børn modermælkserstatninger af typen 1, som kan anvendes fra fødslen. Barnet kan de første 6 mdr af sit liv ofte leve udelukkende af dette og der er ikke grund til at supplere modermælkserstatning med kogt vand.

Der er heller ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce