Annonce

Annonce

Brev:

Svær at putte, 17 mdr. tumling


15. september 2019

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Svær at putte, 17 mdr. tumling

Kære Helen,

Jeg henvender mig til dig, fordi vi har en 17 mdr's aktiv lille pige, der har meget svært ved at finde ro om aften og blive puttet. Hun sover altid en fin middagslur i klapvogn eller i tremmeseng.

For at gøre historien kort, så er vores datter et sædepræsentationsbarn der blev født i april sidste år, 8 dage før termin, ved planlagt kejsersnit.

Hun blev fuldammet til hun var 3 mdr og har ellers været flaskebarn lige siden. Hun har altid været et meget tryghedssøgende barn.

Hun har siden 20'ende uge sovet meget uroligt og er blevet vugget meget (syngevugge, gyngestol og i arme).

Hun spiser fint hvis hun ellers ikke er syg/småsyg (der har været meget sygdom ved vuggestue opstart). Hun vokser fint og følger kurven.

Vi har prøvet at smide natflasken og holde den kun til putning, af flere omgang hvor hun hele natten er hysterisk og græder det største af natten til hun falder i søvn af gråd. Hvor vi desværre har tilbudt hende flasken til sidst, da vores forældre hjerter er knuste af at høre på sådan en gråd meget af natten.

Hun er nu 17 måneder og bliver puttet uden flaske men vågner 1-8 gange om natten og nægter vand men vil have letmælk.

Vi har så svært ved at holde i, da hun virkelig græder højt og vrider sig til hun får sin vilje. Hun græder så længe at min mand og ...


Annonce

... jeg kan komme op og toppe over det, fordi vi ikke kan blive enige om, om det virkelig er normalt med så meget gråd. IKKE at vi toppes over det i situationen men vi kan komme ud i diskussion som bestemt ikke gavner hverken vores forældre- eller partner-forhold og så kan vi gå kede af det i seng.

Vi har prøvet at putte hende i vores seng i mange måneder og det har fungeret fint, men hvis vi gør det nu tumler hun i sengen i 20 min til 1,5 time, hvor hun oftest vil ned og ud af værelset.

Jeg er så begyndt her de sidste par dage at putte hende i egen tremmeseng, hvor vi læser bog, og hvor jeg taler til hende. Men oftest vil hun ud af sengen og op. Og så begynder gråden. I 10-20 min vrider hun sig og nægter at give sig hen til søvnen. Hvor jeg nusser hende og siger sove, sove, sove flere gange. Tilsidst falder hun i søvn. Men kan det virkelig passe at hun skal falde i søvn af gråd? Det er her den sidste uges tid. Vi havde en kort periode hvor hun faldt i søvn hurtigt i egen seng ved at vi holdte en hånd på hende og nussede hende. Det varede 12 dage.

Hvordan kommer vi af med mælken om natten?

Og hvordan får vi putningen til at fungere bedre? Har læst om din strygemetode, den er ikke prøvet men vi sidder hos hende og går af og til ud og ind af hendes værelse.

Hilsen
to meget trætte forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. december 2019 | Amning | 15 mdr.

Afvænning fra bryst (i hvert fald om natten!)

Kære Helen. Jeg er en enlig mor med travlt arbejde, der også involverer en...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2019 | Sovevaner | 16 mdr.

Nætter man ikke ser frem til

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet ang min datters meget dårlige søvn. og...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2019 | Diverse | 17 mdr.

Vuggestuens rutiner

Kære Helen Jeg skriver til dig, da min datter startede i vuggestue for to...

Læs hele brevet og Helens svar


9. december 2019 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Mad - 18 mdr.

Hej Helen. Vores 1,5 årig datter syntes vi måske ikke spiser helt nok og...

Læs hele brevet og Helens svar


9. december 2019 | Opdragelse | 18 mdr.

Hysterisk barn - 1,5 år

Hej Helen. Vores datter (ene barn) på 1,5 har altid allerede fra helt lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flyverdragter

Priser på flyverdragter kan variere meget. Nogle dragter kan fås for få hundrede kroner og andre koster 10 gange så meget. Vær opmærksom på at der ikke altid er sammenhæng mellem pris og kvalitet. De dyreste flyverdragter er ikke nødvendigvis de mest vandtætte.

Når du skal vælge flyverdragt, så vælg en dragt som ikke indeholder PVC. Plastmaterialet PVC kan være blødgjort med Ptalater, hvoraf flere er skadelige for miljøet og har en hormonforstyrrende effekt. PVC tåler ikke varme...

Læs mere i Babylex

Børneeksem

Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.

Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dit svar - jeg gik 100% på ham og tommelfingeren. Det tog faktisk kun 3-4 dage, så ville han hellere ha sut end tommelfinger.

Tak fra Conrads mor


Annonce