Annonce

Annonce

Brev:

Flytte på eget værelse at sove


10. august 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Flytte på eget værelse at sove

Hej Helen. :)

Igen tak for dine mange gode svar. Nu har jeg bestilt din bog om mad og børn og glæder mig til at læse den:)

Nu er mit spørgsmål omkring at flytte min dreng på sit eget værelse at sove.

Han er 7,5 måned og sover i hans tremmeseng ved siden af vores seng i soveværelset. Den ene side er taget af så jeg nemt kan amme ham om natten/ligge en hånd på ham for at berolige, men der går ikke længe før han kravler og siden skal sættes på igen.

Vi har siden han var 6 måneder snakket om at flytte ham på hans eget værelse, men det er endnu ikke blevet til noget.

Jeg føler stadig han er så lille og synes det er så hyggeligt og dejligt at sove ved ham, så jeg synes slet ikke jeg kan få mig til at flytte ham på sit eget værelse .:)

Men vil det være godt at gøre det snart inden han bliver for gammel og mens jeg stadig har barsel? Jeg ved godt man siger fra 6 måneder, men kan de blive for gamle til det? Jeg kan jo godt mærke han bliver mere bevidst og vi skal ikke skramle ret meget før han begynder at sove ...


Annonce

... uroligt, men jeg er lidt i tvivl om hvordan vi skal gribe det an.

Som det er nu bliver han ammet i stuen inden sengetid, så børste tænder og nattøj på, hvor han så bliver puttet i tremmesengen med en bamse og en bidering. vi giver ham dynen på og kysser ham godnat og går ud. De fleste aftener ligger han og pludrer i 15-20 min og falder i søvn selv. hvis han græder går ind af os ind til ham og er hos ham til han er faldet til ro.

Selvom jeg virkelig elsker at sove med ham og nusse, putte og holde i hånd er vi jo nok nødt til snart at gøre noget ved det med at flytte ham, men som sagt er jeg i tvivl om hvordan jeg griber det an, og måske er jeg i bund og grund ikke selv helt parat til det?

Det skal siges at han blev syg som nyfødt hvor vi var indlagt nogle uger med ham. og selvom jeg har snakket med både læge, sundhedsplejerske, psykolog om det, kan jeg stadig blive bange for at der skal ske noget med ham. ( Men bekymring er nok også "bare" en af tingene der følger med til at være mor)

På forhånd tak.

Venlig hilsen L.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. oktober 2019 | Amning | 5 mdr.

Min søn afviser brystet

Kære Helen. Tak for fantastisk vejledning og gode råd:) Lige nu står jeg dog...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

6 ½ mdr vil ikke sove el. spise el. i bad

Hej Helen Min baby sov de første 3 måneder alt, alt for meget (i henhold til...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2019 | Udvikling | 5 mdr.

Baby græder når andre børn taler til ham

Hejsa. Tak for alle dine gode råd mht søvnen. Vi kæmper stadig men denne...

Læs hele brevet og Helens svar


2. oktober 2019 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Får han nok mælk? - 9 mdr.

Hej Helen. Tak for en god brevkasse, som jeg endnu en gang vil benytte mig...

Læs hele brevet og Helens svar


1. oktober 2019 | Sovevaner | 5 mdr.

Nattesøvn. Kan det være refluks?

Hej igen og tak for dine råd vedr. Vores søns konstante opvågninger om natten....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen,- disse sammentrækninger kalder man efterveer. Efterveer er ofte værst for flergangsfødende og når barnet bliver ammet. Under amningen produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen.

Læs mere i Babylex

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce