Annonce

Annonce

Brev:

Korte lure / overgang fra amning til skemad


26. juli 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Korte lure / overgang fra amning til skemad

Kære Helen,

Tusind tak for dine meget uddybende svar på mine henvendelser. Jeg har nogle tillægsspørgsmål/uddybende informationer, jeg gerne vil forhøre dig om.

Vedr. overgangen fra amning til skemad:

Jeg synes helt klart at dine kommentarer giver mening, og jeg vil forsøge mig frem derefter. Jeg har dog et uddybende spm.; min datter er lidt for glad for købemad og mindre glad (sommetider) for min hjemmelavede mad - synes nu ellers selv jeg prøver - men hun er altså mest til 'take away' ;) De dage hvor min mad ikke bekommer hende, skal jeg da tilbyde hende noget af det jeg ved hun vil spise (fx købemad) og dermed sikre at hun får sin mad, eller er det bedre at jeg blot holder fast i det tilbudte så hun ikke lærer at der er 'alternativer'?
- Jeg vil lige for god ordens skyld tilføje at hun altså på ingen måde er kræsen :)

Vedr. søvnen og de korte lure:

Du nævner en masse omkring den 'dårlige' søvnassociation i form af fx bryst, hvilket givet rigtig god mening, men jeg kan fornemme at jeg nok ikke har uddybet scenarierne for dagslure og aftenerne nok. Det er nemlig ikke tilfældet at hun er afhængig af brystet for at falde i søvn. Vi kan sagtens få hende til at sove uden bryst - hun ammer dog nogle aftener/dage meget, men det har klart noget at gøre med at hun ikke endnu får nok skemad, som du også beskriver, hvilket vi vil ændre på. Vores 'problem' opstår i det at hun slet ikke kan finde ro, med mindre hun bliver vugget/rokket i vores arme.

Vi ønsker at komme til at punkt hvor vi kan ligge hende så ...


Annonce

... hun kan falde til ro dér. På nuværende tidspunkt foregår det således at vi vugger hende i vores arme, med sang/'shhh'/nynnen, indtil hun døser lidt hen og lukker øjnene, hun bliver derefter lagt i sin seng alene/på vores seng med mig, hvor hun kort kigger sig omkring, og altså registrerer at være blevet lagt, for derefter at falde i søvn, måske lige med en sut og ved at blive vendt om på siden. Altså, lader hun til at være klar over at hun ikke længere er i vores arme. Om dagen kan far også godt få hende til at falde til ro i hans arme uden for meget gråd. Men om aftenen nærmest ikke.

Når vi blot lægger hende i sin seng og gør præcis de samme ting; holder i hånd, synger, sut, vugger let på hoften mm. kan hun slet ikke finde ro. Enten er hun glad og vil lege og er hun træt nok bliver hun meget meget ked af det og må op. Det har kun få gange lykkedes hvis hun ligger op ad mig og midt om natten.

- Har du nogle konkrete metoder/redskaber vi kan afprøve ift. at skabe den ro hun søger i vores arme, for at lære hende at falde til ro/i søvn i hendes seng?

- Hvis ikke det er 'mangel' på brystet hun bliver ked af ved putning om aftenen af far, hvad kan det mon så være? En 'mor' fase? Han har nemlig godt kunne tidligere.

- Hvorfor mon hun sover meget uroligt i de tidlige morgentimer?

- Skal jeg ligge hende tilbage i hendes egen seng uanset urolighederne i de tidlige morgentimer eller er det bedst at jeg tager hende over til mig for at finde ro?

Jeg glæder mig til at høre fra dig :)

Med venlig hilsen,

Maria

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

3 fordele ved højtlæsning for dit barn

Læser du højt for dit barn? Hvis ikke, bør du overveje at begynde på det. Studier viser nemlig, at børn opnår en lang række fordele ved højtlæsning. Og højtlæsningen behøver ikke at tage halve eller hele timer – selv 10 eller 15 minutter inden barnet skal sove er nok til, at barnet vil opleve en ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. september 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

7 mdr og sover mange lure

Hej Helen, Jeg har tidligere skrevet til dig vedr min søn og søvn. Tak for...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2019 | Udvikling | 6 mdr.

Utilfreds pige 6 måneder

Kære Helen, Vi er forældre til en lille pige på 6 mdr og ærligt talt, så...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2019 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby sover ikke om natten

Hej Min søn som lige er fyldt 5 måneder, har siden han fyldte 4 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


14. september 2019 | Amning | 7 mdr.

Amning efter far har taget over barsel

Kære Helen, Mange tak for dit gode svar og forslag til dagsplan! Den har...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2019 | Amning | 7 mdr.

Utilfreds ved brystet, acceptere erstatning?

Kære Helen Vores dreng er rigtig godt igang med grød, mos, frugt og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning kan gives som alternativ til modermælk fra fødslen. Der findes i Danmark ikke 'dårlige modermælkserstatninger', det kan dog godt være en jungle, at finde ud af hvilken erstatning man skal give.

Som hovedregel gives børn modermælkserstatninger af typen 1, som kan anvendes fra fødslen. Barnet kan de første 6 mdr af sit liv ofte leve udelukkende af dette og der er ikke grund til at supplere modermælkserstatning med kogt vand.

Der er heller ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annonce