Annonce

Annonce

Brev:

Korte lure / overgang fra amning til skemad


26. juli 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Korte lure / overgang fra amning til skemad

Kære Helen,

Tusind tak for dine meget uddybende svar på mine henvendelser. Jeg har nogle tillægsspørgsmål/uddybende informationer, jeg gerne vil forhøre dig om.

Vedr. overgangen fra amning til skemad:

Jeg synes helt klart at dine kommentarer giver mening, og jeg vil forsøge mig frem derefter. Jeg har dog et uddybende spm.; min datter er lidt for glad for købemad og mindre glad (sommetider) for min hjemmelavede mad - synes nu ellers selv jeg prøver - men hun er altså mest til 'take away' ;) De dage hvor min mad ikke bekommer hende, skal jeg da tilbyde hende noget af det jeg ved hun vil spise (fx købemad) og dermed sikre at hun får sin mad, eller er det bedre at jeg blot holder fast i det tilbudte så hun ikke lærer at der er 'alternativer'?
- Jeg vil lige for god ordens skyld tilføje at hun altså på ingen måde er kræsen :)

Vedr. søvnen og de korte lure:

Du nævner en masse omkring den 'dårlige' søvnassociation i form af fx bryst, hvilket givet rigtig god mening, men jeg kan fornemme at jeg nok ikke har uddybet scenarierne for dagslure og aftenerne nok. Det er nemlig ikke tilfældet at hun er afhængig af brystet for at falde i søvn. Vi kan sagtens få hende til at sove uden bryst - hun ammer dog nogle aftener/dage meget, men det har klart noget at gøre med at hun ikke endnu får nok skemad, som du også beskriver, hvilket vi vil ændre på. Vores 'problem' opstår i det at hun slet ikke kan finde ro, med mindre hun bliver vugget/rokket i vores arme.

Vi ønsker at komme til at punkt hvor vi kan ligge hende så ...


Annonce

... hun kan falde til ro dér. På nuværende tidspunkt foregår det således at vi vugger hende i vores arme, med sang/'shhh'/nynnen, indtil hun døser lidt hen og lukker øjnene, hun bliver derefter lagt i sin seng alene/på vores seng med mig, hvor hun kort kigger sig omkring, og altså registrerer at være blevet lagt, for derefter at falde i søvn, måske lige med en sut og ved at blive vendt om på siden. Altså, lader hun til at være klar over at hun ikke længere er i vores arme. Om dagen kan far også godt få hende til at falde til ro i hans arme uden for meget gråd. Men om aftenen nærmest ikke.

Når vi blot lægger hende i sin seng og gør præcis de samme ting; holder i hånd, synger, sut, vugger let på hoften mm. kan hun slet ikke finde ro. Enten er hun glad og vil lege og er hun træt nok bliver hun meget meget ked af det og må op. Det har kun få gange lykkedes hvis hun ligger op ad mig og midt om natten.

- Har du nogle konkrete metoder/redskaber vi kan afprøve ift. at skabe den ro hun søger i vores arme, for at lære hende at falde til ro/i søvn i hendes seng?

- Hvis ikke det er 'mangel' på brystet hun bliver ked af ved putning om aftenen af far, hvad kan det mon så være? En 'mor' fase? Han har nemlig godt kunne tidligere.

- Hvorfor mon hun sover meget uroligt i de tidlige morgentimer?

- Skal jeg ligge hende tilbage i hendes egen seng uanset urolighederne i de tidlige morgentimer eller er det bedst at jeg tager hende over til mig for at finde ro?

Jeg glæder mig til at høre fra dig :)

Med venlig hilsen,

Maria

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få både fordele og frihed med en babynest

Kodeordet er tryghed
Når barnet ligger i sin mors mave, er det den eneste lille verden, baby kender til. Det er for så vidt også et af de tryggeste steder i verden, og det er selvfølgelig svært at efterligne i virkeligheden.
Men det er udgangspunktet for en babynest, eller babyrede, ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. februar 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Gider stadig ikke ske mad

Hej Helen Ja, så er vores datter blevet lige knap 6 måneder. Og vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Ingen søvn

Hej. Vi har stadig problemer... Emnerne er mad og søvn. Det bliver næsten...

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Nattesøvn 8 måneder

Kære Helen. Tak for dit fine svar omkring dagsplan. Vi lader ham være sent...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvn - sover kun 8 timer

Hej Helen Tak for dine svar. Jeg har læst og tænkt så meget. Jeg håber,...

Læs hele brevet og Helens svar


22. februar 2020 | Amning | 7 mdr.

7 måneder, amninger

Hej Helen Jeg kan læse, at du anbefaler 4 amninger i 7 mdr alderen. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex

Hår

Nogle børn fødes med stor hårpragt og andre kun med små dun. Håret kan variere både i tykkelse og farve.

Selvom barnet fødes med meget hår er der ingen garanti for at håret bliver på hovedet. De fleste børn vil i 3-4 mdr´s alderen miste meget af deres hår, både fordi de ligger meget ned, men også fordi de hår som er udviklet da barnet lå i moderens mave, ofte tabes på en gang.

De nye hår som vokser frem er ofte tynde og fine i forhold til det hår som barnet blev...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for nogen rigtig gode svar! Det er rart at kunne søge råd herinde og se man ikke er den eneste i verden med problemer.

Mor til pige på 6 måneder


Annonce