Annonce

Annonce

Brev:

1år og har svært ved at falde i søvn


15. juni 2019

Kategori:
Alder:
12 mdr.

1år og har svært ved at falde i søvn

Hej igen

Vores datter har altid været SÅ nem at putte. Jeg har givet hende flasken (tidligere brystet) lagt hende i seng og inden for 2-5 minutter har hun fundet sig til rette og lagt sig til at sove. Vi havde dog en periode for to måneder siden, hvor hun hele tiden rejste sig op og jeg måtte tage hende op flere gange og forfra (der lærte hun at gå og rejse sig op uden støtte) så blev det kortvarigt bedre og nu tager det pludseligt igen 30-40 minutter at putte hende. Jeg lægger hende og hun putter sig ind mod sengeranden men pludseligt, som hun er lige ved at falde i søvn, er det ligesom om at en fjeder i hende aktiveres og hun flyver op og vælter rundt. Har prøvet at lægge hende ned, stryge hende på ryggen, shhh tage hende op hvor hun bliver helt salig og forfra. Men det tager noget tid, før det lykkes.

Jeg har prøvet at gå ud af rummet, men i sekundet hun ikke kan se mig, så bliver hun ked af det. Har prøvet at lade døren stå på klem og ordne vasketøj ude foran eller bare siddet ude foran, som hun kan se mig. Det virker ikke. Det er min for emmelse, at hun har brug for, at jeg ligger ved siden af.

Det jeg plejer at gøre er at give hende flasken, synge Pjerrot sagde til månen, kysse godnat og lægge hende og så lægger jeg mig i sengen ved siden af. Når hun så har rejst sig lader jeg som om at jeg sover, så det bliver kedeligt. Det har virket noget tid men ikke mere. Hun kalder på mig, kaster bamsen til mig osv. Og reagerer jeg ikke bliver hun ked/irriteret.

Ved ikke, om jeg måske lægger hende for tidligt eller for sent. Hun virker dog rigtigt træt, når jeg lægger hende, og hun falder ofte lidt til ro ved flasken, men er dog nogle gange begyndt ...


Annonce

... at prøve at komme ud af min favn, når hun har drukket flasken. Men så holder jeg lidt til og det plejer at få hende til ro men hun er ikke lige så træt efter flasken som inden. Skal jeg rykke sendetidspunkt og i så fald hvor meget pr. dag?

Hun er også blevet lidt sværere nogle gange at putte om eftermiddagen. Inden kunne vi bare lægge hende også faldt hun i søvn. Nu skal vi oftest gå en lille tur. Det gør dog ikke noget, men tænker at hun måske har behov for mindre søvn? Hun sover 9.30 i 45-90 minutter og ca. Kl. 14 i 1,5 time. Putter kl. 19 og vågner ca. Kl. 6. Men den bliver jo så 19.30-19.45 inden hun sover.

Et lille ekstra spørgsmål vedrørende søvn - far kan ikke putte. Så snart han tager hende om aftenen og går mod soveværelset bliver hun helt ulykkelig og hun ender med at græde sig selv i søvn. Det kan jeg ikke holde ud. Det er derfor altid mig der putter, også prøver vi indimellem. Vi troede det ville blive bedre, nu hvor far er på barsel, men nej.

Jeg har været ude tre gange om aftenen hvor det er gået fint de to gange hvor han må vugge i søvn men den tredje gang skreg hun sig selv i søvn.
Hvordan kan han putte hende ?

På lørdag skal vi til en fest kl. 19 og og min mor skal passe hende aften/nat hos hende, og vi kan ikke finde ud af, om vi skal putte hende først og køre eller om min mor skal prøve at putte hende? Vi kan godt putte hende og komme for sent, men er bange for, at hun bliver forvirret og ked, hvis hun vågner. Hun sover dog normalt igennem, men man ved jo aldrig.

Hun har været meget med mormor men er aldrig blevet passet af hende. Kun af farmor og farfar om dagen, hvilket går fint.

Glæder mig til at høre dine tanker

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. juli 2019 | Sovevaner | 10 mdr.

Mad/sove 10 mdr

Kære Helen Vores datter er nu næsten 10 mdr og er glad og fyldt med energi....

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2019 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Amning og mad - 11 mdr.

Kære Helen. Vores datter er nu 11 måneder og skal starte i vuggestue i næste...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2019 | Sovevaner | 13 mdr.

Længere putning

Hej igen Nu skriver jeg til dig igen vedrørende søvnen. Vi har generelt...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juli 2019 | Sovevaner | 10 mdr.

Sover for lidt?

Kære Helen. Så skriver jeg igen om søvnudfordringer hos min dreng, som nu...

Læs hele brevet og Helens svar


25. juni 2019 | Amning | 12 mdr.

Ammestop 12 mdr

Kære Helen Det går derud af med begge unger, det er så skønt. Lille Gustav...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annonce