Annonce

Annonce

Brev:

1år og har svært ved at falde i søvn


15. juni 2019

Kategori:
Alder:
12 mdr.

1år og har svært ved at falde i søvn

Hej igen

Vores datter har altid været SÅ nem at putte. Jeg har givet hende flasken (tidligere brystet) lagt hende i seng og inden for 2-5 minutter har hun fundet sig til rette og lagt sig til at sove. Vi havde dog en periode for to måneder siden, hvor hun hele tiden rejste sig op og jeg måtte tage hende op flere gange og forfra (der lærte hun at gå og rejse sig op uden støtte) så blev det kortvarigt bedre og nu tager det pludseligt igen 30-40 minutter at putte hende. Jeg lægger hende og hun putter sig ind mod sengeranden men pludseligt, som hun er lige ved at falde i søvn, er det ligesom om at en fjeder i hende aktiveres og hun flyver op og vælter rundt. Har prøvet at lægge hende ned, stryge hende på ryggen, shhh tage hende op hvor hun bliver helt salig og forfra. Men det tager noget tid, før det lykkes.

Jeg har prøvet at gå ud af rummet, men i sekundet hun ikke kan se mig, så bliver hun ked af det. Har prøvet at lade døren stå på klem og ordne vasketøj ude foran eller bare siddet ude foran, som hun kan se mig. Det virker ikke. Det er min for emmelse, at hun har brug for, at jeg ligger ved siden af.

Det jeg plejer at gøre er at give hende flasken, synge Pjerrot sagde til månen, kysse godnat og lægge hende og så lægger jeg mig i sengen ved siden af. Når hun så har rejst sig lader jeg som om at jeg sover, så det bliver kedeligt. Det har virket noget tid men ikke mere. Hun kalder på mig, kaster bamsen til mig osv. Og reagerer jeg ikke bliver hun ked/irriteret.

Ved ikke, om jeg måske lægger hende for tidligt eller for sent. Hun virker dog rigtigt træt, når jeg lægger hende, og hun falder ofte lidt til ro ved flasken, men er dog nogle gange begyndt ...


Annonce

... at prøve at komme ud af min favn, når hun har drukket flasken. Men så holder jeg lidt til og det plejer at få hende til ro men hun er ikke lige så træt efter flasken som inden. Skal jeg rykke sendetidspunkt og i så fald hvor meget pr. dag?

Hun er også blevet lidt sværere nogle gange at putte om eftermiddagen. Inden kunne vi bare lægge hende også faldt hun i søvn. Nu skal vi oftest gå en lille tur. Det gør dog ikke noget, men tænker at hun måske har behov for mindre søvn? Hun sover 9.30 i 45-90 minutter og ca. Kl. 14 i 1,5 time. Putter kl. 19 og vågner ca. Kl. 6. Men den bliver jo så 19.30-19.45 inden hun sover.

Et lille ekstra spørgsmål vedrørende søvn - far kan ikke putte. Så snart han tager hende om aftenen og går mod soveværelset bliver hun helt ulykkelig og hun ender med at græde sig selv i søvn. Det kan jeg ikke holde ud. Det er derfor altid mig der putter, også prøver vi indimellem. Vi troede det ville blive bedre, nu hvor far er på barsel, men nej.

Jeg har været ude tre gange om aftenen hvor det er gået fint de to gange hvor han må vugge i søvn men den tredje gang skreg hun sig selv i søvn.
Hvordan kan han putte hende ?

På lørdag skal vi til en fest kl. 19 og og min mor skal passe hende aften/nat hos hende, og vi kan ikke finde ud af, om vi skal putte hende først og køre eller om min mor skal prøve at putte hende? Vi kan godt putte hende og komme for sent, men er bange for, at hun bliver forvirret og ked, hvis hun vågner. Hun sover dog normalt igennem, men man ved jo aldrig.

Hun har været meget med mormor men er aldrig blevet passet af hende. Kun af farmor og farfar om dagen, hvilket går fint.

Glæder mig til at høre dine tanker

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. november 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

Urolig søvn - snart 1 år

Hej Helen. Jeg skriver ang min datter på snart 1 år. Hun er begyndt at gå...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2019 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Dreng på 11 måneder er pludselig blevet kræsen

Hej. Jeg skriver til dig, da vores søn på nu 11 måneder nærmest fra den ene...

Læs hele brevet og Helens svar


24. oktober 2019 | Sovevaner | 11 mdr.

At falde i søvn selv - baby 1 år

Kære Helen Vi har en sund, glad og aktiv lille pige, der er meget nysgerrig...

Læs hele brevet og Helens svar


22. oktober 2019 | Opdragelse | 10 mdr.

At sætte grænser - 10 mdr.

Hej Helen. Jeg har haft stor glæde af dine gode råd og nu er der brug for...

Læs hele brevet og Helens svar


4. oktober 2019 | Sygdom | 14 mdr.

Udslæt

Hej Helen, Min datter havde en 2,5 ugers sygdomsperiode for 8 uger siden....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere.

De første tegn på fødsel er plukveer, som kommer mere regelmæssigt - livmoderen øver sig, gør sig klar. De fleste kvinder beskriver at de de sidste døgn inden fødslen har haft uro i kroppen og et højere aktivitetsniveau. Nogle begynder at gøre rent, andre rydde op eller flytte rundt på møblerne.

Nogle kvinder oplever at vandet går. Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce