Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - snart 4 måneder


23. maj 2019

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Søvn - snart 4 måneder

Hej Helen,

Vores datter på snart 4 måneder, giver os nogle udfordringer ift. hendes lure om dagen og generel nattesøvn.

Om dagen sover hun max 4 lure á 20-30 minutters varighed. Men det er også kun muligt, hvis hun ligger hos os og sover. Hvis ikke, så vågner hun efter 5 minutter. En gang dagligt går vi tur med barnevognen, hvor hun sover 45 minutter- og vågner selvom den er i bevægelse stadig. Vi har forsøgt me en Rockit, hvilket heller ikke fungerer.

Om aftenen falder hun først i søvn mellem kl. 22-23, enten ved at hun bliver lagt til brystet eller vi sidder og bouncer på en pilatesbold. Nogle aftener lykkedes det os, at ligge hende i tremmesengen, men når hun vågner første gang kan vi ikke ligge hende tilbage. Hun falder kun i søvn med mit bryst i munden og hver gang jeg fjerner det, vågner hun. Derfor ligger hun imellem mig og hendes far. Hun vil hverken tage sut (og vi har prøvet alle slags - det der nærmede sig mest var natursutten, indtil hun begyndte at skubbe tungen ud til siden på den) eller nusseklud. Hun kan nogle gange bruge sine fingrer. Hun sover faktisk fint igennem (så længe jeg ligger tæt med hende og mit bryst ved hendes mund) og vågner først rigtigt ved 10-tiden - hun vågner 2-3x om natten hvor hun vil have mad.

Vi har snakket med vores sundhedsplejerske, da det er meget frustrerende at skulle ligge brystet til hele natten og vi/jeg er efterhånden ved at være udkørte. Vores sundhedsplejerske sagde, at vi nu skal ligge ...


Annonce

... vores datter i tremmesengen kl. 19 og tage mere styringen omkring sovetidspunktet. Når vores datter nok vil begynde at græde, skal vi kun tage hende op når hun var bliver hysterisk, hvor vi skal berolige hende, for igen at ligge hende - dette skulle vi fortsætte med indtil hun sov. Vi må godt ligge en hånd på hende, holde hende i hånden, blidt ryste hende osv. Det er en meget hård måde at skulle gøre det på, og vi synes også det er meget pludseligt at rykke hendes sovetid så meget. Så vi tænker om der er en mere skånsom måde at ligge hende på og mere gradvist. Det er det vi håber på du måske kan hjælpe med?

Yderligere sagde vores sundhedsplejerske, at vores datter minimum skal sove 1,5 time i hendes lure og skal spise hver 3. time. Men vi aner ikke hvordan vi skal få hende til at sove længere...?

Hun er en dejlig pige der både er let til smil og er nysgerrig på verden, så vi er ikke i tvivl om, at hun trives. Samtidig er hun meget tryghedssøgende og vil meget gerne være i kontakt med os hele tiden. Hun kan godt ligge ved aktivitetstæppet for sig selv et godt stykke tid og pludrer også meget her. Jeg ved ikke om det har nogen betydning, men hun vejede 4105 g ved fødslen og nu er hun oppe på 7,6 kg. Hun får mad ved brystet og vi supplerer med flaske 2x dagligt (2. måltid på dagen og ca. kl. 19), da jeg ikke danner nok brystmælk.

Vi håber du kan hjælpe med nogle gode råd til putning, middagslure og nattesøvn.

På forhånd tak.

Venlig hilsen
Sandra

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bæredygtige og moderne stofbleer

Pusleriet startede op i januar 2019 og er en lille personlig familieejet webshop. Bag Pusleriet finder du Sarah, som står for al drift, forsendelser og kommunikation og hendes mand, som står for al udvikling af hjemmesiden. Sammen har de en dreng fra 2017 og venter endnu en lille stofblebruger til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. april 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og sove videre - 4 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående søvn og bryst. Der er på...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Har svært ved at blive i søvnen

Hej Vi er meget udfordret på nattesøvnen herhjemme. Det har vi været i 2...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2021 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Aktivering og opstart af grød

Hej Helen, Og god påske :-) Nu bliver vores datter om få dage 4 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Sover kun ved brystet

Hej Helen Jeg har brug for din hjælp og råd til hvordan jeg får vendt min...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2021 | Udvikling | 5 mdr.

Stimulering baby 5 mdr

Hej Helen, For præcis 5 måneder siden fødte jeg en dejlig dreng på 4,6 kg....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystpumpe

En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.

Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.

Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...

Læs mere i Babylex

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annonce