Annonce

Annonce

Brev:

Baby på 9 måneder, der ikke vil falde i søvn


19. marts 2019

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Baby på 9 måneder, der ikke vil falde i søvn

Kære Helen,

Min pige på snart 9 måneder har store udfordringer ifht. søvn. Håber at du kan hjælpe med nogle gode råd, for jeg er ved at være lidt desperat ifht. at få sovet.

Vi flyttede fra hendes far for 3 måneder siden og har boet 2 forskellige steder inden vi havnede i vores permanente hjem, hvor vi har boet en lille måneds tid nu.

I perioden hvor vi flyttede sov hun i sin babynest i sengen ved min side, fordi jeg tænkte at det gav hende den bedste tryghed, når vi nu skulle rykke lidt rundt inden vi kom rigtigt hjem.

Inden vi flyttede fra hendes far sov hun fint i egen seng og havde ingen problemer med hverken at falde i søvn eller sove igennem om natten.

Siden vi er kommet hjem har hendes seng stået ved siden af min seng i soveværelset, men det er endnu ikke lykkes mig at få hende til at sove i den. Hverken lur i løbet af dagen eller om natten. Hun vil kun ligge helt tæt op ad mig og sove. Jeg vil selvfølgelig give al hende al tryghed i hele verden, men omvendt må jeg også indse, at det ikke holder i længden ifht. min søvn.

Når jeg prøver at putte hende i hendes seng (fast putteritual med flaske og godnatsang), så bliver hun urolig og græder hysterisk. Jeg prøver at ...


Annonce

... berolige hende med hånd på bryst og nusse hende i håret mm., men det bliver ved på denne måde. Den eneste måde jeg efterhånden kan få hende til at sove er hvis jeg selv går i seng på samme tid - hvilket jeg har gjort for at få søvn - men det går jo ikke.

Det betyder også at jeg ofte ligger sammen med hende, når hun sover lur i dagtimerne, med mindre jeg triller hende i barnevognen. Derudover sover hun meget uroligt (motorisk uro) og vågner en del gange i løbet af natten, hvor jeg blot beroliger hende med hånd på bryst og siger shhhh.

Det skal siges, at hun får både grød, rigtig aftensmad, madder til frokost, snacks osv. i løbet af dagen og kun flaske formiddag og inden hun skal i seng.

Vil på sigt også meget gerne rykke hendes seng ind på hendes eget værelse, men har set dig skrive, at det er bedst, når de er 11-12 måneder. Så det venter jeg med.

Så derfor håber jeg at du kan give mig nogle gode råd til hvad jeg kan gøre. Hendes far og jeg er blevet enige om at stå sammen omkring dette og gøre en fælles indsats, så hun både kan sove når hun er hos ham og så her hos mig, hvor hun selvfølgelig er størstedelen af tiden.

På forhånd tusind tak for hjælpen.

Med venlig hilsen
En træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. juli 2019 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Antallet og tidspunkter for flasker

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit spørgsmål "Uro om natten". Det giver...

Læs hele brevet og Helens svar


20. juli 2019 | Sovevaner | 10 mdr.

Mad/sove 10 mdr

Kære Helen Vores datter er nu næsten 10 mdr og er glad og fyldt med energi....

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2019 | Amning | 7 mdr.

Flaske eller afvænning af natamning

Hej Helen Vi har en dreng på 7 md., som for det mester er en glad og aktiv,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2019 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Amning og mad - 11 mdr.

Kære Helen. Vores datter er nu 11 måneder og skal starte i vuggestue i næste...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juli 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Uro om natten - 9 mdr.

Kære Helen Jeg har en dejlig datter, Tilde, som er 9,5 måned. Hun er glad og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Alleførst: Tusind tak for dit sidste svar - det er virkelig guld værd med professionelt svar og en "second opinion" :)

Med venlig hilsen
Natasha, mor til pige 4 måneder


Annonce