Annonce

Annonce

Brev:

Barnevognsfeber


14. marts 2019

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Barnevognsfeber

Kære Helen,

Vi er de glade forældre til en dejlig dreng som lige er fyldt 4 mdr., han er meget smilende, mild og glad, en fantastisk lille fyr. Som de uerfarne førstegangsforældre vi er, har vi en udfordring, som vi håber at du kan hjælpe med.

De første 3 mdr. sov han, i løbet af dagen kun i sin barnevogn og i vores arme. Hvis vi forsøgte at lægge ham fra os, vågnede han. Vi gik derfor lange ture med ham, morgen og eftermiddag, hvor han sagtens kunne sove 2-3 timer, per lur. Sov han, når vi kom hjem, forsatte han luren på altanen.

Da han blev omkring 3 mdr. havde vi en uge med virkelig dårligt vejr (skypumper mv.) så vi kunne ikke få gået vores sædvanlige ture. Ugen brugte vi i stedet på målrettet sengetræning, resultatet blev, at han nu gerne vil sove i sin egen seng, men ikke i sin barnevogn. Han er, som sådan ikke ked af at være i barnevognen, når han er frisk og vågen. Han er meget nysgerrig og kigger interesseret omkring. Udfordringen er, når han bliver træt, det virker som om, at han ikke kan overgive sig til søvnen, og han bliver virkelig ked af det. Tager vi ham op af barnevognen, bliver han øjeblikkeligt glad igen. Det skal lige tilføjes at ...


Annonce

... vores altan er sydvendt og på denne årstid for varm til at han kan sove ude, derfor er barnevognen altid i bevægelse, når han er i den.

Vi har prøvet at skærme for lyset, ved at lukke kalechen til, give ham nusseklud, vugge ham blidt mens han ligger ned, en beroligende hånd og masser af shhh lyde – dog uden held. Hans voksipose er for varm at bruge nu, men har forsøgt at svøbe ham i et let bomuldsklæde – dog uden held. Vi har forsøgt, at gå mange korte ture, tæt på hjemmet, så han hurtigt kan komme op, hvis han bliver ked af det og samtidigt få nogle gode positive oplevelser i barnevognen, men synes ikke at der er nogen fremgang. Bor i udlandet og vi har det skønneste vejr med 20 grader, det er brandærgerligt, at vi ikke kan komme ud.

Om en måneds tid skal vi på ferie, og ved ikke, hvordan vi kan komme rundt uden barnevognen og få ham til at sove i løbet af dagen. Vi håber, at du kan hjælpe os, med at få vores skønne gåture tilbage. Vi har prøvet med en bæresele, den vil han gerne sidde i og bliver ikke ked af det, dog falder han ikke i søvn, men kigger bare nysgerrigt omkring.

På forhånd mange tak for hjælpen

Med venlig hilsen
Førstegangsforældrene

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

10 tips til at skabe et bæredygtigt børneværelse

Det bæredygtige børneværelse

Arkitekt Sara Camre grundlagde Cam Cam Copenhagen i 2012 under barslen med sit første barn. Det primære incitament til at begive sig ud i eventyret som selvstændig entreprenør, var ønsket om selv at skabe det bæredygtige babyudstyr og -interiør, som hun ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Ligger vågen om natten - 3 mdr.

Kære Helen Allerførst en stor tak for den kæmpe hjælp som din brevkasse og...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2019 | Diverse | 4 mdr.

Ryste tur i barnevognen

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det var som altid en stor hjælp...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Rytme og nattesøvn :-)

Kære Helen. Så er spørge-Jørgen her på spil igen :) Vores datter fylder...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2019 | Transport og ferie | 5 mdr.

Undgå propper i ørerne

Kære Helen, Tusinde tak for hjælpen med vores drengs “barnevognsfeber”, det...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2019 | Udvikling | 4 mdr.

4 måneder fladt baghoved

Kære Helen Min lille søn på 19 uger, er blevet flad i baghovedet, trods at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Cykelstol

De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.

Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.

Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.

Læs mere i Babylex

Strækmærker

Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.

Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.

Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annonce