Annonce

Annonce

Brev:

Bøvler med putningen


16. februar 2019

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Bøvler med putningen

Kære Helen

Jeg har tidligere skrevet til dig vedr. min datter, som har haft meget svært ved at finde ro om natten - det går en smule bedre med nattesøvnen, men nu er det især putningen, vi bøvler meget med.

Min datter er netop blevet 9 mdr og er ekstremt aktiv om dagen - hun kravler, rejser sig op og bevæger sig generelt rigtig meget. Og når hun så skal puttes, har hun meget svært ved at falde til ro.

Vi har en fast rutine og sørger for, at der er ret meget ro på om aftenen: lidt efter maden får hun et bad, får børstet tænder, og herefter sidder vi lidt med en bog og synger måske et par sange, inden hun får en flaske (af og til også lidt grød, hvis hun ikke har spist meget til aften) og bliver lagt i sin tremmeseng. Hun er ofte ved at falde i søvn i min arm, mens hun får flasken omkring kl 19.30 (hun er tydeligt meget træt på det her tidspunkt), men så snart hun bliver lagt i sengen, starter “festen”: hun sætter sig op, rejser sig op osv., og er ét stort flabet smil, når jeg kommer ind til hende ;-)

Jeg lægger hende lige så stille ned uden at ...


Annonce

... sige noget, giver hende sutten, aer hende lidt på kinden og går ud - og sådan kan vi fortsætte i laaaaang tid. Efter noget tid er hun så træt, at hun bliver helt umulig - hun begynder at græde hysterisk, kaster sig rundt i sengen og skubber mine hænder væk, når jeg forsøger at give hende sutten. Jeg forsøger at “holde” hende blidt og hjælpe hende med at falde til ro, og det hjælper af og til et minuts tid, hvorefter balladen starter igen. Som regel giver jeg op til sidst og tager hende op i mine arme - og her falder hun så i søvn på nul komma fem.

Mit spørgsmål er: Kan vi gøre noget for at hjælpe hende til bedre at falde til ro i sin egen seng? Eller er det ok, at hun for en tid bare falder i søvn hos mig, hvis hun har brug for det? Jeg har insisteret på, at hun skal falde i søvn i sin egen seng og trækker den derfor ret langt om aftenen, inden jeg tager hende op - men det er også ret udmattende med så lange nogle putninger, så indimellem gør jeg bare det, det virker, selvom det måske ikke er holdbart på lang sigt.

Håber, du kan komme med lidt input :-)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. marts 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Baby på 9 måneder, der ikke vil falde i søvn

Kære Helen, Min pige på snart 9 måneder har store udfordringer ifht. søvn....

Læs hele brevet og Helens svar


21. marts 2019 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Dagsplan 9 mdr

Kære Helen Nu er min datter blevet 9 måneder, vil derfor gerne have dig til...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Dårlige sovevaner og dagsrytme part 2

Kære Helen. Vi har nu afprøvet den dagsrutine du beskrev i forrige svar,...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2019 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Mad og søvn i forbindelse med vuggestuestart

Hej Helen, Jeg har nogle spørgsmål vedr. Mad og søvn til søn på nu 10 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2019 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Spisesituation

Hej Helen. Tak for din forrige mail ang frugt og grønt - vi vil forsøge os...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex

Insemination

Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.

Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.

Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce