Annonce

Annonce

Brev:

Bøvler med putningen


16. februar 2019

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Bøvler med putningen

Kære Helen

Jeg har tidligere skrevet til dig vedr. min datter, som har haft meget svært ved at finde ro om natten - det går en smule bedre med nattesøvnen, men nu er det især putningen, vi bøvler meget med.

Min datter er netop blevet 9 mdr og er ekstremt aktiv om dagen - hun kravler, rejser sig op og bevæger sig generelt rigtig meget. Og når hun så skal puttes, har hun meget svært ved at falde til ro.

Vi har en fast rutine og sørger for, at der er ret meget ro på om aftenen: lidt efter maden får hun et bad, får børstet tænder, og herefter sidder vi lidt med en bog og synger måske et par sange, inden hun får en flaske (af og til også lidt grød, hvis hun ikke har spist meget til aften) og bliver lagt i sin tremmeseng. Hun er ofte ved at falde i søvn i min arm, mens hun får flasken omkring kl 19.30 (hun er tydeligt meget træt på det her tidspunkt), men så snart hun bliver lagt i sengen, starter “festen”: hun sætter sig op, rejser sig op osv., og er ét stort flabet smil, når jeg kommer ind til hende ;-)

Jeg lægger hende lige så stille ned uden at ...


Annonce

... sige noget, giver hende sutten, aer hende lidt på kinden og går ud - og sådan kan vi fortsætte i laaaaang tid. Efter noget tid er hun så træt, at hun bliver helt umulig - hun begynder at græde hysterisk, kaster sig rundt i sengen og skubber mine hænder væk, når jeg forsøger at give hende sutten. Jeg forsøger at “holde” hende blidt og hjælpe hende med at falde til ro, og det hjælper af og til et minuts tid, hvorefter balladen starter igen. Som regel giver jeg op til sidst og tager hende op i mine arme - og her falder hun så i søvn på nul komma fem.

Mit spørgsmål er: Kan vi gøre noget for at hjælpe hende til bedre at falde til ro i sin egen seng? Eller er det ok, at hun for en tid bare falder i søvn hos mig, hvis hun har brug for det? Jeg har insisteret på, at hun skal falde i søvn i sin egen seng og trækker den derfor ret langt om aftenen, inden jeg tager hende op - men det er også ret udmattende med så lange nogle putninger, så indimellem gør jeg bare det, det virker, selvom det måske ikke er holdbart på lang sigt.

Håber, du kan komme med lidt input :-)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bæredygtige bleer uden skidt kemi!

De moderne stofbleer er blevet opgraderet og fungerer stort set som almindelige engangsbleer- de er nemme at bruge, og så er de tilmed gode for både dit barn og for miljøet!

Stofbleerne skal ’bare’ vaskes og kan dermed bruges igen og igen – og til flere børn. Du sparer miljøet for ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. maj 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Fortsat problemer med putning med meget aktiv dreng

Kære Helen Tak for et rigtig godt svar, det er en kæmpe hjælp at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Bryst som natsut

Hej Helen, Jeg har før skrevet til dig vedr. at vores datter snart 9 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Foretrækker amning fremfor mad

Hej Helen. På trods af at det er 3. barn har jeg stadig nogle udfordringer....

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2019 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Hvad pokker gør man når ens baby ikke vil spise grød og mos?

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Hvad pokker gør man når ens...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2019 | Udvikling | 11 mdr.

Sproglig udvikling

Kære Helen. Et sidste spørgsmål for denne omgang... Det er sikkert noget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystpumpe

En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.

Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.

Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...

Læs mere i Babylex

Vitaminer præmatur

Præmature børn, det vil sige børn som er født før 37 uge, har mindre jernreserver end børn født til tiden. Jerndepoterne er ofte opbrugt i 2 mdr´s alderen - afhængig af graden af præmaturitet og eventuelle fødselskomplikationer. Samtidig har præmature børn større væksthastighed.

Det er derfor nødvendig at starte med jerntilskud allerede fra 4 ugers alderen og fortsætte til barnet er et år, uanset om det får mere end 400ml modermælkserstatning dagligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce