Annonce

Annonce

Brev:

1 år gammel og vil have flere flasker om natten


7. februar 2019

Kategori:
Alder:
12 mdr.

1 år gammel og vil have flere flasker om natten

Kære Helen

Jeg skriver til dig i håb om du kan sætte nogle ord og bedre forståelse på sin søns udvikling lige nu, for jeg synes selv det er lidt svært.

Min søn er præcis 1 år gammel. En robust basse, en bandit med fart på og en dreng som efterhånden forstår en del. Han har kravlet siden han var 6mdr gammel og siden han var 6 1/2 måned gammel, har han selv kunne trække sig op i armene og komme op og stå. På tæerne. Og på tæerne er han stadig. Vi var til osteopat for nogle måneder siden og har tid til fysioterapeut denne måned. Det virker han nu ikke frustreret over på nogen måde.

Vi er en familie på 4 herhjemme og vi har været SÅ ramt af sygdom hele december og januar. Også min søn. Senest for en uge siden, været både til læge og ørelæge. Han er rask nu. Den seneste uges tid har han dog sovet enormt uroligt, særligt om natten. Min søn puttes i sin seng et sted ml 19.30-20.30 ( han sover tre timer om dagen i barnevogn fra 11-14). Når han vågner og vi er gået i seng, kommer han op til os (på min side) hvor vi sover alle fire (min datter mellem min mand og jeg). Men de seneste 4-5 dage er han vågnet med gråd. Han vil ikke ned og ligge, overhovedet ikke, han peger på døren og viser han vil ud. I starten prøvede jeg at gå i stuen med ham i mørket, få ham til ro i sofaen osv. Sætte mig må jeg overhovedet ikke men gråden stopper så snart han kommer op på armen og jeg står op. Jeg prøvede med vand og fx en bolle men uden held.

En nat forsøgte jeg mig dog med en flaske og BUM, det lod til at være dét han ville. Efterflg har jeg forsøgt om han kan puttes videre når han vågner, uden flaske, men det kan jeg på ingen måde. Det ikke fordi jeg stikker ham en flaske for en nem løsning, men det lade simpelthen til, at er det han vil. Jeg forstår det ikke helt?

Det virker på ingen måde til at han stadig sover når han græder, det har jeg oplevet før både med min datter og min søn, og han er vågen. Helt vågen og forsøger med gråd, ord og fagter at fortælle ...


Annonce

... mig en masse om hvad han vil.

Han får en flaske til natten og har så fået en flaske i løbet af natten, gerne ved tre tiden. Nu er vi altså oppe på tre flasker. En fx kl 20, en kl 23 og så en måske kl 02. Han sover fint og godt.

Jeg har sagt mit job op og vi har valgt hjemmelivet, så jeg er hjemmemor og selv sammen med min søn hele dagen hver dag. Jeg ved derfor han spiser fint i løbet af dagen og tilbydes gerne godnatgrød eller fx en hjemmebagt havregrøds”kage” inden nattid. Væsken synes jeg nu også han drikker fint i løbet af dagen. Han er dejlig glad og livlig.

I går og i dag har han så været helt anderledes hvad angår humøret. Han er SÅ ked og pylret og vil kun være på armen. Det får han lov til i det omfang det overhovedet er mig muligt med to børn.

Jeg er lige begyndt at give ham en smule letmælk i kop (han har ellers fået MME i kop), og hans mave synes ikke at fungere helt optimalt. Kan det være letmælken?

Han vil ikke spise frisk frugt så han får kun frugtmos. Han spiser helst kød/fisk.

Dagsrytme er ca sådan

6.30-7.00 vågner selv
7-7.30 grød med frugtmos, vand i kop
9.00: mellemmåltid fx bolle med ost, yoghurt med frugtmos, hjemmelavede bananpandekager/sunde muffins, vand
10:00 evt lille snack
10.30-11.00: mælk i kop, puttes til lur, sover tre timer
14:30: frokost, rugbrødsmadder, kød fx frikadelle (gider oftest ikke spise grøntsager her).
16-17: mellemmåltid som tidligere, vand i kop
18.30: tilbydes gerne grøntsager mens vi laver mad. aftensmad, spiser oftest kun ok (formentlig pga den sene frokost)
19.30-20.00: tilbydes grød, hjemmelavet havreklatkager eller lign., vand i kop
19.30-20.30: puttes i dette tidsrum med flaske, drikker oftest 200ml

Jeg har ikke travlt med at tage flasker fra ham og kridte banen op, jeg har ikke noget imod at stå op om natten, men jeg tænker hans mælkeindtag skyldes noget, enten manglende mæthed, dagsrytme, tryghed eller noget helt andet.

Lad mig høre fra dig.

Venlig hilsen
Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Lav en babybog med en CEWE FOTOBOG Kids

Små børn elsker at se på billeder af sig selv og familien! Det er sjovt at bladre i en babybog og så opdage en masse kendte ansigter. Samtidig er det en god måde at snakke enkelt sammen om de vigtige relationer som for eksempel: mor, far, søskende, bedsteforældre, fastre, mostre, onkler og nære ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2019 | Sovevaner | 14 mdr.

Gode råd til søvn - fortsættelse

Hej, Helen. Jeg har - omend lidt sent - lige lidt supplerende...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2019 | Udvikling | 11 mdr.

Bør man sætte babyer op?

Hej Helen, Jeg oplever at vuggestuen sætter min søn på 11 mdr. op, selvom...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2019 | Udvikling | 14 mdr.

Søvn/flaske i sengen og morsyg

Hej Helen. Længe siden. Det er gået godt med vores lille mand på nu 14...

Læs hele brevet og Helens svar


14. april 2019 | Sovevaner | 10 mdr.

Forslag til godnatbog

Hej Helen Har du et forslag til en godnatbog til en baby på 10 mdr. Vi vil...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2019 | Sovevaner | 14 mdr.

Gode råd til søvn - fortsat

Hej, Helen. Jeg skrev til dig for nogle måneder siden, da vores datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tommelfinger

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten øver det sig i at sutte på finger. Derfor er det ikke unaturligt at små børn ofte ses ligge og sutte på deres finger.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed.

Det er dog stadig vigtigt at barnet får den opmærksomhed og tryghed som det har behov for og ikke kun...

Læs mere i Babylex

Medicin

Et lille barn må aldrig få medicin uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter. Du skal altid følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage så er det vigtigt at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt risikerer du at sygdommen vender tilbage.

Medicin kan gives flydende. Evt. med en lille...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annonce