Annonce

Annonce

Brev:

13 måneder, søvn og amning


1. februar 2019

Kategori:
Alder:
13 mdr.

13 måneder, søvn og amning

Hej Helen,

Tak for dit forrige brev. Vi har stadig mange udfordringer med søvn og amning, og en generel utilfreds lille pige.

Som svar på dine spørgsmål, så synes jeg T’s sanser fungerer som de skal. Hun har altid været let at overstimulere, men lige så let at understimulerede. Det har altid skulle være den gyldne middelvej for hende. Hun har aldrig rigtig ville se samme ting som andre baby’er. Gider ikke køre bil, gider ikke barnevognen, gider ikke sove, gider ikke rigtig andet end det hun selv lige synes hun vil. Og efter hun er blevet et år, er det bare blevet rigtig svært. Og jeg som ikke troede, det kunne blive sværere.

Vi har egentlig besluttet st stoppe amningen. Mest fordi jeg håber at se en ændring hos hende, når hun ikke bliver ammet. Hun er dybt afhængig, og det er umuligt for os at putte hende uden. Vi prøvede i går aftes, og efter 3 timer måtte vi give op. Hun bliver så ulykkelig, og står bare og skriger i sengen. Vi prøver at holde om hende, trøste hende, synge, give en flaske (som hun drikker), men intet hjælper. Vi bruger også aftenbad og godnatgrød.

Jeg håber at ammestoppet kan give hende mere regelmæssig søvn, så hun ikke hele tiden vågner og efterspørger brystet.. måske det kan påvirke hendes humør om dagen ...


Annonce

... også, og hendes person i det hele taget?
Måske lyder jeg lidt fortvivlet, men det er bare super hårdt med et barn, der ikke kan sove, når søvn har været et problem for dag et. Som jeg skrev i forrige brev, så lærte hun først at sove i barnevogn da hun var 8 måneder, men skriger stadig hver gang hun bliver lagt deri. Hun har sovet 30 min lure fra 3-8 måneder, og det har bare været endnu mere hårdt.

Så, mit spørgsmål er - hvordan ville en plan for ammestop se ud? Vi har prøvet med far, men det gør det nærmest endnu værre. Det er som om hun eksploderer hvis hun ikke må få bryst. Og fidusen med at slippe brystet inden hun sover, og så ligge hende fra os, det har vi prøvet siden hun var 1 måned gammel, og det virker stadig ikke.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at kunne få T til at sove uden brok om aftenen. I princippet er jeg ligeglad med om jeg skal bruge 1,5 time på det, bare hun ikke skriger og lyder helt grådkvalt. Synes det er så synd for hende.
Hvis vi ligger hebde ned på ryggen, så rejser hun sig med det samme, og hun er en meget stærk pige, så det er ikke muligt at holde hende nede uden vold. (Hvilket vi selvfølgelig ikke vil)

Kan du komme med et godt råd her?

På forhånd tak

Med venlig hilsen
en mor med minimal overskud

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. februar 2019 | Amning | 14 mdr.

Projekt stop natamning

Hej Helen, Jeg skriver fordi vi for 1,5 uge gik i gang med projekt ‘stop...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2019 | Sovevaner | 11 mdr.

Vågner sen aften efter flaske

Hej Helen så er jeg her igen :) Dit sidste råd ang putning går kanon hun...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

1 årig svær at putte til nat samt sover utroligt dårligt om natten

Kære Helen. Vi har en datter på 1 år, det betyder at vi nu troligt har læst...

Læs hele brevet og Helens svar


8. februar 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år gammel og vil have flere flasker om natten

Kære Helen Jeg skriver til dig i håb om du kan sætte nogle ord og bedre...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2019 | Bedsteforældre | 12 mdr.

Farmor og far

Kære Helen Ja, nu skriver jeg igen ang. min svigermor. Jeg er sådan i tvivl,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bedsteforældre

Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.

Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.

Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...

Læs mere i Babylex

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce