Annonce

Annonce

Brev:

13 måneder, søvn og amning


1. februar 2019

Kategori:
Alder:
13 mdr.

13 måneder, søvn og amning

Hej Helen,

Tak for dit forrige brev. Vi har stadig mange udfordringer med søvn og amning, og en generel utilfreds lille pige.

Som svar på dine spørgsmål, så synes jeg T’s sanser fungerer som de skal. Hun har altid været let at overstimulere, men lige så let at understimulerede. Det har altid skulle være den gyldne middelvej for hende. Hun har aldrig rigtig ville se samme ting som andre baby’er. Gider ikke køre bil, gider ikke barnevognen, gider ikke sove, gider ikke rigtig andet end det hun selv lige synes hun vil. Og efter hun er blevet et år, er det bare blevet rigtig svært. Og jeg som ikke troede, det kunne blive sværere.

Vi har egentlig besluttet st stoppe amningen. Mest fordi jeg håber at se en ændring hos hende, når hun ikke bliver ammet. Hun er dybt afhængig, og det er umuligt for os at putte hende uden. Vi prøvede i går aftes, og efter 3 timer måtte vi give op. Hun bliver så ulykkelig, og står bare og skriger i sengen. Vi prøver at holde om hende, trøste hende, synge, give en flaske (som hun drikker), men intet hjælper. Vi bruger også aftenbad og godnatgrød.

Jeg håber at ammestoppet kan give hende mere regelmæssig søvn, så hun ikke hele tiden vågner og efterspørger brystet.. måske det kan påvirke hendes humør om dagen ...


Annonce

... også, og hendes person i det hele taget?
Måske lyder jeg lidt fortvivlet, men det er bare super hårdt med et barn, der ikke kan sove, når søvn har været et problem for dag et. Som jeg skrev i forrige brev, så lærte hun først at sove i barnevogn da hun var 8 måneder, men skriger stadig hver gang hun bliver lagt deri. Hun har sovet 30 min lure fra 3-8 måneder, og det har bare været endnu mere hårdt.

Så, mit spørgsmål er - hvordan ville en plan for ammestop se ud? Vi har prøvet med far, men det gør det nærmest endnu værre. Det er som om hun eksploderer hvis hun ikke må få bryst. Og fidusen med at slippe brystet inden hun sover, og så ligge hende fra os, det har vi prøvet siden hun var 1 måned gammel, og det virker stadig ikke.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at kunne få T til at sove uden brok om aftenen. I princippet er jeg ligeglad med om jeg skal bruge 1,5 time på det, bare hun ikke skriger og lyder helt grådkvalt. Synes det er så synd for hende.
Hvis vi ligger hebde ned på ryggen, så rejser hun sig med det samme, og hun er en meget stærk pige, så det er ikke muligt at holde hende nede uden vold. (Hvilket vi selvfølgelig ikke vil)

Kan du komme med et godt råd her?

På forhånd tak

Med venlig hilsen
en mor med minimal overskud

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

10 tips til at skabe et bæredygtigt børneværelse

Det bæredygtige børneværelse

Arkitekt Sara Camre grundlagde Cam Cam Copenhagen i 2012 under barslen med sit første barn. Det primære incitament til at begive sig ud i eventyret som selvstændig entreprenør, var ønsket om selv at skabe det bæredygtige babyudstyr og -interiør, som hun ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2019 | Sygdom | 15 mdr.

Hoste og opkast

Kære Helen. Beklager det lidt uappetitelige emne. Lillebror på snart 16...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2019 | Sovevaner | 14 mdr.

Gode råd til søvn - fortsættelse

Hej, Helen. Jeg har - omend lidt sent - lige lidt supplerende...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2019 | Udvikling | 11 mdr.

Bør man sætte babyer op?

Hej Helen, Jeg oplever at vuggestuen sætter min søn på 11 mdr. op, selvom...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2019 | Udvikling | 14 mdr.

Søvn/flaske i sengen og morsyg

Hej Helen. Længe siden. Det er gået godt med vores lille mand på nu 14...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2019 | Sovevaner | 14 mdr.

Gode råd til søvn - fortsat

Hej, Helen. Jeg skrev til dig for nogle måneder siden, da vores datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex

Kæledyr

I de fleste børnefamilier er der en eller anden form for kæledyr og det er ofte hund, kat eller et andet kæledyr med pels.

Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for at dyret har det godt.

Men kæledyr med pels udgør også en risiko for allergi. De allergifremkaldende stoffer, som børn kan reagere på findes i dyrenes hår, spyt, skæl og urin. Disse stoffer kan sidde på vægge,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce