Annonce

Annonce

Brev:

13 måneder, søvn og amning


1. februar 2019

Kategori:
Alder:
13 mdr.

13 måneder, søvn og amning

Hej Helen,

Tak for dit forrige brev. Vi har stadig mange udfordringer med søvn og amning, og en generel utilfreds lille pige.

Som svar på dine spørgsmål, så synes jeg T’s sanser fungerer som de skal. Hun har altid været let at overstimulere, men lige så let at understimulerede. Det har altid skulle være den gyldne middelvej for hende. Hun har aldrig rigtig ville se samme ting som andre baby’er. Gider ikke køre bil, gider ikke barnevognen, gider ikke sove, gider ikke rigtig andet end det hun selv lige synes hun vil. Og efter hun er blevet et år, er det bare blevet rigtig svært. Og jeg som ikke troede, det kunne blive sværere.

Vi har egentlig besluttet st stoppe amningen. Mest fordi jeg håber at se en ændring hos hende, når hun ikke bliver ammet. Hun er dybt afhængig, og det er umuligt for os at putte hende uden. Vi prøvede i går aftes, og efter 3 timer måtte vi give op. Hun bliver så ulykkelig, og står bare og skriger i sengen. Vi prøver at holde om hende, trøste hende, synge, give en flaske (som hun drikker), men intet hjælper. Vi bruger også aftenbad og godnatgrød.

Jeg håber at ammestoppet kan give hende mere regelmæssig søvn, så hun ikke hele tiden vågner og efterspørger brystet.. måske det kan påvirke hendes humør om dagen ...


Annonce

... også, og hendes person i det hele taget?
Måske lyder jeg lidt fortvivlet, men det er bare super hårdt med et barn, der ikke kan sove, når søvn har været et problem for dag et. Som jeg skrev i forrige brev, så lærte hun først at sove i barnevogn da hun var 8 måneder, men skriger stadig hver gang hun bliver lagt deri. Hun har sovet 30 min lure fra 3-8 måneder, og det har bare været endnu mere hårdt.

Så, mit spørgsmål er - hvordan ville en plan for ammestop se ud? Vi har prøvet med far, men det gør det nærmest endnu værre. Det er som om hun eksploderer hvis hun ikke må få bryst. Og fidusen med at slippe brystet inden hun sover, og så ligge hende fra os, det har vi prøvet siden hun var 1 måned gammel, og det virker stadig ikke.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at kunne få T til at sove uden brok om aftenen. I princippet er jeg ligeglad med om jeg skal bruge 1,5 time på det, bare hun ikke skriger og lyder helt grådkvalt. Synes det er så synd for hende.
Hvis vi ligger hebde ned på ryggen, så rejser hun sig med det samme, og hun er en meget stærk pige, så det er ikke muligt at holde hende nede uden vold. (Hvilket vi selvfølgelig ikke vil)

Kan du komme med et godt råd her?

På forhånd tak

Med venlig hilsen
en mor med minimal overskud

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. august 2019 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Overgang fra MME til almindelig mælk

Kære Helen Tak for gode råd tidligere angående putning på eget værelse og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. august 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

Barn vil ikke blive i seng

Kære Helen, Mange tak for dine råd i forhold til vores problemer med at...

Læs hele brevet og Helens svar


14. august 2019 | Sovevaner | 15 mdr.

Vand i flaske

Hej Helen, Vores mindste søn er nu 15 måneder. Han trives og udvikler sig...

Læs hele brevet og Helens svar


13. august 2019 | Sovevaner | 13 mdr.

Uenighed om putning 13 mdr.

Kære Helen. Vi har det sidste halve år bokset med vores datters søvn om...

Læs hele brevet og Helens svar


13. august 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

Barn vil ikke puttes

Hej Helen, Jeg har en dreng, som lige er fyldt et år og som er rigtig svær...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex

Flyverdragter

Priser på flyverdragter kan variere meget. Nogle dragter kan fås for få hundrede kroner og andre koster 10 gange så meget. Vær opmærksom på at der ikke altid er sammenhæng mellem pris og kvalitet. De dyreste flyverdragter er ikke nødvendigvis de mest vandtætte.

Når du skal vælge flyverdragt, så vælg en dragt som ikke indeholder PVC. Plastmaterialet PVC kan være blødgjort med Ptalater, hvoraf flere er skadelige for miljøet og har en hormonforstyrrende effekt. PVC tåler ikke varme...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce