Annonce

Annonce

Brev:

7 mdr baby skal lære at falde i søvn selv


30. januar 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

7 mdr baby skal lære at falde i søvn selv

Kære Helen.

Jeg skriver da vi ønsker at indføre et putteritual for vores søn på 7 måneder.

Siden han blev født er han blevet svøbt i sin dyne og er her faldet i søvn hos mor eller far og med sin sut i munden. Indimellem bliver han også ammet i søvn. Han er dog så stor nu at vi godt ved at det ville være bedst at han lærer at falde i søvn selv. Desuden er vi også godt trætte af at sidde med ham om aftenen, da han er meget motorisk urolig.

Han har indtil nu sovet i en bedside crib, men nu er tremmesengen kommet frem, så vi vil begynde at putte ham der og indføre det nye ritual. Vi svøber ham i dynen og ligger ham i sengen og synger for ham, ligesom når han er blevet puttet før. Siger godnat, mor og far er i stuen og kommer ind til dig, er helt rolige og går. Og så begynder han at græde, en af os går ind, synger lidt, siger godnat og går. Og sådan ...


Annonce

... fortsætter det mens han bliver mere og mere ked af det og vi til sidst tager ham op og han falder i søvn kort efter i favnen. Vi vil så gerne have ham til at falde i søvn i sin egen seng, men det er bare så svært når han bliver ved med at græde og overskuddet bliver mindre og mindre. Desuden møver han rundt i sengen; om på maven og op af siderne.

Jeg er desuden stoppet med at amme ham om natten for en måned siden, både for at få mere søvn, men også fordi han ikke spiste meget om dagen. Han vågner stadig lige så meget om natten som før, kan det have noget at gøre med at han falder i søvn et andet sted end han sover?

Han får mad sidste gang kl. 22-23 og bliver som regel lagt kl. 19:30-20, så han skal over i vores seng og spise efter at han er puttet. Han har en søster der bliver puttet samtidig, så vi plejer at tage et barn hver.

Med venlig hilsen
en træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. august 2019 | Amning | 7 mdr.

Nedtrapning af amning og dagplejestart

Hej Helen. :) Igen mange tak for dine gode svar. Nu kommer der flere ting...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2019 | Udvikling | 5 mdr.

Kravle og generthed

Kære Helen Jeg har lidt forskellige spørgsmål ang. motorisk udvikling og...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2019 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Hyppigt mælkbehov, skemad og god rytme

Kære Helen Tak for en god brevkasse, som har givet os stor inspiration til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. august 2019 | Sovevaner | 8 mdr.

Søvn og stop amning

Hej Helen. Min datter er 8,5 mdr og født 1 mdr før termin. Spørgsmål om...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Trappe ud af natflaske

Hej Helen, Jeg søger lige en second opinion. Min sundhedsplejerske vil gerne...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere.

De første tegn på fødsel er plukveer, som kommer mere regelmæssigt - livmoderen øver sig, gør sig klar. De fleste kvinder beskriver at de de sidste døgn inden fødslen har haft uro i kroppen og et højere aktivitetsniveau. Nogle begynder at gøre rent, andre rydde op eller flytte rundt på møblerne.

Nogle kvinder oplever at vandet går. Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annonce