Annonce

Annonce

Brev:

7 mdr baby skal lære at falde i søvn selv


30. januar 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

7 mdr baby skal lære at falde i søvn selv

Kære Helen.

Jeg skriver da vi ønsker at indføre et putteritual for vores søn på 7 måneder.

Siden han blev født er han blevet svøbt i sin dyne og er her faldet i søvn hos mor eller far og med sin sut i munden. Indimellem bliver han også ammet i søvn. Han er dog så stor nu at vi godt ved at det ville være bedst at han lærer at falde i søvn selv. Desuden er vi også godt trætte af at sidde med ham om aftenen, da han er meget motorisk urolig.

Han har indtil nu sovet i en bedside crib, men nu er tremmesengen kommet frem, så vi vil begynde at putte ham der og indføre det nye ritual. Vi svøber ham i dynen og ligger ham i sengen og synger for ham, ligesom når han er blevet puttet før. Siger godnat, mor og far er i stuen og kommer ind til dig, er helt rolige og går. Og så begynder han at græde, en af os går ind, synger lidt, siger godnat og går. Og sådan ...


Annonce

... fortsætter det mens han bliver mere og mere ked af det og vi til sidst tager ham op og han falder i søvn kort efter i favnen. Vi vil så gerne have ham til at falde i søvn i sin egen seng, men det er bare så svært når han bliver ved med at græde og overskuddet bliver mindre og mindre. Desuden møver han rundt i sengen; om på maven og op af siderne.

Jeg er desuden stoppet med at amme ham om natten for en måned siden, både for at få mere søvn, men også fordi han ikke spiste meget om dagen. Han vågner stadig lige så meget om natten som før, kan det have noget at gøre med at han falder i søvn et andet sted end han sover?

Han får mad sidste gang kl. 22-23 og bliver som regel lagt kl. 19:30-20, så han skal over i vores seng og spise efter at han er puttet. Han har en søster der bliver puttet samtidig, så vi plejer at tage et barn hver.

Med venlig hilsen
en træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. februar 2019 | Sovevaner | 5 mdr.

Gråd og uro ved putning - fortsættelse

Hej Helen. Tusinde tak for dit meget hurtige svar, det sætter vi stor pris...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Sove i egen seng - Farvel til sut om natten

Kære Helen, Tusind tak for en rigtig god brevkasse og dine bøger, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Bøvler med putningen

Kære Helen Jeg har tidligere skrevet til dig vedr. min datter, som har haft...

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Kort nat

Kære Helen Jeg skriver ang. min dreng på 6,5 måneder og hans søvn. Generelt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2019 | Udstyr | 6 mdr.

Babypude hvornår?

Hej Helen. Tak for dine gode fif til vores datters søvnrytme sidste brev....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang man mødes.

Det kan være en stor glæde at mødes med og at dele erfaring med andre mødre og ofte vil man i mødregruppen finde ud af at gå til babysvømning eller andre aktiviteter sammen.

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade

Pudendusblokade er en bedøvelse af bækkenbundensområdet, som gives til kvinder der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste ubehagelig at få lagt og den kan dæmpe presseveerne, fordi man som kvinde ikke kan fornemme,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Du har efterhånden reddet mig nogle gange. Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, især nu hvor jeg befinder mig i udlandet og er mor til mit første barn, hvilket betyder, at alt er nyt.

Hilsen
Mor i udlandet


Annonce