Annonce

Annonce

Brev:

Putning - næste skridt?


28. januar 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

Putning - næste skridt?

Kære Helen

Så er det tid til en opdatering!

Vi har nu været i gang med din plan i 2 uger, og havde ikke de høje forventninger – men Ingrid har sovet på sit eget værelse HVER AFTEN og det er godt nok en noget højere succesrate end vi havde regnet med!

Mange af de ting vi var bange for, f.eks. at vi skulle fastholde hende i stolen, for at hun ikke vil ned på gulvet og lege, eller at hun kravler ud af sengen sker slet ikke.

Det fungerer fint med at vi skiftes til at putte, og skiftes til at gå ind i løbet af aftenen. Nogle gange kalder hun så på far, hvis det er mor der er hos hende, og hvis han så kom ind, ville hun have at vi begge sku blive, så det er vi stoppet med. Kun én ad gangen.

Det tager ca 1-1½ time at putte hende, og vi begynder at ane et mønster, så nu vil vi gerne ha hjælp til at komme ned i puttetid 😊

Vi følger planen med at stå op kl. 7 hver dag, og kun sove 2 timer til middag, så hun bliver vækket både morgen og middag.

Kl. 19.45 kommer hun i seng, og vi synger nogle sange. Hun lægger sig ofte selv ned og vil gerne putte, men så starter ”vågen-legen”. Hun er som sådan træt nok, og er meget tæt på at sove flere gange, men holder sig selv vågen ved at lege med sutter og bamser.
Hun ligger for det meste ned, så vi kan ikke sige at hun skal ligge sig ned. Hun snakker og synger for sig selv, propper benene ud mellem tremmerne, og når det er rigtig slemt, tager hun tøjet af, hvilket jeg tænker er for at få vores opmærksomhed?

Vi går så fra hende for at signalere at det ikke er legetid nu, og så bliver hun sur og ked af det med det samme. Vi går ind igen efter en 20-30 sekunder, hun lægger sig ned, begynder at lege igen, vi går, og hun bliver ked af det. Så kommer hun over og sidde hos os i lænestolen, og et par enkelte gange er hun faldet i søvn i mine arme her. De sidste dage har vi dog mere oplevet at hun rækker armen ud efter sengen og siger ”sove”, og gerne vil i seng igen. Og så starter vi forfra.

Det ender med, at hun bliver så hidsig at hun får varm mælk at falde til ro på, hvor hun næsten falder i søvn, og så er det nogle gange nok, men nogle gange holder hun sig ...


Annonce

... vågen igen bagefter.

Så vi føler lidt, at vi kører i en spiral hvor Ingrid pjatter, vi går, hun bliver ked af det, vi kommer og trøster (evt. ovre i stolen), hun falder til ro, kommer over i sengen, vi aer og synger en sang, og så pjatter hun forfra.

Løsningen er nogle gange at jeg sidder i stolen og lader som om jeg sover, i stedet for at gå fra hende, men hvis jeg holder hende i hånden eller andet der signalerer at jeg er vågen, så begynder hun at pjatte igen i stedet for at prøve at sove.

De sidste par dage har vi også oplevet, at vi efter 5 kvarter (ret præcist endda) med det her frem-og-tilbage-spil, endelig kan gå fra hende selvom hun ikke sover helt, hvor hun pjatter lidt men så selv falder i søvn, og der bliver ro relativt kort tid efter.

Nogle dage har vi talt om, at det føles som om vi bare skal hidse hende mere og mere op, for at få hende til at overgive sig, og det er som om at hun først falder i søvn når hun er sur og ked af det nok, og det er jo ikke rart for nogen.

Så er det bare et spørgsmål om tid før det her ”jeg snakker for at holde mig vågen og leger med mine sutter” stopper? Er det nu vi skal holde godt fast og tænke at det kan tage 5-6 uger?

Eller skal vi agere nu, så vi ikke bare får nye trælse vaner?

Og hvordan får hun søvn nok - hun sover jo effektivt fra ca 21-21.30 til kl 7, og det er slet ikke nok. Skal hun tidligere i seng?

Tillæg: hvis hun bliver syg (der er lidt i omløb), betyder det så bare at alle sovetider skal ryge, sådan at hun får lov at sove alt det hun kan både morgen og middagslur?

Note: vi læser ikke godnathistorie inde i sengen, det fungerede slet ikke – hun hopper og danser, og når lyset så blev slukket efterfølgende, blev hun SÅ vred, og vil slet ikke lægge sig ned. Hos morfar kommer man direkte ind på det mørke værelse med vågelamper og åben dør hvor der er lys udenfor, og da vi efter 5 dage gjorde sådan i stedet for at læse i sengen først, lagde hun sig direkte ned og gjorde klar til at sove.

Vi oplever slet ikke at hun prøver at kravle ud af sengen mere, og når hun leger og pjatter, foregår det mest liggende, og ellers siddende.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. februar 2019 | Sovevaner | 2 år, 5 mdr.

Min datter sover ikke middagslur i vuggestuen

Hej Helen. Min søde datter på 2,5 år er begyndt siden det nye år kun at...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2019 | Sovevaner | 21 mdr.

Igen problemer med at falde i søvn

Hej Helen. Godt nytår! Nå, så er vi "på den" igen. Jeg syntes ellers, at...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2019 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Svær at lægge til lur

Kære Helen For snart lang tid, da min datter var knap et år, skrev jeg til...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2019 | Opdragelse | 2 år

Når en 2 årig slår ud?

Kære Helen Hvordan forholder vi os når vores datter på 24 måneder slår ud og...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2019 | Udvikling | 2 år, 5 mdr.

Min søns pludselige angst

Hej Helen. Vores søn er på det seneste pludselig blevet bange for ting, som...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex

Salg af modermælk

Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.

Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.

Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.

Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annonce