Annonce

Annonce

Brev:

Putning - næste skridt?


28. januar 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

Putning - næste skridt?

Kære Helen

Så er det tid til en opdatering!

Vi har nu været i gang med din plan i 2 uger, og havde ikke de høje forventninger – men Ingrid har sovet på sit eget værelse HVER AFTEN og det er godt nok en noget højere succesrate end vi havde regnet med!

Mange af de ting vi var bange for, f.eks. at vi skulle fastholde hende i stolen, for at hun ikke vil ned på gulvet og lege, eller at hun kravler ud af sengen sker slet ikke.

Det fungerer fint med at vi skiftes til at putte, og skiftes til at gå ind i løbet af aftenen. Nogle gange kalder hun så på far, hvis det er mor der er hos hende, og hvis han så kom ind, ville hun have at vi begge sku blive, så det er vi stoppet med. Kun én ad gangen.

Det tager ca 1-1½ time at putte hende, og vi begynder at ane et mønster, så nu vil vi gerne ha hjælp til at komme ned i puttetid 😊

Vi følger planen med at stå op kl. 7 hver dag, og kun sove 2 timer til middag, så hun bliver vækket både morgen og middag.

Kl. 19.45 kommer hun i seng, og vi synger nogle sange. Hun lægger sig ofte selv ned og vil gerne putte, men så starter ”vågen-legen”. Hun er som sådan træt nok, og er meget tæt på at sove flere gange, men holder sig selv vågen ved at lege med sutter og bamser.
Hun ligger for det meste ned, så vi kan ikke sige at hun skal ligge sig ned. Hun snakker og synger for sig selv, propper benene ud mellem tremmerne, og når det er rigtig slemt, tager hun tøjet af, hvilket jeg tænker er for at få vores opmærksomhed?

Vi går så fra hende for at signalere at det ikke er legetid nu, og så bliver hun sur og ked af det med det samme. Vi går ind igen efter en 20-30 sekunder, hun lægger sig ned, begynder at lege igen, vi går, og hun bliver ked af det. Så kommer hun over og sidde hos os i lænestolen, og et par enkelte gange er hun faldet i søvn i mine arme her. De sidste dage har vi dog mere oplevet at hun rækker armen ud efter sengen og siger ”sove”, og gerne vil i seng igen. Og så starter vi forfra.

Det ender med, at hun bliver så hidsig at hun får varm mælk at falde til ro på, hvor hun næsten falder i søvn, og så er det nogle gange nok, men nogle gange holder hun sig ...


Annonce

... vågen igen bagefter.

Så vi føler lidt, at vi kører i en spiral hvor Ingrid pjatter, vi går, hun bliver ked af det, vi kommer og trøster (evt. ovre i stolen), hun falder til ro, kommer over i sengen, vi aer og synger en sang, og så pjatter hun forfra.

Løsningen er nogle gange at jeg sidder i stolen og lader som om jeg sover, i stedet for at gå fra hende, men hvis jeg holder hende i hånden eller andet der signalerer at jeg er vågen, så begynder hun at pjatte igen i stedet for at prøve at sove.

De sidste par dage har vi også oplevet, at vi efter 5 kvarter (ret præcist endda) med det her frem-og-tilbage-spil, endelig kan gå fra hende selvom hun ikke sover helt, hvor hun pjatter lidt men så selv falder i søvn, og der bliver ro relativt kort tid efter.

Nogle dage har vi talt om, at det føles som om vi bare skal hidse hende mere og mere op, for at få hende til at overgive sig, og det er som om at hun først falder i søvn når hun er sur og ked af det nok, og det er jo ikke rart for nogen.

Så er det bare et spørgsmål om tid før det her ”jeg snakker for at holde mig vågen og leger med mine sutter” stopper? Er det nu vi skal holde godt fast og tænke at det kan tage 5-6 uger?

Eller skal vi agere nu, så vi ikke bare får nye trælse vaner?

Og hvordan får hun søvn nok - hun sover jo effektivt fra ca 21-21.30 til kl 7, og det er slet ikke nok. Skal hun tidligere i seng?

Tillæg: hvis hun bliver syg (der er lidt i omløb), betyder det så bare at alle sovetider skal ryge, sådan at hun får lov at sove alt det hun kan både morgen og middagslur?

Note: vi læser ikke godnathistorie inde i sengen, det fungerede slet ikke – hun hopper og danser, og når lyset så blev slukket efterfølgende, blev hun SÅ vred, og vil slet ikke lægge sig ned. Hos morfar kommer man direkte ind på det mørke værelse med vågelamper og åben dør hvor der er lys udenfor, og da vi efter 5 dage gjorde sådan i stedet for at læse i sengen først, lagde hun sig direkte ned og gjorde klar til at sove.

Vi oplever slet ikke at hun prøver at kravle ud af sengen mere, og når hun leger og pjatter, foregår det mest liggende, og ellers siddende.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. august 2019 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.

Pige på 2,5 år skubber og slår umotiveret andre jævnaldrende

Kære Helen Jeg har en skøn datter på 2,5 år. Hun har siden fødslen udvist...

Læs hele brevet og Helens svar


19. august 2019 | Diverse | 2 år, 2 mdr.

Når indkøring er kørt af sporet

Hej Helen, Jeg vil blive rigtig glad for dine tanker og råd ift. hvordan vi...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juli 2019 | Sovevaner | 21 mdr.

Soverutiner og Shelter i haven

Hej Helen Nu har jeg brug for din hjælp igen. Du har før hjulpet os så...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juli 2019 | Sovevaner | 21 mdr.

Anna og søvn

Hej Helen Vi har en lille spunk på 21 mdr. Anna er en glad, tilfreds og...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2019 | Sovevaner | 23 mdr.

Svært ved at sove, 23 måneder

Hej Helen Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg håber, du kan hjælpe os - vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex

Barselshvile

Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.

Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annonce