Annonce

Annonce

Brev:

Putning - næste skridt?


28. januar 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

Putning - næste skridt?

Kære Helen

Så er det tid til en opdatering!

Vi har nu været i gang med din plan i 2 uger, og havde ikke de høje forventninger – men Ingrid har sovet på sit eget værelse HVER AFTEN og det er godt nok en noget højere succesrate end vi havde regnet med!

Mange af de ting vi var bange for, f.eks. at vi skulle fastholde hende i stolen, for at hun ikke vil ned på gulvet og lege, eller at hun kravler ud af sengen sker slet ikke.

Det fungerer fint med at vi skiftes til at putte, og skiftes til at gå ind i løbet af aftenen. Nogle gange kalder hun så på far, hvis det er mor der er hos hende, og hvis han så kom ind, ville hun have at vi begge sku blive, så det er vi stoppet med. Kun én ad gangen.

Det tager ca 1-1½ time at putte hende, og vi begynder at ane et mønster, så nu vil vi gerne ha hjælp til at komme ned i puttetid 😊

Vi følger planen med at stå op kl. 7 hver dag, og kun sove 2 timer til middag, så hun bliver vækket både morgen og middag.

Kl. 19.45 kommer hun i seng, og vi synger nogle sange. Hun lægger sig ofte selv ned og vil gerne putte, men så starter ”vågen-legen”. Hun er som sådan træt nok, og er meget tæt på at sove flere gange, men holder sig selv vågen ved at lege med sutter og bamser.
Hun ligger for det meste ned, så vi kan ikke sige at hun skal ligge sig ned. Hun snakker og synger for sig selv, propper benene ud mellem tremmerne, og når det er rigtig slemt, tager hun tøjet af, hvilket jeg tænker er for at få vores opmærksomhed?

Vi går så fra hende for at signalere at det ikke er legetid nu, og så bliver hun sur og ked af det med det samme. Vi går ind igen efter en 20-30 sekunder, hun lægger sig ned, begynder at lege igen, vi går, og hun bliver ked af det. Så kommer hun over og sidde hos os i lænestolen, og et par enkelte gange er hun faldet i søvn i mine arme her. De sidste dage har vi dog mere oplevet at hun rækker armen ud efter sengen og siger ”sove”, og gerne vil i seng igen. Og så starter vi forfra.

Det ender med, at hun bliver så hidsig at hun får varm mælk at falde til ro på, hvor hun næsten falder i søvn, og så er det nogle gange nok, men nogle gange holder hun sig ...


Annonce

... vågen igen bagefter.

Så vi føler lidt, at vi kører i en spiral hvor Ingrid pjatter, vi går, hun bliver ked af det, vi kommer og trøster (evt. ovre i stolen), hun falder til ro, kommer over i sengen, vi aer og synger en sang, og så pjatter hun forfra.

Løsningen er nogle gange at jeg sidder i stolen og lader som om jeg sover, i stedet for at gå fra hende, men hvis jeg holder hende i hånden eller andet der signalerer at jeg er vågen, så begynder hun at pjatte igen i stedet for at prøve at sove.

De sidste par dage har vi også oplevet, at vi efter 5 kvarter (ret præcist endda) med det her frem-og-tilbage-spil, endelig kan gå fra hende selvom hun ikke sover helt, hvor hun pjatter lidt men så selv falder i søvn, og der bliver ro relativt kort tid efter.

Nogle dage har vi talt om, at det føles som om vi bare skal hidse hende mere og mere op, for at få hende til at overgive sig, og det er som om at hun først falder i søvn når hun er sur og ked af det nok, og det er jo ikke rart for nogen.

Så er det bare et spørgsmål om tid før det her ”jeg snakker for at holde mig vågen og leger med mine sutter” stopper? Er det nu vi skal holde godt fast og tænke at det kan tage 5-6 uger?

Eller skal vi agere nu, så vi ikke bare får nye trælse vaner?

Og hvordan får hun søvn nok - hun sover jo effektivt fra ca 21-21.30 til kl 7, og det er slet ikke nok. Skal hun tidligere i seng?

Tillæg: hvis hun bliver syg (der er lidt i omløb), betyder det så bare at alle sovetider skal ryge, sådan at hun får lov at sove alt det hun kan både morgen og middagslur?

Note: vi læser ikke godnathistorie inde i sengen, det fungerede slet ikke – hun hopper og danser, og når lyset så blev slukket efterfølgende, blev hun SÅ vred, og vil slet ikke lægge sig ned. Hos morfar kommer man direkte ind på det mørke værelse med vågelamper og åben dør hvor der er lys udenfor, og da vi efter 5 dage gjorde sådan i stedet for at læse i sengen først, lagde hun sig direkte ned og gjorde klar til at sove.

Vi oplever slet ikke at hun prøver at kravle ud af sengen mere, og når hun leger og pjatter, foregår det mest liggende, og ellers siddende.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. april 2019 | Udvikling | 2 år, 1 mdr.

Dreng på 2 år skriger hysterisk

Hej Helen, først og fremmest tak for det fyldestgørendesvar på tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2019 | Udvikling | 2 år, 4 mdr.

Uenigheder i vuggestuen

Hej Helen, Vi har haft en rigtig grim oplevelse idag. Min store dreng på 28...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2019 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Overgang fra tremmeseng til juniorseng?

Hej Helen Tak for et fint foredrag i Esbjerg i forgårs! Det går som sagt...

Læs hele brevet og Helens svar


14. marts 2019 | Sovevaner | 2 år, 5 mdr.

Stadig meget tryghedssøgende et halv år efter flytning

Kære Helen, Jeg er mor til en dejlig, fræk, nysgerrig og kærlig dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


14. marts 2019 | Kost og ernæring | 2 år, 4 mdr.

2 årig vil ikke spise aftensmad

Hej Helen, Vores søn på 28 måneder har aldrig været den store spiser men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annonce