Annonce

Annonce

Brev:

Baby sover uroligt om natten


25. januar 2019

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Baby sover uroligt om natten

Kære Helen

Efter at have læst en hel del af dine svar igennem og også din bog, er jeg blevet klogere omkring mange ting, men jeg sidder stadig inde med et spørgsmål omkring min datter. Det følger her.

Hun er lige over 5 måneder gammel og er blevet fuldammet indtil for en uge siden, hvor vi startede hirsegrød op én gang dagligt. Hun sov i perioden fra 1,5 måned til ca 3,5 måneder godt om natten, hvor den første lur varede 5-7 timer og derefter var det 2-3 timer per lur. Hun tager meget stabilt omkring de 11 timer hver nat, men for 1,5 måneds tid siden begyndte hun at vågne meget mere.

Vi putter hende mellem kl. 19.00-20.00 og så vågner hun første gang efter 45 minutter og derefter tager hun kun 2-3 timer ad gangen. Jeg ...


Annonce

... tilbyder hende brystet, når hun vågner og nogle gange spiser hun, mens hun andre gange mest bruger det til at falde i søvn igen.

Jeg har læst, at de fleste babyer ikke har brug for natamning, når de er seks måneder, men jeg synes umiddelbart, at vi er meget langt fra at kunne undvære natamningen.

Så hvordan jeg får hende til at sove bedre om natten?

Om dagen tager hun som regel en god lur på 1,5-2 timer, mens resten er omkring 45 minutter. Hun er altid glad, når hun vågner om dagen, mens hun om natten godt kan være lidt ked af det, når hun vågner.

Jeg håber, at det var information nok. Tak for en god brevkasse og nogle gode bøger, der er lette at gå til. Jeg ser frem til at læse dit svar ;-)

Bedste hilsener
Christine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. februar 2019 | Sovevaner | 5 mdr.

Gråd og uro ved putning - fortsættelse

Hej Helen. Tusinde tak for dit meget hurtige svar, det sætter vi stor pris...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Sove i egen seng - Farvel til sut om natten

Kære Helen, Tusind tak for en rigtig god brevkasse og dine bøger, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Kort nat

Kære Helen Jeg skriver ang. min dreng på 6,5 måneder og hans søvn. Generelt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2019 | Udstyr | 6 mdr.

Babypude hvornår?

Hej Helen. Tak for dine gode fif til vores datters søvnrytme sidste brev....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Opkast efter grød med mælk og gråd om natten

Hej igen Helen Tak for svar på mit første brev. Det hjalp at have et ekstra...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar - vi har nu fulgt dine anvisninger og det var en overraskende nem proces - 2 nætter tog det af vænne flasken fra vores datter og nu spiser hun som aldrig før - TUSIND TAK for dit lille skub.

Mange hilsener
Vibeke, mor til pige på 21 måneder


Annonce