Annonce

Annonce

Brev:

Lære at sove selv og natamning


21. januar 2019

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Lære at sove selv og natamning

Kære Helen,

Forud for mine spørgsmål, får du lige lidt baggrundsinfo :-)

Vores datter T er i dag 13 måneder.

Vores datter T har siden hun var helt lille været en pige med utrolig svært ved at sove. Hun kunne ikke sove i sin barnevogn før hun var 8 måneder gammel, og protesterer stadig meget den dag i dag, når hun bliver lagt i den.
T har aldrig kunne lide at køre i bil, og det var derfor en kamp hver gang vi skulle noget, det første lange stykke tid af hendes liv. I dag kan vi køre bil uden gråd, hvis hun har sovet lur forinden. Så alt har altid skulle planlægges nøje og skal det egentlig stadig.

T er et ammebarn og hun elsker det. Jeg tror aldrig hun selv vil fravælge brystet, og jeg synes det er dejligt hun finder så meget ro i brystet. Mange mener, at vi skulle droppe brystet, og at vi gør hende en bjørnetjeneste, fordi hun er så afhængig af amning. Jeg synes personligt selv, at det er dejligt at kunne give hende denne tryghed.

Nå, men udfordringen er så, at T altid bliver puttet af mig ved at blive ammet i søvn i værelset, og derefter blive lagt i tremmesengen - også på eget værelse. I princippet er det hyggeligt nok, men hun er som sagt et barn med et dårligt sovehjerte, så hun vågner gerne 4-5 gange på en nat, og forventer at brystet er der.

Jeg har læst din bog om søvn og er også bekendt med, at det er en dårlig søvnaccociation, men det er indtil videre ikke lykkedes med andre metoder.
T er først begyndt at ville tage sut nu, men accepterer den ikke som søvnmiddel. Hun har aldrig taget en sovebamse til sig, og prøver vi at putte hende på andre måder en med brystet, så græder hun aå ulykkeligt indtil hun nærmest ikke kan trække vejret.

Jeg synes det er så synd for hende, og vi snakker tit om herhjemme, hvad den rigtige løsning er, så T kan få mere sammenhængende søvn om natten og bedre accepterer at far putter og går ind om natten.

I bund og grund handler det vel også om, at vi er bange for, at kampen bliver endnu hårdere hvis vi venter. Omvendt er jeg slet ikke interesseret i at hun skal græde så ...


Annonce

... ulykkeligt, bare fordi hun ikke må få bryst.

Med T har hendes første leveår været enormt hårdt, da hun fra starten har været et barn med meget gråd. Så hver gang hun har tillært noget nyt, som at sove i barnevogn og tage sut, så har det været en kæmpe succesoplevelse. Derfor tænker vi også tit, at vi bare skal lade tingene være på hendes præmisser, fordi hun nok en dag skal lære det - ligesom med alt det andet.

Men hvad er det rigtige at gøre?

Jeg kan godt leve med at amme hende flere gange om natten, og leve med at være den, der putter - men er det godt for hende, eller har hun bedst af at lære det nu?

Vi har prøvet så mange forskellige metoder og tilgange, og virkelig givet alt en chance, men har måtte indse at T bare ikke er et barn, der vil sove, og måske et barn, der kræver ekstra meget tryghed. Det første halve år, var jeg sikker på, at hun var High need baby.

Vi er sådan i tvivl om, hvad vi skal gøre. Skal vi sætte alt ind for at lære hende at falde i søvn selv og være uafhængig af brystet? Skal jeg helt stoppe med at amme? Eller skal vi acceptere at vi har et barn, der har brug for det her, og at hun nok skal lære det en dag?

T går i vuggestue og hendes dagsrytme ser således ud:

07:00 står op, tøj på og spiser morgenmad (Havregrød)

08:15 afleveres af far i vuggestue

09:30 sover 1. lur i vuggestuen (sover typisk 1,5-3 timer)

12:00 frokost i VS

13:00 hentes af mor

14:00 eftermiddagssnack/frugt/brød

15:00 2.lur (sover typisk 1-2 timer)

17.30 aftensmad med mor og far

18.30 bad, hvis det er badedag, ellers godnathistorier i stuen

19.30 puttes til lur. Ammes i lænestol på børneværelse.

Hun vågner gerne 4-5 gange hver nat, og vi ender altid med at tage hende ind i forældresengen når hun vågner efter kl. 3, fordi renderiet bliver udmattende.
Hun har selvfølgelig også enkelte perioder og dage hvor hun vågner færre gange eller sover helt igennem (sket 5 gange maks siden hun blev født)

Så kære Helen, hvad skal vi gøre?

Hilsen en mor, der virkelig bare vil gøre det bedste for sit barn

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. august 2019 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Overgang fra MME til almindelig mælk

Kære Helen Tak for gode råd tidligere angående putning på eget værelse og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. august 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

Barn vil ikke blive i seng

Kære Helen, Mange tak for dine råd i forhold til vores problemer med at...

Læs hele brevet og Helens svar


14. august 2019 | Sovevaner | 15 mdr.

Vand i flaske

Hej Helen, Vores mindste søn er nu 15 måneder. Han trives og udvikler sig...

Læs hele brevet og Helens svar


13. august 2019 | Sovevaner | 13 mdr.

Uenighed om putning 13 mdr.

Kære Helen. Vi har det sidste halve år bokset med vores datters søvn om...

Læs hele brevet og Helens svar


13. august 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

Barn vil ikke puttes

Hej Helen, Jeg har en dreng, som lige er fyldt et år og som er rigtig svær...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Høj stol

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange modeller. De stationere, hvor nogen kan indstilles, så de passer til barnets alder (kan varieres i længden mellem sæde og fodstøtte) og typer som fungerer som legebord.

Der findes også mobile stole eller sæder, som kan medbringes, når man skal i...

Læs mere i Babylex

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce