Annonce

Annonce

Brev:

Lære at sove selv og natamning


21. januar 2019

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Lære at sove selv og natamning

Kære Helen,

Forud for mine spørgsmål, får du lige lidt baggrundsinfo :-)

Vores datter T er i dag 13 måneder.

Vores datter T har siden hun var helt lille været en pige med utrolig svært ved at sove. Hun kunne ikke sove i sin barnevogn før hun var 8 måneder gammel, og protesterer stadig meget den dag i dag, når hun bliver lagt i den.
T har aldrig kunne lide at køre i bil, og det var derfor en kamp hver gang vi skulle noget, det første lange stykke tid af hendes liv. I dag kan vi køre bil uden gråd, hvis hun har sovet lur forinden. Så alt har altid skulle planlægges nøje og skal det egentlig stadig.

T er et ammebarn og hun elsker det. Jeg tror aldrig hun selv vil fravælge brystet, og jeg synes det er dejligt hun finder så meget ro i brystet. Mange mener, at vi skulle droppe brystet, og at vi gør hende en bjørnetjeneste, fordi hun er så afhængig af amning. Jeg synes personligt selv, at det er dejligt at kunne give hende denne tryghed.

Nå, men udfordringen er så, at T altid bliver puttet af mig ved at blive ammet i søvn i værelset, og derefter blive lagt i tremmesengen - også på eget værelse. I princippet er det hyggeligt nok, men hun er som sagt et barn med et dårligt sovehjerte, så hun vågner gerne 4-5 gange på en nat, og forventer at brystet er der.

Jeg har læst din bog om søvn og er også bekendt med, at det er en dårlig søvnaccociation, men det er indtil videre ikke lykkedes med andre metoder.
T er først begyndt at ville tage sut nu, men accepterer den ikke som søvnmiddel. Hun har aldrig taget en sovebamse til sig, og prøver vi at putte hende på andre måder en med brystet, så græder hun aå ulykkeligt indtil hun nærmest ikke kan trække vejret.

Jeg synes det er så synd for hende, og vi snakker tit om herhjemme, hvad den rigtige løsning er, så T kan få mere sammenhængende søvn om natten og bedre accepterer at far putter og går ind om natten.

I bund og grund handler det vel også om, at vi er bange for, at kampen bliver endnu hårdere hvis vi venter. Omvendt er jeg slet ikke interesseret i at hun skal græde så ...


Annonce

... ulykkeligt, bare fordi hun ikke må få bryst.

Med T har hendes første leveår været enormt hårdt, da hun fra starten har været et barn med meget gråd. Så hver gang hun har tillært noget nyt, som at sove i barnevogn og tage sut, så har det været en kæmpe succesoplevelse. Derfor tænker vi også tit, at vi bare skal lade tingene være på hendes præmisser, fordi hun nok en dag skal lære det - ligesom med alt det andet.

Men hvad er det rigtige at gøre?

Jeg kan godt leve med at amme hende flere gange om natten, og leve med at være den, der putter - men er det godt for hende, eller har hun bedst af at lære det nu?

Vi har prøvet så mange forskellige metoder og tilgange, og virkelig givet alt en chance, men har måtte indse at T bare ikke er et barn, der vil sove, og måske et barn, der kræver ekstra meget tryghed. Det første halve år, var jeg sikker på, at hun var High need baby.

Vi er sådan i tvivl om, hvad vi skal gøre. Skal vi sætte alt ind for at lære hende at falde i søvn selv og være uafhængig af brystet? Skal jeg helt stoppe med at amme? Eller skal vi acceptere at vi har et barn, der har brug for det her, og at hun nok skal lære det en dag?

T går i vuggestue og hendes dagsrytme ser således ud:

07:00 står op, tøj på og spiser morgenmad (Havregrød)

08:15 afleveres af far i vuggestue

09:30 sover 1. lur i vuggestuen (sover typisk 1,5-3 timer)

12:00 frokost i VS

13:00 hentes af mor

14:00 eftermiddagssnack/frugt/brød

15:00 2.lur (sover typisk 1-2 timer)

17.30 aftensmad med mor og far

18.30 bad, hvis det er badedag, ellers godnathistorier i stuen

19.30 puttes til lur. Ammes i lænestol på børneværelse.

Hun vågner gerne 4-5 gange hver nat, og vi ender altid med at tage hende ind i forældresengen når hun vågner efter kl. 3, fordi renderiet bliver udmattende.
Hun har selvfølgelig også enkelte perioder og dage hvor hun vågner færre gange eller sover helt igennem (sket 5 gange maks siden hun blev født)

Så kære Helen, hvad skal vi gøre?

Hilsen en mor, der virkelig bare vil gøre det bedste for sit barn

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. februar 2019 | Amning | 14 mdr.

Projekt stop natamning

Hej Helen, Jeg skriver fordi vi for 1,5 uge gik i gang med projekt ‘stop...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2019 | Sovevaner | 11 mdr.

Vågner sen aften efter flaske

Hej Helen så er jeg her igen :) Dit sidste råd ang putning går kanon hun...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

1 årig svær at putte til nat samt sover utroligt dårligt om natten

Kære Helen. Vi har en datter på 1 år, det betyder at vi nu troligt har læst...

Læs hele brevet og Helens svar


8. februar 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år gammel og vil have flere flasker om natten

Kære Helen Jeg skriver til dig i håb om du kan sætte nogle ord og bedre...

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2019 | Sovevaner | 13 mdr.

13 måneder, søvn og amning

Hej Helen, Tak for dit forrige brev. Vi har stadig mange udfordringer med...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling som bruge til mange ting. Nogle oplever at have effekt at det som smertelindring under fødslen andre synes det er effektiv i forhold til deres barn, som græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, så spørg på fødestedet om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en privat.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

tusind tak for en eminent brevkasse, den har jeg fundet og finder meget trøst og viden i.

Mor til dreng 16 måneder


Annonce