Annonce

Annonce

Brev:

Lære at sove selv og natamning


21. januar 2019

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Lære at sove selv og natamning

Kære Helen,

Forud for mine spørgsmål, får du lige lidt baggrundsinfo :-)

Vores datter T er i dag 13 måneder.

Vores datter T har siden hun var helt lille været en pige med utrolig svært ved at sove. Hun kunne ikke sove i sin barnevogn før hun var 8 måneder gammel, og protesterer stadig meget den dag i dag, når hun bliver lagt i den.
T har aldrig kunne lide at køre i bil, og det var derfor en kamp hver gang vi skulle noget, det første lange stykke tid af hendes liv. I dag kan vi køre bil uden gråd, hvis hun har sovet lur forinden. Så alt har altid skulle planlægges nøje og skal det egentlig stadig.

T er et ammebarn og hun elsker det. Jeg tror aldrig hun selv vil fravælge brystet, og jeg synes det er dejligt hun finder så meget ro i brystet. Mange mener, at vi skulle droppe brystet, og at vi gør hende en bjørnetjeneste, fordi hun er så afhængig af amning. Jeg synes personligt selv, at det er dejligt at kunne give hende denne tryghed.

Nå, men udfordringen er så, at T altid bliver puttet af mig ved at blive ammet i søvn i værelset, og derefter blive lagt i tremmesengen - også på eget værelse. I princippet er det hyggeligt nok, men hun er som sagt et barn med et dårligt sovehjerte, så hun vågner gerne 4-5 gange på en nat, og forventer at brystet er der.

Jeg har læst din bog om søvn og er også bekendt med, at det er en dårlig søvnaccociation, men det er indtil videre ikke lykkedes med andre metoder.
T er først begyndt at ville tage sut nu, men accepterer den ikke som søvnmiddel. Hun har aldrig taget en sovebamse til sig, og prøver vi at putte hende på andre måder en med brystet, så græder hun aå ulykkeligt indtil hun nærmest ikke kan trække vejret.

Jeg synes det er så synd for hende, og vi snakker tit om herhjemme, hvad den rigtige løsning er, så T kan få mere sammenhængende søvn om natten og bedre accepterer at far putter og går ind om natten.

I bund og grund handler det vel også om, at vi er bange for, at kampen bliver endnu hårdere hvis vi venter. Omvendt er jeg slet ikke interesseret i at hun skal græde så ...


Annonce

... ulykkeligt, bare fordi hun ikke må få bryst.

Med T har hendes første leveår været enormt hårdt, da hun fra starten har været et barn med meget gråd. Så hver gang hun har tillært noget nyt, som at sove i barnevogn og tage sut, så har det været en kæmpe succesoplevelse. Derfor tænker vi også tit, at vi bare skal lade tingene være på hendes præmisser, fordi hun nok en dag skal lære det - ligesom med alt det andet.

Men hvad er det rigtige at gøre?

Jeg kan godt leve med at amme hende flere gange om natten, og leve med at være den, der putter - men er det godt for hende, eller har hun bedst af at lære det nu?

Vi har prøvet så mange forskellige metoder og tilgange, og virkelig givet alt en chance, men har måtte indse at T bare ikke er et barn, der vil sove, og måske et barn, der kræver ekstra meget tryghed. Det første halve år, var jeg sikker på, at hun var High need baby.

Vi er sådan i tvivl om, hvad vi skal gøre. Skal vi sætte alt ind for at lære hende at falde i søvn selv og være uafhængig af brystet? Skal jeg helt stoppe med at amme? Eller skal vi acceptere at vi har et barn, der har brug for det her, og at hun nok skal lære det en dag?

T går i vuggestue og hendes dagsrytme ser således ud:

07:00 står op, tøj på og spiser morgenmad (Havregrød)

08:15 afleveres af far i vuggestue

09:30 sover 1. lur i vuggestuen (sover typisk 1,5-3 timer)

12:00 frokost i VS

13:00 hentes af mor

14:00 eftermiddagssnack/frugt/brød

15:00 2.lur (sover typisk 1-2 timer)

17.30 aftensmad med mor og far

18.30 bad, hvis det er badedag, ellers godnathistorier i stuen

19.30 puttes til lur. Ammes i lænestol på børneværelse.

Hun vågner gerne 4-5 gange hver nat, og vi ender altid med at tage hende ind i forældresengen når hun vågner efter kl. 3, fordi renderiet bliver udmattende.
Hun har selvfølgelig også enkelte perioder og dage hvor hun vågner færre gange eller sover helt igennem (sket 5 gange maks siden hun blev født)

Så kære Helen, hvad skal vi gøre?

Hilsen en mor, der virkelig bare vil gøre det bedste for sit barn

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

10 tips til at skabe et bæredygtigt børneværelse

Det bæredygtige børneværelse

Arkitekt Sara Camre grundlagde Cam Cam Copenhagen i 2012 under barslen med sit første barn. Det primære incitament til at begive sig ud i eventyret som selvstændig entreprenør, var ønsket om selv at skabe det bæredygtige babyudstyr og -interiør, som hun ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2019 | Sygdom | 15 mdr.

Hoste og opkast

Kære Helen. Beklager det lidt uappetitelige emne. Lillebror på snart 16...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2019 | Sovevaner | 14 mdr.

Gode råd til søvn - fortsættelse

Hej, Helen. Jeg har - omend lidt sent - lige lidt supplerende...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2019 | Udvikling | 11 mdr.

Bør man sætte babyer op?

Hej Helen, Jeg oplever at vuggestuen sætter min søn på 11 mdr. op, selvom...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2019 | Udvikling | 14 mdr.

Søvn/flaske i sengen og morsyg

Hej Helen. Længe siden. Det er gået godt med vores lille mand på nu 14...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2019 | Sovevaner | 14 mdr.

Gode råd til søvn - fortsat

Hej, Helen. Jeg skrev til dig for nogle måneder siden, da vores datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pudendusblokade

Pudendusblokade er en bedøvelse af bækkenbundensområdet, som gives til kvinder der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste ubehagelig at få lagt og den kan dæmpe presseveerne, fordi man som kvinde ikke kan fornemme,...

Læs mere i Babylex

Mælkedranker

Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.

Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne få jernmangel.

Hvis dit barn drikker mere en 1/2-3/4 liter mælk i døgnet og ikke har appetit til anden mad, så må du skære ned for mælkeindtaget. I stedet må du tilbyde vand, hvis barnet er tørstig.

Hvis du har svært ved at vurdere om dit barn er mælkedranker...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit fantastiske svar til vores lille familie sidst. Det hjalp virkelig på natten at give ham en fast rytme i dagstimerne.

Tak fra Hannibals mor


Annonce