Annonce

Annonce

Brev:

Vågner op midt om natten


21. januar 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Vågner op midt om natten

Hej Helen :-)

Jeg skrev til dig for ikke så længe siden ang. at jeg havde svært ved at få min pige til at spise andet end mme om dagen. Jeg fik en plan fra dig som jeg har fulgt og det har virket i forhold til at skære ned på flaskerne (især dem om natten) til at hun nu har appetit på grød. Mange tak for det!

Men! Nu er der så opstået noget nyt. Hun har altid sovet godt om natten. Hun har sovet i 3 timer, fået en flaske, sovet i tre timer og sådan forsat det. Fra den ene dag til den anden er hun nu begyndt at sove ekstremt uroligt. Det starter fra omkring kl 23-00 hvor hun næsten 1 gang i timen skal have sutten, hun små-klynker/græder i søvne som ender ud i at sutten skal gives, selvom jeg ser tiden an om hun kan sove videre uden. Derudover er hun begyndt at være lysvågen om natten, alt mellem fra kl. 02-04.

Hun slår pludseligt øjnene op og ligger ligeså stille og kigger. Jeg vågner ved at hun inden da mosler rundt i tremmesengen. Jeg har holdt lyset slukket, ingen snak, men prøvet at putte hende igen. Det tager oftest 2 timer før hun overgiver sig til søvnen. Jeg har også ladet hende være i håb om at hun selv vil falde i søvn når hun pludselig vågner, men hun ligger bare og bruger hele kroppen (hvis jeg svøber bevæger hun sig fri), og til sidst bliver hun utilfreds i tremmesengen.

Jeg har også prøvet at tage hende over i sengen hvis det er fordi hun mangler tryghed, men det hjælper heller ikke. Jeg har nogen gange overgivet mig og givet en flaske, men det har heller ikke ...


Annonce

... hjulpet.

Sådan har det stået på i 14 dage og jeg er virkelig ved at være træt og lidt nervøs for om det vil forsætte længe endnu, da der ikke er mere end et par mdr til jeg skal starte på arbejde igen.

Er der noget i hendes udvikling/alder der gør at det her er kommet?

Det hele ramler sammen med at hun er begyndt at få flere måltider skemad, hun kommer op på knæene og rokker, hun går snart ind i 6 tigerspring, tæt på seperationsfasen. Derudover har jeg tænkt om hun måske sover for meget om dagen? Hun har nemlig aldrig haft et godt sovehjerte om dagen og det er først de sidste par mdr det er blevet markant bedre, så herhjemme har hun aldrig sovet mere endnu nu - heller ikke som spæd.

Vi har prøvet at sløjfe eftermiddagsluren, men det har heller ikke hjulpet. Bad inden sengetid virker heller ikke.

Ca kl. 08.30 til formiddagslur sover hun 45 min. (De sidste par mange dage kan hun godt op til 2 timer - nok fordi hun er træt efter natten)

Ca Kl. 11.30-12.00 - Middagslur: 2-2,5 time

Ca kl. 16.00 - Eftermiddagslur: 45 min.

Så alt mellem 3,5 time til ca 5 timer i dagstiden kan hun sove. Til nat sover hun fra kl. 19.30 og vågner igen kl. 06, hvilket har fungeret hidtil. Vi har prøvet før i tiden at putte senere i håb om at hun så kunne sove længere, men hun vågnede stadig kl 06 og sov så det mindre i stedet.

Har du nogle gode råd til hvordan vi undgår at hun står op midt om natten? Uroligheden kan vi nok ikke komme udenom da der sker en del motorisk med hende.

Med venlig hilsen
Den trætte mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

10 tips til at skabe et bæredygtigt børneværelse

Det bæredygtige børneværelse

Arkitekt Sara Camre grundlagde Cam Cam Copenhagen i 2012 under barslen med sit første barn. Det primære incitament til at begive sig ud i eventyret som selvstændig entreprenør, var ønsket om selv at skabe det bæredygtige babyudstyr og -interiør, som hun ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. april 2019 | Sovevaner | 8 mdr.

Vil IKKE puttes af far.

Hej Helen. Vi er rendt i en udfordring som lyder på at vores datter...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Svær at få til at sove videre om dagen

Hej Helen, og tusind tak for hjælpen og de gode råd tidligere. Det hjalp os...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Udfordringer med søvn

Hej igen Helen Vi har en del udfordringer med vores ellers meget milde og...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Mælk i maden og vegetarer

Kære Helen, Endnu engang tak for de mange gange du har hjulpet os, det...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Meget træt mor til datter på 7 måneder

Hej Helen Vi har flittigt gjort brug af din brevkasse til råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annonce