Annonce

Annonce

Brev:

Vågner op midt om natten


21. januar 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Vågner op midt om natten

Hej Helen :-)

Jeg skrev til dig for ikke så længe siden ang. at jeg havde svært ved at få min pige til at spise andet end mme om dagen. Jeg fik en plan fra dig som jeg har fulgt og det har virket i forhold til at skære ned på flaskerne (især dem om natten) til at hun nu har appetit på grød. Mange tak for det!

Men! Nu er der så opstået noget nyt. Hun har altid sovet godt om natten. Hun har sovet i 3 timer, fået en flaske, sovet i tre timer og sådan forsat det. Fra den ene dag til den anden er hun nu begyndt at sove ekstremt uroligt. Det starter fra omkring kl 23-00 hvor hun næsten 1 gang i timen skal have sutten, hun små-klynker/græder i søvne som ender ud i at sutten skal gives, selvom jeg ser tiden an om hun kan sove videre uden. Derudover er hun begyndt at være lysvågen om natten, alt mellem fra kl. 02-04.

Hun slår pludseligt øjnene op og ligger ligeså stille og kigger. Jeg vågner ved at hun inden da mosler rundt i tremmesengen. Jeg har holdt lyset slukket, ingen snak, men prøvet at putte hende igen. Det tager oftest 2 timer før hun overgiver sig til søvnen. Jeg har også ladet hende være i håb om at hun selv vil falde i søvn når hun pludselig vågner, men hun ligger bare og bruger hele kroppen (hvis jeg svøber bevæger hun sig fri), og til sidst bliver hun utilfreds i tremmesengen.

Jeg har også prøvet at tage hende over i sengen hvis det er fordi hun mangler tryghed, men det hjælper heller ikke. Jeg har nogen gange overgivet mig og givet en flaske, men det har heller ikke ...


Annonce

... hjulpet.

Sådan har det stået på i 14 dage og jeg er virkelig ved at være træt og lidt nervøs for om det vil forsætte længe endnu, da der ikke er mere end et par mdr til jeg skal starte på arbejde igen.

Er der noget i hendes udvikling/alder der gør at det her er kommet?

Det hele ramler sammen med at hun er begyndt at få flere måltider skemad, hun kommer op på knæene og rokker, hun går snart ind i 6 tigerspring, tæt på seperationsfasen. Derudover har jeg tænkt om hun måske sover for meget om dagen? Hun har nemlig aldrig haft et godt sovehjerte om dagen og det er først de sidste par mdr det er blevet markant bedre, så herhjemme har hun aldrig sovet mere endnu nu - heller ikke som spæd.

Vi har prøvet at sløjfe eftermiddagsluren, men det har heller ikke hjulpet. Bad inden sengetid virker heller ikke.

Ca kl. 08.30 til formiddagslur sover hun 45 min. (De sidste par mange dage kan hun godt op til 2 timer - nok fordi hun er træt efter natten)

Ca Kl. 11.30-12.00 - Middagslur: 2-2,5 time

Ca kl. 16.00 - Eftermiddagslur: 45 min.

Så alt mellem 3,5 time til ca 5 timer i dagstiden kan hun sove. Til nat sover hun fra kl. 19.30 og vågner igen kl. 06, hvilket har fungeret hidtil. Vi har prøvet før i tiden at putte senere i håb om at hun så kunne sove længere, men hun vågnede stadig kl 06 og sov så det mindre i stedet.

Har du nogle gode råd til hvordan vi undgår at hun står op midt om natten? Uroligheden kan vi nok ikke komme udenom da der sker en del motorisk med hende.

Med venlig hilsen
Den trætte mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. februar 2019 | Sovevaner | 5 mdr.

Gråd og uro ved putning - fortsættelse

Hej Helen. Tusinde tak for dit meget hurtige svar, det sætter vi stor pris...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Sove i egen seng - Farvel til sut om natten

Kære Helen, Tusind tak for en rigtig god brevkasse og dine bøger, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Bøvler med putningen

Kære Helen Jeg har tidligere skrevet til dig vedr. min datter, som har haft...

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Kort nat

Kære Helen Jeg skriver ang. min dreng på 6,5 måneder og hans søvn. Generelt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2019 | Udstyr | 6 mdr.

Babypude hvornår?

Hej Helen. Tak for dine gode fif til vores datters søvnrytme sidste brev....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se om barnet har det godt, man kan vurderer om barnet vokser som det skal og man kan regne ud om terminen er rigtig. Man vil også kunne se om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Den sender nogle lyde gennem maven og på en skærm, vil man kunne se hvordan fosteret ser...

Læs mere i Babylex

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce