Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til putning i egen seng


16. januar 2019

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Hjælp til putning i egen seng

Kære Helen.

Vi har skrevet til dig for kort tid siden om vores søn, som har haft nogle søvnproblemer. Du gav nogle gode råd og dine tanker om hans søvnassociationsproblemer gav mening. Vi har pga. sygdom og generel udmattelse ikke haft lyst til at insistere på, at han skal puttes i egen seng og har derfor indtil nu ladet ham falde i søvn i vores seng som vanligt men dog uden at flytte ham til hans egen seng, som vi gjorde før (hvor han alligevel altid vågnede og ville op til os).

Nu føler vi os klar til at give den et skud med at få ham til at falde i søvn i egen seng og på sigt på eget værelse. Dvs. vi vil prøve at komme væk fra samsovning, da en af os, som det er nu, altid er skidetræt pga. moksen og boksen om natten. Vi har i den forbindelse nogle strategispørgsmål til dig og kunne godt bruge lidt gode råd til, hvordan vi griber det an.

Et par spørgsmål: Hvor lang tid skal vi regne med, at der går, før han accepterer den nye situation, altså i dage? Og hvor lang tid skal vi turde lade ham græde om aftenen under putning?

Det skal siges, at vi på ingen måde har tænkt os, at køre godnat og sov godt og gå ud af rummet, men alene det ikke at tage ham op, når han står op og stamper og græder er grænseoverskridende nok, hvorfor vi også har smidt håndklædet i ringen 10-15 minutter inde de to gange vi har prøvet.

Sidst vi prøvede var han ret træt og lagde sig først ned og virkede okay med det, indtil han ligesom forstod, hvad situationen var og begyndte at græde. Hans gråd er accelererende, dvs. det starter mere stille og hvis vi så ikke gør som han gerne vil, bliver det mere og mere indtil han hikster og er en blanding af ulykkelig og helt rasende.

Hans seng står ...


Annonce

... op ad vores med tremmer imellem, og vi gør det, at vi lægger os ved siden af ham i vores egen seng og synger og taler beroligende, mens vi, så godt vi kan prøver at få en arm ned til ham eller en finger gennem tremmerne. Det er ikke optimalt. Er den fysiske kontakt vigtig eller er den en hæmsko for projektet? Er der ingen anden vej end at gå ud? Er der andet, vi kan gøre for at give os selv de bedste chancer for succes?

Som det er nu er aftenritualet mad kl 18, derefter bad, som han elsker (og som vi føler hjælper på søvnen), aftengrød ved 19-tiden, lille flaske 19.30 (den vil vi gerne af med), en bog i stuen og en med ind i sengen ca. 19:45, hvor han puttes med Løven og får en godnatsang. De fleste aftner vil han gerne give sig hen nu, men der er tilfælde, hvor han bare kravler ud af sengen igen og går ind i stuen. Vi ville i virkeligheden gerne putte tidligere, men det er som om hans sengetid lige så stille er krøbet op fra 19 til 20, og putter vi ham tidligere, er der bare sengeflugt og nej tak.

Du gav os det råd at han nok skulle sove 2 lure stadig, men det har ikke kunnet lade sig gøre, da han så tager den helt lange tidligt på dagen, så nu sover han 2 en halv til 3 en halv time fra kl. 11 hver dag. Det tror vi er godt nok. Aftnerne (og særligt nætterne!) er i hvert fald mindre præget af gråd nu.

Ellers trives han og er glad for dagpleje, grinende og energisk. Hans temperament er stort og det samme er hans vilje, og det er måske også derfor, vi har brug for lidt vejledning i, hvordan vi skal takle putningen. Hvad er en ’okay’ gråd ift at han skal lære noget og acceptere en ny situation og hvad er for meget og for ’synd’.

Tusind tak for din tid!

Hilsen mødrene

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Lav en babybog med en CEWE FOTOBOG Kids

Små børn elsker at se på billeder af sig selv og familien! Det er sjovt at bladre i en babybog og så opdage en masse kendte ansigter. Samtidig er det en god måde at snakke enkelt sammen om de vigtige relationer som for eksempel: mor, far, søskende, bedsteforældre, fastre, mostre, onkler og nære ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2019 | Sygdom | 15 mdr.

Hoste og opkast

Kære Helen. Beklager det lidt uappetitelige emne. Lillebror på snart 16...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2019 | Sovevaner | 14 mdr.

Gode råd til søvn - fortsættelse

Hej, Helen. Jeg har - omend lidt sent - lige lidt supplerende...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2019 | Sygdom | 18 mdr.

Mor på diæt

Hej Helen. Jeg har en dreng på 1½ år, som jeg stadig ammer et par gange...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2019 | Udvikling | 14 mdr.

Søvn/flaske i sengen og morsyg

Hej Helen. Længe siden. Det er gået godt med vores lille mand på nu 14...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2019 | Sovevaner | 14 mdr.

Gode råd til søvn - fortsat

Hej, Helen. Jeg skrev til dig for nogle måneder siden, da vores datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bad, de første gange

Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.

Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:

- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.

- Det er en god idé at tilbyde barnet...

Læs mere i Babylex

Frugtmos

Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.

Men også i 4 og 5 mdr´s alderen nyder børn ofte at få lidt frugtmos, især pga den søde smag. Det anbefales at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også at du tilbyder frugtmos som topping på en grød eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, men du kan også give mos af fersken, melon og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit svar ang. vores datter. Jeg tror virkelig, at du ramte plet med dit svar!

Mor til sensitiv pige på 4 måneder


Annonce