Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til putning i egen seng


16. januar 2019

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Hjælp til putning i egen seng

Kære Helen.

Vi har skrevet til dig for kort tid siden om vores søn, som har haft nogle søvnproblemer. Du gav nogle gode råd og dine tanker om hans søvnassociationsproblemer gav mening. Vi har pga. sygdom og generel udmattelse ikke haft lyst til at insistere på, at han skal puttes i egen seng og har derfor indtil nu ladet ham falde i søvn i vores seng som vanligt men dog uden at flytte ham til hans egen seng, som vi gjorde før (hvor han alligevel altid vågnede og ville op til os).

Nu føler vi os klar til at give den et skud med at få ham til at falde i søvn i egen seng og på sigt på eget værelse. Dvs. vi vil prøve at komme væk fra samsovning, da en af os, som det er nu, altid er skidetræt pga. moksen og boksen om natten. Vi har i den forbindelse nogle strategispørgsmål til dig og kunne godt bruge lidt gode råd til, hvordan vi griber det an.

Et par spørgsmål: Hvor lang tid skal vi regne med, at der går, før han accepterer den nye situation, altså i dage? Og hvor lang tid skal vi turde lade ham græde om aftenen under putning?

Det skal siges, at vi på ingen måde har tænkt os, at køre godnat og sov godt og gå ud af rummet, men alene det ikke at tage ham op, når han står op og stamper og græder er grænseoverskridende nok, hvorfor vi også har smidt håndklædet i ringen 10-15 minutter inde de to gange vi har prøvet.

Sidst vi prøvede var han ret træt og lagde sig først ned og virkede okay med det, indtil han ligesom forstod, hvad situationen var og begyndte at græde. Hans gråd er accelererende, dvs. det starter mere stille og hvis vi så ikke gør som han gerne vil, bliver det mere og mere indtil han hikster og er en blanding af ulykkelig og helt rasende.

Hans seng står ...


Annonce

... op ad vores med tremmer imellem, og vi gør det, at vi lægger os ved siden af ham i vores egen seng og synger og taler beroligende, mens vi, så godt vi kan prøver at få en arm ned til ham eller en finger gennem tremmerne. Det er ikke optimalt. Er den fysiske kontakt vigtig eller er den en hæmsko for projektet? Er der ingen anden vej end at gå ud? Er der andet, vi kan gøre for at give os selv de bedste chancer for succes?

Som det er nu er aftenritualet mad kl 18, derefter bad, som han elsker (og som vi føler hjælper på søvnen), aftengrød ved 19-tiden, lille flaske 19.30 (den vil vi gerne af med), en bog i stuen og en med ind i sengen ca. 19:45, hvor han puttes med Løven og får en godnatsang. De fleste aftner vil han gerne give sig hen nu, men der er tilfælde, hvor han bare kravler ud af sengen igen og går ind i stuen. Vi ville i virkeligheden gerne putte tidligere, men det er som om hans sengetid lige så stille er krøbet op fra 19 til 20, og putter vi ham tidligere, er der bare sengeflugt og nej tak.

Du gav os det råd at han nok skulle sove 2 lure stadig, men det har ikke kunnet lade sig gøre, da han så tager den helt lange tidligt på dagen, så nu sover han 2 en halv til 3 en halv time fra kl. 11 hver dag. Det tror vi er godt nok. Aftnerne (og særligt nætterne!) er i hvert fald mindre præget af gråd nu.

Ellers trives han og er glad for dagpleje, grinende og energisk. Hans temperament er stort og det samme er hans vilje, og det er måske også derfor, vi har brug for lidt vejledning i, hvordan vi skal takle putningen. Hvad er en ’okay’ gråd ift at han skal lære noget og acceptere en ny situation og hvad er for meget og for ’synd’.

Tusind tak for din tid!

Hilsen mødrene

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. august 2019 | Sovevaner | 12 mdr.

Barn vil ikke blive i seng

Kære Helen, Mange tak for dine råd i forhold til vores problemer med at...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2019 | Sovevaner | 17 mdr.

Hvordan får vi vores datter til at falde i søvn i sin seng?

Kære Helen Vi har en datter på nu 17 måneder som pludre løs, og kan sige...

Læs hele brevet og Helens svar


15. august 2019 | Sovevaner | 16 mdr.

Sove uden bryst

Hej Helen. Jeg håber du kan hjælpe med nogle gode råd til at ændre min...

Læs hele brevet og Helens svar


14. august 2019 | Sovevaner | 15 mdr.

Vand i flaske

Hej Helen, Vores mindste søn er nu 15 måneder. Han trives og udvikler sig...

Læs hele brevet og Helens svar


13. august 2019 | Sovevaner | 13 mdr.

Uenighed om putning 13 mdr.

Kære Helen. Vi har det sidste halve år bokset med vores datters søvn om...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterfødselsreaktion

Når en kvinde lige har født sker der store hormonforandringer, der kan gøre at hun pludselig begynder at græde uden at kunne give nogen grund til dette. Dette er helt normalt. Føler du dig derimod ked af det i længere tid, har du svært ved at overskue din egen og barnets situation, og har du skyldfølelse over ikke at være den glade og lykkelige mor, så er det en god idé at du taler med din sundhedsplejerske om det. Du kan også gå til din læge. Det vigtigste er at du ikke forsøger at skjule dine...

Læs mere i Babylex

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce