Annonce

Annonce

Brev:

Altid sovet dårligt


16. januar 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Altid sovet dårligt

Hej Helen!

Jeg har fulgt din brevkasse lidt på sidelinjen og efter 5 mdr. med mildest talt elendig søvn vælger jeg selv at skrive til dig.

Jeg har en fantastisk dejlig dreng på nu 7,5 mdr. som siden han var 2,5 mdr. alderen har sovet dårligt. Indtil de 2,5 mdr. sov han rigtig fint dvs. om natten typisk 4 timer - 3 timer og herefter 1 time ad gangen i sin egen seng.

Så begyndte han at vågne hver time og ville ammes eller vugges for at komme videre. I starten tænkte jeg at det måske var et appetitspring eller lignede så jeg ammede ham (efter naturligvis at have prøvet at få ham videre ved kærtegn, "shhhh" osv), men måtte efter en tid erkende at det var blevet en dårlig vane. Vi har i perioder kunne få ham videre ved at vugge ham, men at vugge ham hver time er ligesom heller ikke holdbart.

Jeg synes jeg har prøvet ALT. Vi har snakket med SP og efter hendes råd forsøgt at holde ham hjemme en uge for at udelukke overstimulering, haft ham ved læge og ørelæge (alt var fint), prøvet med en tyngdepose, haft ham sovende ved siden af mig i sengen, men intet har virket.

For 3 uger siden overtog far om natten og jeg har sovet i stuen. Der har været en lille bedring og han ammes nu kun 1 gang men han vågner ofte stadig helt op og græder, selvom han lidt oftere kan sove ex. 2-3 timer ad gangen. Jeg er nu tilbage i soveværelset, men han sover stadig i egen seng og ammes kun én gang.

Nu har han de seneste 4 nætter vågnet og været lysvågen i ca. 2 timer om natten, rejser sig hele tide op i sengen og snakker og jeg er ved at blive sindsyg, da jeg er så meget i underskud i forvejen. Vi holder ham i soveværelset for at signalerer at det er sove-tid og ikke lege tid.

Det er ikke rigtig en mulighed at have ham sovende i sengen, da dette bare gør det hele værre.

Jeg håber virkelig du kan hjælpe os til hvad vi kan gøre for at forbedre hans søvn både med hensyn til opvågninger og den lange vågenperiode om natten for jeg er ved at være tyndslidt.

Skal vi bare blive ved med det vi gør nu og kan vi så forvente en bedring med tiden? Vi har jo trods alt oplevet en meget lille forbedring på opvågningerne efter far tog over og vi kørte koldtyrker på de hyppige amninger, dog ikke nær det leje som SP forudså. Eller har du nogle gode råd? Hvis du siger at jeg skal ligge en kærlig, tung hånd på ham når han vågner om natten tror jeg jeg eksploderer, det virker ...


Annonce

... ikke og jeg er efterhånden lidt træt af det råd - sagt med et anstrengt smil hehe (:

Jeg har købt og læst din bog og synes egentligt jeg havde gjort rigtigt meget for at give ham gode vaner fra starten med det er alligevel bare blevet værre og værre og jeg ved ikke hvad jeg har gjort galt.

Her kommer lidt om ham i øvrigt samt hans rutiner:

Han er en meget glad, tillidsfuld og nysgerrig dreng født 2 uger over termin.
Han virker altid (på nær de sidste 3 dage) veludhvilet og glad når han vågner om morgenen samt efter sine dagslure og søvnproblemerne virker (heldigvis!) til primært at gå ud over mig.

Han er en stor dreng, spiser rigtig godt, er glad for skemad og bruger sig selv fysisk meget i løbet af dagen. Han har kunne møve sig frem længe og begyndte rigtig at kravle lige før han blev 7 mdr. Nu kravler han lystigt omkring samt rejser sig op ad alting.
Dagslurene sover han i barnevognen i gården og de fungerer for det meste godt, han falder som regl i søvn meget hurtigt efter jeg har lagt ham og sover som l ca. 2 X 1,5 timer, nogle gange lidt mere, nogle gange lidt mindre. Nogle gange skal vi lige ned og trille kort, nogle gange kommer han selv videre og falder i søvn igen når han lige vågner kort op.

Han dagsrytme er som følger:

vågner ca. kl 07.00 (nogle gange kl 06, nogle gange lidt senere) - ammes.
08.00: havregrød eller øllebrød med frugtmos og vand af kop.
09.00: Blød bolle med smørepålæg og vand af kop.
10.00: Formiddagslur
12.00: Frokost (typisk kartoffel/grønsagsmos, gnavegrønt, æg, fisk, vi er lige begyndt på rugbrødshapsere med stor fornøjelse)
Herefter leger vi typisk, er ude at besøge nogle, triller en tur eller på legeplads.
14.00: Ammes og puttes til eftermiddagslur
16.00: Eftermiddagsgrød
18.00: Aftensmad efterfulgt af karbad
19.30-20.00: Ammes og puttes til natten.
Ammes ca. kl 00-01.

Vi har faste putteritualer (bleskift --> nattøj --> tandbørstning --> godnathistorie i sengen --> genfortælle hvad vi har lavet i dag --> amning og putning i egen seng. Han falder ikke i søvn ved brystet og er vågen når jeg ligger ham, men falder som sagt for tiden i søvn ret hurtigt efter et par klynk og et par sut på sutten. Putningerne er for det meste rigtig hyggelige.

Han bruger sut og nusseklud men det er ikke mit indtryk at det er sutten der er problemet.

Tak for hjælpen og trætte hilsner fra
Thilde

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Lav en babybog med en CEWE FOTOBOG Kids

Små børn elsker at se på billeder af sig selv og familien! Det er sjovt at bladre i en babybog og så opdage en masse kendte ansigter. Samtidig er det en god måde at snakke enkelt sammen om de vigtige relationer som for eksempel: mor, far, søskende, bedsteforældre, fastre, mostre, onkler og nære ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. april 2019 | Sovevaner | 8 mdr.

Vil IKKE puttes af far.

Hej Helen. Vi er rendt i en udfordring som lyder på at vores datter...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Svær at få til at sove videre om dagen

Hej Helen, og tusind tak for hjælpen og de gode råd tidligere. Det hjalp os...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Udfordringer med søvn

Hej igen Helen Vi har en del udfordringer med vores ellers meget milde og...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Mælk i maden og vegetarer

Kære Helen, Endnu engang tak for de mange gange du har hjulpet os, det...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Meget træt mor til datter på 7 måneder

Hej Helen Vi har flittigt gjort brug af din brevkasse til råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fordøjelse

Barnets første afføring kaldes meconium og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve og man kan på afføringen således se om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer som kun får brystmælk vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn der ammes kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer der både får brystmælk og...

Læs mere i Babylex

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annonce