Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke sove før sent


6. januar 2019

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Vil ikke sove før sent

Kære Helen,

tak for dit svar på mit sidste spørgsmål. Vi har prøvet at gøre, som du foreslog - at give vores datter to lure, men hun er for lille. Det virker ikke. Hun får nu igen tre lure, og hun går sent i seng, og jeg skriver igen, fordi jeg simpelthen (stadig) ikke forstår hendes søvnmønster.

Hun sover tre gange om dagen, og den seneste lur ligger mellem 18-19 eller 19-20. Hendes sidste vågne periode er 3 timer lang, nogle gange lidt længere. Når hun er lagt for natten, så vågner hun dog igen efter 30-35 minutter, og jeg kan simpelthen ikke forstå hvorfor. Det allermærkeligste er, at hvis den er 23 eller 23.30, når hun går i seng, og hendes sidste vågne periode således har ligget sent på aftenen, så er der større chance for, at hun vil sove videre, hvis hun lige mærker min hånd, og nogle gange vågner hun slet ikke engang. Hvis hun falder i søvn klokken 22 eller 22.15, så er hun lysvågen efter de 35 minutter og et par timer frem. Det er altså som om, at hun kan mærke, om klokken er 22 eller 23 og først vil gå i nattesøvn der. Før 23, så bliver det kun til en lur.

Vi har talt om, om vi skulle prøve at presse fire lure ind i løbet af dagen. Måske vil hun bare gerne stadigvæk sove fire gange på en dag? Måske skulle vi forsøge at vække hende klokken 06 hver morgen, og så tvinge hende til at starte dagen der (det er bare hårdt, når vi først går så sent i seng, og jeg er vågen for at amme om natten). Måske skal vi bare lære at leve med, at det er sådan hun er....

Jeg ...


Annonce

... har prøvet at google lidt på, hvad der får børn til at gå i nattesøvn, men har ikke fundet noget. Jeg undrer mig bare sådan over, hvad der styrer, om man sover en lur eller går i et længere stræk.

Til august skal hun i institution, og vi skal begge arbejde, og det skulle bare så gerne være anderledes til den tid, men lige nu har jeg svært ved at se, hvordan hun nogensinde skal acceptere at sove færre lure og gå tidligere i nattesøvn, som vi så gerne vil have.

Om aftenen kører fjernsynet ofte, men jeg synger også for hende og leger med hende, og hun ligger på sit tæppe på maven. Jeg har også prøvet nogle aftener at holde hende mere i ro, fordi jeg har haft en teori om, at der var for meget action om aftenen, men det virker tilsyneladende ikke. Hun falder ikke i søvn med flaske eller amning, og er bøvset af inden vi lægger hende. Hun falder i søvn i armene på en af os, men åbner oftest lige øjnene, når hun bliver lagt.

Hun er og har hele tiden været et meget roligt barn. Hun får skemad, flaske og bliver ammet, og hun er super-god til det hele. Hun er også ret stærk. Ligger gerne længe på maven og er begyndt at rejse sig op på alle fire.

Måske kan du ikke rigtig give os noget, der kan løse problemet - eller det problem, jeg synes, der er. Men hvis du har en ide om, hvorfor hun har det mønster med ikke at ville gå i nattesøvn før 23, og måske kan berolige mig med, at det nok skal ændre sig, så ville jeg faktisk også være rigtig glad for det.

Mange hilsner
Kathrine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. marts 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Barnevognsfeber

Kære Helen, Vi er de glade forældre til en dejlig dreng som lige er fyldt...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Spise/søvnrytme til pige på 6 mdr.

Hej Helen, Jeg håber du kan hjælpe mig med en dagsrytme til min pige på 6...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Sammenhængen mellem sove og spisevaner 6 mdr.

Hej Helen Vi har en dejlig dreng på 6 mdr. som indtil for nylig har sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågner mange gange i nattens løb

Kære Helen Så er jeg tilbage igen, da søvnen på ingen måder er blevet bedre....

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Kan ikke overgive sig til søvnen om aftenen

Kære Helen. Vi søger nogle råd til, hvordan vi kan få vores datter til at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Insemination

Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.

Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.

Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...

Læs mere i Babylex

Navn

I skal inden jeres barn er blevet 6 mdr bestemme jer for hvad barnet skal hedde. Inden da skal I henvende jer hos det lokale kirkekontor og bed om enten at få barnet døbt eller navngivet.

Der findes ca 7000 godkendte fornavne i Danmark. Hvis I ønsker at give jeres barn et navn som ikke fremgår af denne liste skal navnet vurderes af Kirkeministeriet.

I navneloven står omkring fornavne at barnet skal tillægges et eller flere fornavne og som fornavn må man ikke vælge...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar, som kom langt hurtigere end forventet :)

Dejligt, tak
Christina


Annonce