Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke sove før sent


6. januar 2019

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Vil ikke sove før sent

Kære Helen,

tak for dit svar på mit sidste spørgsmål. Vi har prøvet at gøre, som du foreslog - at give vores datter to lure, men hun er for lille. Det virker ikke. Hun får nu igen tre lure, og hun går sent i seng, og jeg skriver igen, fordi jeg simpelthen (stadig) ikke forstår hendes søvnmønster.

Hun sover tre gange om dagen, og den seneste lur ligger mellem 18-19 eller 19-20. Hendes sidste vågne periode er 3 timer lang, nogle gange lidt længere. Når hun er lagt for natten, så vågner hun dog igen efter 30-35 minutter, og jeg kan simpelthen ikke forstå hvorfor. Det allermærkeligste er, at hvis den er 23 eller 23.30, når hun går i seng, og hendes sidste vågne periode således har ligget sent på aftenen, så er der større chance for, at hun vil sove videre, hvis hun lige mærker min hånd, og nogle gange vågner hun slet ikke engang. Hvis hun falder i søvn klokken 22 eller 22.15, så er hun lysvågen efter de 35 minutter og et par timer frem. Det er altså som om, at hun kan mærke, om klokken er 22 eller 23 og først vil gå i nattesøvn der. Før 23, så bliver det kun til en lur.

Vi har talt om, om vi skulle prøve at presse fire lure ind i løbet af dagen. Måske vil hun bare gerne stadigvæk sove fire gange på en dag? Måske skulle vi forsøge at vække hende klokken 06 hver morgen, og så tvinge hende til at starte dagen der (det er bare hårdt, når vi først går så sent i seng, og jeg er vågen for at amme om natten). Måske skal vi bare lære at leve med, at det er sådan hun er....

Jeg ...


Annonce

... har prøvet at google lidt på, hvad der får børn til at gå i nattesøvn, men har ikke fundet noget. Jeg undrer mig bare sådan over, hvad der styrer, om man sover en lur eller går i et længere stræk.

Til august skal hun i institution, og vi skal begge arbejde, og det skulle bare så gerne være anderledes til den tid, men lige nu har jeg svært ved at se, hvordan hun nogensinde skal acceptere at sove færre lure og gå tidligere i nattesøvn, som vi så gerne vil have.

Om aftenen kører fjernsynet ofte, men jeg synger også for hende og leger med hende, og hun ligger på sit tæppe på maven. Jeg har også prøvet nogle aftener at holde hende mere i ro, fordi jeg har haft en teori om, at der var for meget action om aftenen, men det virker tilsyneladende ikke. Hun falder ikke i søvn med flaske eller amning, og er bøvset af inden vi lægger hende. Hun falder i søvn i armene på en af os, men åbner oftest lige øjnene, når hun bliver lagt.

Hun er og har hele tiden været et meget roligt barn. Hun får skemad, flaske og bliver ammet, og hun er super-god til det hele. Hun er også ret stærk. Ligger gerne længe på maven og er begyndt at rejse sig op på alle fire.

Måske kan du ikke rigtig give os noget, der kan løse problemet - eller det problem, jeg synes, der er. Men hvis du har en ide om, hvorfor hun har det mønster med ikke at ville gå i nattesøvn før 23, og måske kan berolige mig med, at det nok skal ændre sig, så ville jeg faktisk også være rigtig glad for det.

Mange hilsner
Kathrine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. juni 2019 | Amning | 5 mdr.

Amning er en udfordring

Hej Helen Dette spørgsmål kommer i forlængelse af mit spørgsmål om dårlig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2019 | Sovevaner | 5 mdr.

Vil pludselig ikke sove om natten

Hej Helen Nu har jeg snart fået mange gode råd fra dig, via dine svar til...

Læs hele brevet og Helens svar


15. juni 2019 | Amning | 6 mdr.

Amning 6 mdr

Hej Helen Vi har den dejligste lillebror på nu 6 mdr. Han er så mild,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Opfølgende spørgsmål - problemer med aftenputning - del 3

Kære Helen Nu skriver jeg til dig igen :) Det går rigtig fint nu med at...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Hyppige opvågninger - 4 mdr.

Hej Helen Jeg skriver til dig vedrørende vores søn Axel på snart 4 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Menstruation

Det er meget forskelligt hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Det at man ammer udskyder som regel menstruationstidspunktet. Som regel kommer menstruationen tidligst igen efter ca. 8 uger og det er helt normalt, at der kan gå op til et år før menstruationen kommer igen. Det er dog vigtigt stadig at bruge prævention i denne periode, da du ikke kan vide hvornår din ægløsning vil indtræde og du kan derfor godt blive gravid selvom du ammer.

Læs mere i Babylex

Autostol

Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.

Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.

For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.

Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når jeg føler mig dum, så skriver jeg til dig, hvor saglighed, oplysthed og empati mødes på det smukkeste. Tak for det!

Hilsen
Mor på 39


Annonce