Annonce

Annonce

Brev:

Lang putning og flytte til eget værelse


5. januar 2019

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Lang putning og flytte til eget værelse

Kære Helen.

Først mange tak for dine tidligere gode råd omkring søvn!

Vores pige er nu knap 15 måneder. Det er lykkes at trappe ud af amningen på en god måde. Den sidste amning var i forbindelse med putning og det er snart 2 måneder siden at den stoppede - altså da vores datter var 13 måneder.

Det er også lykkes at få far på banen i forbindelse med putning, så det er rigtig godt.
Den første måned efter amningen stoppede gik putningen rigtig godt og hurtigt - ofte et kvarters tid. Herefter har det gået knap så godt, forstået på den måde at det tager meget lang tid at putte. Som regel en time.

Det virker til at vores datter har meget svært ved at falde til ro, give slip og lægge sig til at sove. Hun er heldigvis ikke ulykkelig, men sætter sig hele tiden op. Vi lægger hende roligt ned uden at sige noget. Hvis vi lader hende sidde op, begynder hun enten at lege eller brokke sig.

Så i en time lægger vi hende ned, beroliger måske med en sang ind i mellem hvis der er behov.

Vores pige sover i en tremmeseng med tre sider ved siden af vores seng. Vi prøver at ligge og være kedelige/rolige/lade som om vi sover, når vi ligger ved siden af sengen.
Vi har et fast putteritual med natmad, d-dråber, tandbørstning, ren ble, få sovepose på, få sut og nusseklud, blive lagt ned i sengen og derefter ligger mor/far ved siden af og synger de samme tre godnatsange. Efterfølgende er vi stille, lægger hende roligt ned når hun sætter sig op (hvilket hun ofte gør), synger igen hvis hun bliver urolig. Efter en time finder hun ro.

Vi vil naturligvis gerne prøve at få putningerne til at vare kortere end en time, så vi kan nå lidt voksentid om aftenen. Er det bare en periode det går over af sig selv eller er der noget vi kan gøre anderledes?

Det skal lige tilføjes at vi for to uger siden gik fra en til to lure, da vi ellers først kunne få hende til at sove ved 21/21.30 tiden, samt at hun ikke altid ville sove begge lure. Putningerne går ikke hurtigere nu, men vi kan dog starte tidligere, så hun ender med at sove ved 20 ...


Annonce

... tiden.

Rytmen i forhold til søvn er nu således; vågner ca kl. 7 (ind i mellem kl. 6) sover lur 11.30 (1,5-2,5 timer), bliver puttet kl 19 (sover kl. ca 20).

Efter vores pige kun sover en lur, virker hun småtræt fra ved 17 tiden. Vi har prøvet at putte før 19, men så vågner hun efter 1,5 time og tror at det var en lur. Man kan ikke få hende til at sove igen - det tager i hvert tilfælde et par timer. Vi har også prøvet at putte senere end 19, men umiddelbart uden effekt. Er putte tidspunktet rigtigt? Vi har prøvet at give hende bad om aftenen, men synes ikke at det havde en positiv effekt.

Hun sover ok i løbet af natten vågner nogle gange og skal have en sut, ofte kan hun selv finde en, da vi lægger mange omkring hende.

Nogle gange kommer hun over i vores seng og sover den sidste times tid. Hun er nem at putte til middagslur i barnevognen, både hjemme og i vuggestuen.

Det skal i øvrigt tilføjes at hun spiser rigtig godt, både hovedmåltider og mellemmåltider. Hun er glad, nysgerrig og trives i vuggestuen. Hun er dog lidt omklamrende i denne periode og vil f. eks helst have vi sidder med hende på gulvet og leger, så hun har styr på os. Hun vil også ofte løftes op. Vi giver hende selvfølgelig den tryghed og nærhed hun har brug for. Kan denne periode hænge sammen med udfordringerne putningerne? Hun tog sit første skridt for 1,5 måned siden og går nu stabilt, således at hun ikke rigtig kravler længere.

Derudover vil meget gerne snart have hende ind på eget værelse, så vi ikke forstyrre hinanden om natten. Men er det dumt nu hvor vi kæmper med putningerne?
Det er en anden seng hun skal sove i i sit værelse, som ikke kan komme ind i soveværelset. Derudover kan vi jo heller ikke ligge på samme måde når vi putter, da vi pt. ligger ved siden af på vores seng i soveværelset. Når hun flytter ind på sit værelse kan vi sidde ved siden af i en stol. Er der noget vi kan gøre for at lette overgangen? Og er det bedst at vente?

På forhånd mange tak for dine brugbare råd!

Mange hilsner
Forældrene til en skøn pige

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2019 | Sovevaner | 15 mdr.

Hjælp til putning i egen seng

Kære Helen. Vi har skrevet til dig for kort tid siden om vores søn, som har...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2019 | Sovevaner | 13 mdr.

Søvn og natteamning

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig da min datter altid har sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2019 | Amning | 16 mdr.

Natamning, 16 mdr

Kære Helen Min dreng er nu 16 mdr, og er langt fra at sove "igennem" om...

Læs hele brevet og Helens svar


30. december 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Søvn igen igen - 14 mdr.

Hej Helen. Tak for dine tidligere besvarelser, dem sætter vi stor pris...

Læs hele brevet og Helens svar


20. december 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Voldsom nattegråd

Kære Helen Vi skriver til dig, fordi vi er i tvivl om, hvordan vi skal takle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børneeksem

Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.

Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...

Læs mere i Babylex

Jern præmatur

Børn med en fødselsvægt under 2500g skal tilbydes ekstra jern og vitaminer.

Se babylex under vitaminer.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annonce