Annonce

Annonce

Brev:

Sengetid er en kamp


13. november 2018

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Sengetid er en kamp

Hej Helen.

Så blev det min tur til at måtte skrive til dig. Tak for en fin brevkasse!

Vores søn på 19 mdr. er en skøn, glad og udadvendt dreng. Sengetid er dog en kamp, og det vil jeg (og min mand) utrolig gerne have gjort noget ved, så vi kan få lidt aften sammen igen. Når jeg tænker tilbage, synes jeg aldrig, at det har været let. Lad mig med det samme sige, at strygemetoden desværre ikke virker her. Han smutter ud af sengen, hvis der sker det mindste spændende og vil hjælpe til.

Lidt baggrund og info:

Alenebarn, er blevet ammet ind til 18 mdr. De sidste 4 mdr. dog kun inden sengetid. Har været MEGET glad for bryst. Jeg er så heldig, at jeg går hjemme sammen med min søn.

En typisk dag: Oscar vågner omkring kl.7-7.30. Vi hygger med morgenmad, leger lidt, bliver vasket/bad, kommer i tøjet, og tager så til for eksempel babygym (sange og leg), storytime på biblioteket eller legeaftale. Snack i løbet af formiddagen.

Derefter tager vi hjem og spiser frokost. Bagefter går vi en tur, hvor Oscar falder i søvn og tager sin lur i barnevognen udenfor. Den varer typisk halvanden til 2 timer. Efter lur får han eftermiddagsmad, og vi går ud og leger. For eksempel med de andre børn på vejen eller i parken og på legepladserne. Den kan også stå på ærinder. Kl.17.30-18 spiser vi aftensmad, leger/hygger lidt, og så gør vi klar til at komme i seng 19.30. Bad inden sengetid sker nogle gange, men det fungerer bedre for os om formiddagen. Det virker til, at han får en "second wind" af det.

Aftenrutine: Daddy børster tænder, Oscar kommer i nattøj, Daddy læser godnathistorie(r), og jeg synger godnatsang(e). Han er blevet lidt vild med at se et par børnesange på Youtube i sengen. Nok ikke så smart, men men.

Det er så herefter, at det lange træk kommer, og han har en vilje og til tider et temperament af den anden verden. Det tager typisk en time ...


Annonce

... til halvanden at putte ham. Derudover vågner han typisk igen indenfor 1 time. Her kan jeg for det meste hurtigt få ham til igen at sove videre, men der går ikke mere end maks. et par timer, før han igen vågner - altid grædende. Sådan fortsætter det, indtil han kommer ind til os.

Vi har hyggenatlamper, jeg taler med ham om dagen, der nu går på hæld, nynner, "shhh'er, aer osv. Nogle gange er han rolig nok, men ofte græder/skriger han og roder rundt i sengen plus prøver at kravle ud. Vi har aldrig ladet ham græde ud, hvilket desværre ellers er ganske populært herovre. Dog har vi tidligere forsøgt at sige godnat, gå ud og vente nogle minutter, før vi kom ind igen. Han har grædt og grædt.

Han sov i vores soveværelse til 1 år (anbefalet herovre). Jeg lagde ham praktisk talt altid tilbage i egen seng efter amning om natten. Har altid vågnet flere gange i løbet af natten og endnu ikke sovet helt igennem. 1-2 x har han sovet 6-7 timer i træk i egen seng, men når han sover hos os er det ingen problem at sove igennem.

Vi har taget gitter af hans seng, da han aldrig har brudt sig om det, men det betyder også, at han nemt kan kravle ud af sin seng. Og det er selvom han er træt, gnider øjne og gaber. Han vil ikke rigtig overgive sig til søvnen. Han falder aldrig i søvn alene. Jeg er der altid, og han tager min arm og lægger den over sig, plus han elsker at putte i ske. Hvis han nogle gange sover i vores seng fra starten, lægger han sig oftest blot ned og sover nemt og hurtigt. Det er i eget værelse (lige ved siden af vores), at den er "gal". Vores børnelæge her kalder ham en "contact sleeper". Han skal altså helst kunne mærke, at vi er der.

Det blev en lang smøre. Jeg håber, at du kan hjælpe. Især da vi meget snart tager hjem til Danmark til Jul, og jeg vil utrolig gerne have, at aftenerne bliver lidt lettere.

Mange tak!

Venlig hilsen,
Oscars mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Voksetillæg i børnesko

Børnesko skal altid købes med et voksetillæg på 1-1,5 cm. Om barnet skal have 1 eller 1,5 cm tillæg afhænger af skostørrelsen og typen af sko. Eksempelvis er det svært for helt små børn at gå i sko, der er 1,5 cm for store. I det tilfælde vil 1 cm være nok. Generelt er der brug for lidt mindre ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. december 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Vågner skrigende 5-12 gange hver nat siden fødsel

Kære Helen, Tak for en fantastisk brevkasse! Vi bruger den ofte og er altid...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2018 | Sovevaner | 18 mdr.

Kort nattesøvn og lang middagslur

Kære Helen Nu har jeg virkelig brug for et godt råd angående min drengs søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Hvornår fjernes mælkeerstatningen

Kære Helen. Min datter på på 16 måneder får stadig en flaske kl 19.00, når...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2018 | Sygdom | 18 mdr.

Bange for sygdom

Kære Helen Jeg er begyndt at udvilke en uheldig tendens, til at blive...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2018 | Opdragelse | 19 mdr.

Nægter sin klapvogn

Hej Helen. Da vi var på ferie i slutningen af august begyndte vores datter...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vuggedød

Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved at der er visse faktorer som har betydning. Derfor har sundhedsstyrelsen følgende anbefalinger:

- Læg altid barnet til at sove på ryggen.

Hvis barnet sover på maven, er der risiko for at det ikke kan komme af med varmen og bliver overophedet.

- Undgå at ryge i graviditeten og undgå at barnet udsættes for tobaksrøg efter fødslen.

Læs mere i Babylex

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser til børnesenge. Hovedreglen er at barnet skal ligge på et fast underlag, for at kunne bruge og udvikle sine muskler.

Hvis der er fast bund i sengen (dvs. uden tremmer), skal madrassen være hård, så stød og bump fordeles. Madrassen skal derimod være blød, hvis der er tremmebund i sengen.

Vælger I en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Julekalender-nyhedsbrev

med nye præmier hver dag

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for altid lange og fyldestgørende svar.

Lone og Claus fra København


Annoncer

Annonce