Annonce

Annonce

Brev:

Søvn, eller mangel på samme!


13. november 2018

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Søvn, eller mangel på samme!

Kære Helen, så er jeg tilbage igen.

Først, 1000 tak for dit svar ang. vores mellemste. Vi havde allerede selv fået en tid i familiehuset på eget initiativ. Den nåede vi dog at aflyse da vi selv formåede at få hende på rette køl igen. Nu er hun sig selv igen, er glad og i trivsel.

Denne gang skriver jeg med spørgsmål i forhold til mindste manden.
Vores søn er nu 10 mdr. Han er en glad, aktiv og kvik dreng.
Han spiser godt, kravler lystigt, rejser sig op af al ting og går langs med møblerne. Han er enddog begyndt at tale en smule. Så der er fart over feltet i det lille hjem. Men, men, men... banditten vil ikke sove om natten, og når han endelig falder i søvn, er søvnen meget urolig. Nogle gange endda med opvågninger der varer i flere timer.

Tidligere er han faldet i søvn ved brystet, eller blevet lullet i søvn. Brystet virker ikke længere, og han kæmper i mod og råber/ skriger, hvis vi prøver at lulle ham. Derfor tænkte vi, at nu var det tid, at lærer at falde i søvn i egen seng. Dette gør vi ved at jeg ammer, synger en sang, fortæller at nu skal han sove, og at det er dejligt at blive puttet, kysser ham og lægger ham i sengen. Her startet så showet. Ligegyldigt hvor træt han er, karter han rundt, rejser sig, griner og hopper. Jeg prøver at bevare roen, beder ham lægge sig igen, hvilket selvfølgelig ikke sker. Ligger ham blidt ned, han protesterer og græder, rejser sig igen og forfra. Dette show ...


Annonce

... kan godt tage 40 min - 1 1/2 time ligegyldigt hvor træt han er. Dog er der skete forbedringer, og det er lykkes mig at putte på ca. 30 min. Han bliver meget ked undervejs, hvor jeg selvfølgelig tager ham op og luller/trøster for så at lægge ham igen når han er rolig. Til sidst falder han i søvn svøbt i dynen mens jeg luller/rokker ham i sengen.

Derfra er natten temmelig urolig, og hvis han først vågner helt, er jeg nødt til at stå op med ham i et par timer, inden han kan sove igen. Dette efter jeg har forsøgt at nusse i sengen, synge, lulle, amme, tage ham med over i vores seng, give ham noget at drikke mm. Intet hjælper før vi står op og starter forfra.

Jeg har forsøgt at lægge en stor hjemmelavet varmepude over ham, den har lidt effekt, da den fungere lidt som en tyngdedyne, og forhindrer ham i at karte rundt i sengen.

Lidt om døgnrytme.

5.30-6 Vågner og ammes
Ca. 6.30- 7 Morgenmad (bolle med ost og mælk af kop)
Ca. 8- ca. 10 formiddagslur
10.30 - 11 rugbrød med pålæg
Ca. 12-14. Middagslur
14.30 grød med frugt/ knækbrød
Ca. 16- 16.30/17 ammes og eftermiddagslur
Ca. 18 aftensmad (familiens mad)
Ca. 19.30/20 ammes og puttes

Ammes måske 1 enkelt han i løbet af natten, men helst ikke.

Jeg kan snart ikke hænge sammen mere, og bliver voldsomt frustreret på ham i løbet af natten. Mest fordi jeg jo også gerne skulle have overskud til de 2 store.

Glæder mig til dit input
En træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bæredygtige bleer uden skidt kemi!

De moderne stofbleer er blevet opgraderet og fungerer stort set som almindelige engangsbleer- de er nemme at bruge, og så er de tilmed gode for både dit barn og for miljøet!

Stofbleerne skal ’bare’ vaskes og kan dermed bruges igen og igen – og til flere børn. Du sparer miljøet for ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. maj 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Bryst som natsut

Hej Helen, Jeg har før skrevet til dig vedr. at vores datter snart 9 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Foretrækker amning fremfor mad

Hej Helen. På trods af at det er 3. barn har jeg stadig nogle udfordringer....

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2019 | Udvikling | 11 mdr.

Sproglig udvikling

Kære Helen. Et sidste spørgsmål for denne omgang... Det er sikkert noget...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2019 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - er det nu?

Kære Helen. Jeg har den sidste måneds tid kun ammet min søn inden sengetid....

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2019 | Sovevaner | 11 mdr.

Kun en lur eller?

Kære Helen Vi nærmer os hastigt vores søns 1 års fødselsdag og nye...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce