Annonce

Annonce

Brev:

Søvn og eget værelse - 5 mdr.


12. november 2018

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Søvn og eget værelse - 5 mdr.

Kære Helen

Tusind tak for dine svar. Vi vil forsøge os med at forlænge middagsluren vha. dine råd :)

Jeg har et par andre spørgsmål vedrørende søvn.
Vi flytter fra lejlighed til hus i den kommende weekend og havde i den forbindelse planer om at flytte vores søn på eget værelse. Vi synes, at det virker naturligt, når vi nu flytter og kan også mærke, at både han og vi er ved at være klar til det. Han bliver tydeligt urolig, når vi går i seng om aftenen og sover bedst i fuldkommem ro. Nu er vi dog pludselig blevet i tvivl, om det er et dårligt tidspunkt med alt det nye, der i forvejen sker omkring ham? Det ville selvfølgelig være med hans vante seng, dyne og nusseklud, men alligevel? Værelset er lige på den anden side af væggen, så han kommer til at ligge tæt på os.

Det skal siges, at vi oplever, at vores søn generelt er meget tryg i forhold til at falde i søvn selv. Vi har et fast putteritual med amning og dernæst godnatsang, kys og schh-lyde i måske 2-5 minutter. Typisk falder han i søvn med det samme. Om dagen er ritualet noget lignende, og hvis han ikke falder i søvn med samme, så går jeg ...


Annonce

... ofte væk et par minutter for at give ham fred og ro, hvorefter jeg vender tilbage, indtil han er faldet i søvn. Det er han oftest allerede første eller anden gang. Han bliver nærmest aldrig ked af det, når han bliver lagt, men ligger højest og kigger.

Ofte opdager jeg heller ikke, at han er vågnet fra lur. Først når han ligger og pludrer eller når jeg kigger til ham, opdager jeg, at han er vågen. Så får jeg til gengæld et stort smil. Jeg kan godt være bekymret for, om han overhovedet vil sige til om natten, hvis han har brug for os. Måske er vi bare hurtige til at handle på den mindste lyd :)

Er det ok, som vi gør det? Er det ok at gå i sådanne situationer, eller bør vi blive til han sover i hans alder? Er der noget, vi skal være opmærksomme på i forbindelse med flytning til eget værelse? Og er det et dårligt tidspunkt i forbindelse med en flytning?
Det skal yderligere siges, at han stadig kun vender sig fra ryg til mave (hvilket han dog gør meget) og ikke helt har fundet fidusen i den anden vej. Vil det være et problem ift. ligge for sig selv?

På forhånd tak.

De bedste hilsner
Sarah

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Barnets Bog anbefaling

En Barnets Bog er nok den mest personlige gave, man kan give sit barn; at se sin mors håndskrift igennem bogen, og læse de små hverdagshistorier, hun har skriblet ned, vil uden tvivl være blandt de mest værdifulde minder, han eller hun får med fra barndommen.

Men hvilken barnets bog ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. maj 2019 | Amning | 5 mdr.

Fra amning til flaske - 5 måneder

Kære Helen, Jeg har en dreng på 5 mdr (født d.13.12-2018). Han vejer hans...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2019 | Udvikling | 4 mdr.

Overstimuleret eller træt?

Kære Helen. Jeg er efterhånden blevet lidt rådvild med hensyn til min lille...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2019 | Udvikling | 6 mdr.

Tænder, søvn og førstegangsmor!

Kære Helen, tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

6 mdr. og mange opvågninger om natten

Kære Helen, Så er vi tilbage igen :) Vores skønne dreng på knap 6 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2019 | Udvikling | 5 mdr.

5 måneders alderen

Kære Helen. Vores datter er nu knap 5 mdr. - som tiden flyver. Hun trives,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flyverdragter

Priser på flyverdragter kan variere meget. Nogle dragter kan fås for få hundrede kroner og andre koster 10 gange så meget. Vær opmærksom på at der ikke altid er sammenhæng mellem pris og kvalitet. De dyreste flyverdragter er ikke nødvendigvis de mest vandtætte.

Når du skal vælge flyverdragt, så vælg en dragt som ikke indeholder PVC. Plastmaterialet PVC kan være blødgjort med Ptalater, hvoraf flere er skadelige for miljøet og har en hormonforstyrrende effekt. PVC tåler ikke varme...

Læs mere i Babylex

Regnslag

Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.

Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.

Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.

Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annonce