Annonce

Annonce

Brev:

Grød, modermælk og urolige nætter


6. november 2018

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Grød, modermælk og urolige nætter

Hej Helen.

Jeg skriver til dig med to spørgsmål 1) omkring mængden af hhv modermælk og grød/mos og 2) fordi vi døjer med meget urolige nætter (måske endda det hænger sammen...?

Jeg er i tvivl om fordelingen af mos/grød og modermælk til min dreng på knap 7 måneder. Pt får han 3 måltider dagligt med grød eller grøntsagsmos og han spiser ca 1.5 dl af gangen. Samtidigt tilbydes han vand af kop, men jeg kan godt blive i tvivl hvor meget af vandet der rent faktisk havner i mavsen.

Jeg har forsøgt at give ham ristede rugbrødsbjælker, agurkeringe, melon- og blomme stykker mv men trods han ingen tænder har endnu, så får han lynhurtigt tygget et stykke af og kløjs i det, så vi har måtte droppe fingermaden helt desværre. Han ammes ret meget om natten, ca hver 2-2,5 time men om dagen vil han ikke rigtigt tage brystet. Jeg kan lige lokke ham til at amme 2-3 minutter inden vi står op om morgenen og 2-3 minutter når han vågner fra dagslurene men det er også det. Jeg er derfor i tvivl om han får nok mælk?

Det hænger måske sammen, for samtidigt kæmper vi med meget urolige nætter. Han vågner minimum en gang i timen og nogle gange oftere hvor han ligger og kaster sig fra side til side, forsøger at vende sig rundt på alle leder og kanter og klynker og knirker. Jeg tager ham ikke op, men giver ham sutten og stryger ham over panden og viser at jeg er der, ved at ae ham på maven og brystet. Det hjælper desværre bare sjældent og så ender jeg med at tage ham over i sengen hvor han ammes og falder til ro. Han er virkelig ivrig for at få fat i brystet, så jeg tænker at han er ...


Annonce

... rigtig sulten og om natten spiser han også 5-6-7 minutter af gangen og tømmer brystet fuldstændig.

Efter amning lægger jeg ham tilbage i hans bedside crib, men der går ikke ret længe før han igen begynder at kaste sige fra side til side og klynke. Det er mest udtalt om natten men under dagslurene er han også meget urolig og har brug for at jeg hjælper ham videre i søvnen. Tit er det fordi han insisterer på at ligge på siden og sove, og når han ligger på siden, får han altid vendt sig rundt på maven og så vågner han helt forvirret og ked af det og har svært ved at komme tilbage på ryggen.

Som jeg også har skrevet til dig før, så bekymre det mig rigtig rigtig meget når han vender sig rundt. Jeg er ved at være lidt tyndslidt af aldrig at sove mere end en times tid sammenhængene og jeg tænker også at det er hårdt for ham at sove så utroligt hver nat.

Ellers er han en dreng i strålende trivsel, han vokser som han skal, han ruller og triller i alle retninger på legetæppet (og rundt på hele stuegulvet, det er imponerende hvor langt omkring de kan komme ved at trille og rulle :) og han har en masse fut i rumpetten og er fuld af glæde og smil og mega meget nysgerrighed.

Han bliver puttet mellem kl 19.30-20 og vi står op mellem kl 6.30-7. Om dagen sover han ofres kun to lure og de vare 1-1,5 timer hver især. Nogle dage, som idag, sover han kun 30 minutters dagslure men det er heldigvis sjældent, at det er så korte lure, og så bliver han selvfølgelig puttet tre gange på den dag.

Jeg håber at du kan hjælpe os videre til en bedre søvn :)

Kærlig hilsen

Baby A’s mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. august 2019 | Amning | 7 mdr.

Nedtrapning af amning og dagplejestart

Hej Helen. :) Igen mange tak for dine gode svar. Nu kommer der flere ting...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2019 | Udvikling | 5 mdr.

Kravle og generthed

Kære Helen Jeg har lidt forskellige spørgsmål ang. motorisk udvikling og...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2019 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Hyppigt mælkbehov, skemad og god rytme

Kære Helen Tak for en god brevkasse, som har givet os stor inspiration til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. august 2019 | Sovevaner | 8 mdr.

Søvn og stop amning

Hej Helen. Min datter er 8,5 mdr og født 1 mdr før termin. Spørgsmål om...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Trappe ud af natflaske

Hej Helen, Jeg søger lige en second opinion. Min sundhedsplejerske vil gerne...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ymer og ylette

Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder før ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.

Læs mere i Babylex

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning kan gives som alternativ til modermælk fra fødslen. Der findes i Danmark ikke 'dårlige modermælkserstatninger', det kan dog godt være en jungle, at finde ud af hvilken erstatning man skal give.

Som hovedregel gives børn modermælkserstatninger af typen 1, som kan anvendes fra fødslen. Barnet kan de første 6 mdr af sit liv ofte leve udelukkende af dette og der er ikke grund til at supplere modermælkserstatning med kogt vand.

Der er heller ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak igen for dine svar, jeg bliver så meget klogere :-).

Du rammer så præcist!

Glad påske til dig :o)

Mor til pige på 2 måneder


Annonce