Annonce

Annonce

Brev:

Grød, modermælk og urolige nætter


6. november 2018

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Grød, modermælk og urolige nætter

Hej Helen.

Jeg skriver til dig med to spørgsmål 1) omkring mængden af hhv modermælk og grød/mos og 2) fordi vi døjer med meget urolige nætter (måske endda det hænger sammen...?

Jeg er i tvivl om fordelingen af mos/grød og modermælk til min dreng på knap 7 måneder. Pt får han 3 måltider dagligt med grød eller grøntsagsmos og han spiser ca 1.5 dl af gangen. Samtidigt tilbydes han vand af kop, men jeg kan godt blive i tvivl hvor meget af vandet der rent faktisk havner i mavsen.

Jeg har forsøgt at give ham ristede rugbrødsbjælker, agurkeringe, melon- og blomme stykker mv men trods han ingen tænder har endnu, så får han lynhurtigt tygget et stykke af og kløjs i det, så vi har måtte droppe fingermaden helt desværre. Han ammes ret meget om natten, ca hver 2-2,5 time men om dagen vil han ikke rigtigt tage brystet. Jeg kan lige lokke ham til at amme 2-3 minutter inden vi står op om morgenen og 2-3 minutter når han vågner fra dagslurene men det er også det. Jeg er derfor i tvivl om han får nok mælk?

Det hænger måske sammen, for samtidigt kæmper vi med meget urolige nætter. Han vågner minimum en gang i timen og nogle gange oftere hvor han ligger og kaster sig fra side til side, forsøger at vende sig rundt på alle leder og kanter og klynker og knirker. Jeg tager ham ikke op, men giver ham sutten og stryger ham over panden og viser at jeg er der, ved at ae ham på maven og brystet. Det hjælper desværre bare sjældent og så ender jeg med at tage ham over i sengen hvor han ammes og falder til ro. Han er virkelig ivrig for at få fat i brystet, så jeg tænker at han er ...


Annonce

... rigtig sulten og om natten spiser han også 5-6-7 minutter af gangen og tømmer brystet fuldstændig.

Efter amning lægger jeg ham tilbage i hans bedside crib, men der går ikke ret længe før han igen begynder at kaste sige fra side til side og klynke. Det er mest udtalt om natten men under dagslurene er han også meget urolig og har brug for at jeg hjælper ham videre i søvnen. Tit er det fordi han insisterer på at ligge på siden og sove, og når han ligger på siden, får han altid vendt sig rundt på maven og så vågner han helt forvirret og ked af det og har svært ved at komme tilbage på ryggen.

Som jeg også har skrevet til dig før, så bekymre det mig rigtig rigtig meget når han vender sig rundt. Jeg er ved at være lidt tyndslidt af aldrig at sove mere end en times tid sammenhængene og jeg tænker også at det er hårdt for ham at sove så utroligt hver nat.

Ellers er han en dreng i strålende trivsel, han vokser som han skal, han ruller og triller i alle retninger på legetæppet (og rundt på hele stuegulvet, det er imponerende hvor langt omkring de kan komme ved at trille og rulle :) og han har en masse fut i rumpetten og er fuld af glæde og smil og mega meget nysgerrighed.

Han bliver puttet mellem kl 19.30-20 og vi står op mellem kl 6.30-7. Om dagen sover han ofres kun to lure og de vare 1-1,5 timer hver især. Nogle dage, som idag, sover han kun 30 minutters dagslure men det er heldigvis sjældent, at det er så korte lure, og så bliver han selvfølgelig puttet tre gange på den dag.

Jeg håber at du kan hjælpe os videre til en bedre søvn :)

Kærlig hilsen

Baby A’s mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. marts 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Spise/søvnrytme til pige på 6 mdr.

Hej Helen, Jeg håber du kan hjælpe mig med en dagsrytme til min pige på 6...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Salt i maden - kan vi ikke bruge tal?

Hej Helen Dette angår dine kostanbefalinger i 'Børn og Mad' samt nogle svar...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2019 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr. og natteroderi

Hej Helen Må fædre også spørge? (dette var en joke, men jeg antager...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Sammenhængen mellem sove og spisevaner 6 mdr.

Hej Helen Vi har en dejlig dreng på 6 mdr. som indtil for nylig har sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågner mange gange i nattens løb

Kære Helen Så er jeg tilbage igen, da søvnen på ingen måder er blevet bedre....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex

Vegetarer

Vegetarkost kan inddeles i forskellige kategorier:
1. Lakto-ovo-vegetarkost, hvor kød, fisk og indmad ikke indgår i kosten, men hvor mælk, mælkeprodukter og æg tillades.

2. Lakto-vegetarkost, hvor også æg udelukkes fra kosten.

3. Vegankost, hvor ingen animalske produkter må spises eller drikkes.

Ekstreme varianter af vegetarkost giver problemer med at tilgodese spædbarnets behov. Dette er ikke tilfældet med en kost som kun udelukker æg, kød,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)

Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)

Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"


Annonce