Annonce

Annonce

Brev:

Grød, modermælk og urolige nætter


6. november 2018

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Grød, modermælk og urolige nætter

Hej Helen.

Jeg skriver til dig med to spørgsmål 1) omkring mængden af hhv modermælk og grød/mos og 2) fordi vi døjer med meget urolige nætter (måske endda det hænger sammen...?

Jeg er i tvivl om fordelingen af mos/grød og modermælk til min dreng på knap 7 måneder. Pt får han 3 måltider dagligt med grød eller grøntsagsmos og han spiser ca 1.5 dl af gangen. Samtidigt tilbydes han vand af kop, men jeg kan godt blive i tvivl hvor meget af vandet der rent faktisk havner i mavsen.

Jeg har forsøgt at give ham ristede rugbrødsbjælker, agurkeringe, melon- og blomme stykker mv men trods han ingen tænder har endnu, så får han lynhurtigt tygget et stykke af og kløjs i det, så vi har måtte droppe fingermaden helt desværre. Han ammes ret meget om natten, ca hver 2-2,5 time men om dagen vil han ikke rigtigt tage brystet. Jeg kan lige lokke ham til at amme 2-3 minutter inden vi står op om morgenen og 2-3 minutter når han vågner fra dagslurene men det er også det. Jeg er derfor i tvivl om han får nok mælk?

Det hænger måske sammen, for samtidigt kæmper vi med meget urolige nætter. Han vågner minimum en gang i timen og nogle gange oftere hvor han ligger og kaster sig fra side til side, forsøger at vende sig rundt på alle leder og kanter og klynker og knirker. Jeg tager ham ikke op, men giver ham sutten og stryger ham over panden og viser at jeg er der, ved at ae ham på maven og brystet. Det hjælper desværre bare sjældent og så ender jeg med at tage ham over i sengen hvor han ammes og falder til ro. Han er virkelig ivrig for at få fat i brystet, så jeg tænker at han er ...


Annonce

... rigtig sulten og om natten spiser han også 5-6-7 minutter af gangen og tømmer brystet fuldstændig.

Efter amning lægger jeg ham tilbage i hans bedside crib, men der går ikke ret længe før han igen begynder at kaste sige fra side til side og klynke. Det er mest udtalt om natten men under dagslurene er han også meget urolig og har brug for at jeg hjælper ham videre i søvnen. Tit er det fordi han insisterer på at ligge på siden og sove, og når han ligger på siden, får han altid vendt sig rundt på maven og så vågner han helt forvirret og ked af det og har svært ved at komme tilbage på ryggen.

Som jeg også har skrevet til dig før, så bekymre det mig rigtig rigtig meget når han vender sig rundt. Jeg er ved at være lidt tyndslidt af aldrig at sove mere end en times tid sammenhængene og jeg tænker også at det er hårdt for ham at sove så utroligt hver nat.

Ellers er han en dreng i strålende trivsel, han vokser som han skal, han ruller og triller i alle retninger på legetæppet (og rundt på hele stuegulvet, det er imponerende hvor langt omkring de kan komme ved at trille og rulle :) og han har en masse fut i rumpetten og er fuld af glæde og smil og mega meget nysgerrighed.

Han bliver puttet mellem kl 19.30-20 og vi står op mellem kl 6.30-7. Om dagen sover han ofres kun to lure og de vare 1-1,5 timer hver især. Nogle dage, som idag, sover han kun 30 minutters dagslure men det er heldigvis sjældent, at det er så korte lure, og så bliver han selvfølgelig puttet tre gange på den dag.

Jeg håber at du kan hjælpe os videre til en bedre søvn :)

Kærlig hilsen

Baby A’s mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2019 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Mælkebehov, amning og sutteflaske

Hej Helen Nu er det tid igen, til lidt sparring. Vores dejlige dreng er...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

3-2 lure

Kære Helen, Så er man her igen.- ens breve viser hvordan baby hele tiden...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Klumper i maden - 8 mdr.

Hej Helen, Har du nogle gode råd til hvordan jeg får min søn på 8 mdr. til...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Nedtrapning af flasker - 8 mdr.

Hej Helen, Jeg er helt på bar bund. Jeg er føler mig presset og har svært...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Altid sovet dårligt

Hej Helen! Jeg har fulgt din brevkasse lidt på sidelinjen og efter 5 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søvn

Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.

Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...

Læs mere i Babylex

Muslingeskaller

Nogle kvinder oplever at muslingeskaller hjælper ved revnede og ømme brystvorter. Læs mere i babylex under S (Skaller).

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce