Annonce

Annonce

Brev:

Kan ikke finde ro om natten - 5.5 mdr.


29. oktober 2018

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Kan ikke finde ro om natten - 5.5 mdr.

Kære Helen

Jeg blev i maj mor til en fantastisk lille pige, som altså nu er 5,5 mdr. Hun er dejligt glad og veltilpas og har egentlig altid har været god til at sove både dag og nat - indtil for halvanden måneds tid siden.

Hun sover stadig fint om dagen, hvor hun får 2-3 lure, som gerne er på 1-3 timer. Problemet er om natten, hvor hun sover ekstremt uroligt. Det er blevet værre og værre den seneste halvanden måned, og de sidste uger har det været rigtig træls. Hun kaster sig rundt og klynker, benene flyver op og ned, og hun skal have sutten hele tiden for at falde til ro igen - indtil det starter forfra kort efter. Det er som om, hun ikke kan finde ro og aldrig kommer i en dyb søvn - med det resultat at jeg ingen søvn får om natten. Jeg har prøvet at vente lidt med at give hende sutten for at se, om hun falder til ro af sig selv, men så bliver hun bare mere vågen og pylret.

Hun får flaske og to skemåltider om dagen, og når hun er urolig om natten, tilbyder jeg hende selvfølgelig en flaske. Oftest vil hun ikke have flaske om natten, og når hun tager den, så hjælper det ikke det mindste på hendes uro - det fortsætter bare. Så det er tilsyneladende ikke fordi, hun er sulten. Jeg tager hende oftest over til mig i min seng midt på natten, når jeg er ved at være godt udkørt af at skulle op for at give hende sutten hele tiden (hun sover ...


Annonce

... i sin egen seng ved siden af). Det hjælper heller ikke på hendes uro.

Vi har nogle ret faste rutiner om aftenen, hvor hun bliver puttet omkring kl 19 og for det meste falder i søvn senest kl 20. Hun bliver bedre og bedre til at falde i søvn, men af og til bliver hun ked af det, når hun skal sove om aftenen, hvor jeg nogle gange må tage hende op på mit skød, til hun falder til ro. Ellers ser dagen som regel nogenlunde sådan ud:

Kl 7.00 Vågner
Kl 7.30: Får flaske (180 ml)
Kl 9.00: Puttes (får ofte lidt flaske lige inden, hvis hun vil have det)
Kl 11.30: Vågner fra lur og får grød efterfulgt af flaske (spiser typisk en god portion grød og derefter typisk 120-160 ml)
Kl 13.00: Puttes
Kl 14.30: Vågner og får flaske (180 ml)
Kl 16.00 Puttes
Kl 17.00: Vågner
Kl 17.30 Får grød eller grøntsagsmos
Kl 18.30 Får flaske (180-200 ml)
Kl 19.00: Puttes og sover typisk kl 20.00.

Jeg har naturligvis overvejet, om jeg putter hende for tidligt om aftenen, siden hun sover så uroligt. Men hun virker enormt træt kl 19, og så synes jeg også, det er synd at holde hende længere vågen.

Er der noget, du tænker, vi kan gøre for st hjælpe hende (og os) til en bedre nattesøvn? Jeg har hele tiden tænkt, det nok skulle blive bedre af sig selv, men nu er der gået så lang tid, og jeg ved at være lidt desperat.

De kærligste hilsner
fra en træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. marts 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Barnevognsfeber

Kære Helen, Vi er de glade forældre til en dejlig dreng som lige er fyldt...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Spise/søvnrytme til pige på 6 mdr.

Hej Helen, Jeg håber du kan hjælpe mig med en dagsrytme til min pige på 6...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Sammenhængen mellem sove og spisevaner 6 mdr.

Hej Helen Vi har en dejlig dreng på 6 mdr. som indtil for nylig har sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågner mange gange i nattens løb

Kære Helen Så er jeg tilbage igen, da søvnen på ingen måder er blevet bedre....

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Kan ikke overgive sig til søvnen om aftenen

Kære Helen. Vi søger nogle råd til, hvordan vi kan få vores datter til at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex

Omega-3 og amning

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.

Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce