Annonce

Annonce

Brev:

Kan ikke finde ro om natten - 5.5 mdr.


29. oktober 2018

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Kan ikke finde ro om natten - 5.5 mdr.

Kære Helen

Jeg blev i maj mor til en fantastisk lille pige, som altså nu er 5,5 mdr. Hun er dejligt glad og veltilpas og har egentlig altid har været god til at sove både dag og nat - indtil for halvanden måneds tid siden.

Hun sover stadig fint om dagen, hvor hun får 2-3 lure, som gerne er på 1-3 timer. Problemet er om natten, hvor hun sover ekstremt uroligt. Det er blevet værre og værre den seneste halvanden måned, og de sidste uger har det været rigtig træls. Hun kaster sig rundt og klynker, benene flyver op og ned, og hun skal have sutten hele tiden for at falde til ro igen - indtil det starter forfra kort efter. Det er som om, hun ikke kan finde ro og aldrig kommer i en dyb søvn - med det resultat at jeg ingen søvn får om natten. Jeg har prøvet at vente lidt med at give hende sutten for at se, om hun falder til ro af sig selv, men så bliver hun bare mere vågen og pylret.

Hun får flaske og to skemåltider om dagen, og når hun er urolig om natten, tilbyder jeg hende selvfølgelig en flaske. Oftest vil hun ikke have flaske om natten, og når hun tager den, så hjælper det ikke det mindste på hendes uro - det fortsætter bare. Så det er tilsyneladende ikke fordi, hun er sulten. Jeg tager hende oftest over til mig i min seng midt på natten, når jeg er ved at være godt udkørt af at skulle op for at give hende sutten hele tiden (hun sover ...


Annonce

... i sin egen seng ved siden af). Det hjælper heller ikke på hendes uro.

Vi har nogle ret faste rutiner om aftenen, hvor hun bliver puttet omkring kl 19 og for det meste falder i søvn senest kl 20. Hun bliver bedre og bedre til at falde i søvn, men af og til bliver hun ked af det, når hun skal sove om aftenen, hvor jeg nogle gange må tage hende op på mit skød, til hun falder til ro. Ellers ser dagen som regel nogenlunde sådan ud:

Kl 7.00 Vågner
Kl 7.30: Får flaske (180 ml)
Kl 9.00: Puttes (får ofte lidt flaske lige inden, hvis hun vil have det)
Kl 11.30: Vågner fra lur og får grød efterfulgt af flaske (spiser typisk en god portion grød og derefter typisk 120-160 ml)
Kl 13.00: Puttes
Kl 14.30: Vågner og får flaske (180 ml)
Kl 16.00 Puttes
Kl 17.00: Vågner
Kl 17.30 Får grød eller grøntsagsmos
Kl 18.30 Får flaske (180-200 ml)
Kl 19.00: Puttes og sover typisk kl 20.00.

Jeg har naturligvis overvejet, om jeg putter hende for tidligt om aftenen, siden hun sover så uroligt. Men hun virker enormt træt kl 19, og så synes jeg også, det er synd at holde hende længere vågen.

Er der noget, du tænker, vi kan gøre for st hjælpe hende (og os) til en bedre nattesøvn? Jeg har hele tiden tænkt, det nok skulle blive bedre af sig selv, men nu er der gået så lang tid, og jeg ved at være lidt desperat.

De kærligste hilsner
fra en træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. august 2019 | Udvikling | 5 mdr.

Kravle og generthed

Kære Helen Jeg har lidt forskellige spørgsmål ang. motorisk udvikling og...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2019 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Hyppigt mælkbehov, skemad og god rytme

Kære Helen Tak for en god brevkasse, som har givet os stor inspiration til...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Vores baby på 4,5 måned powernapper

Kære Helen, Jeg skriver til dig for at, forhåbentligt, få en forklaring, et...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Trappe ud af natflaske

Hej Helen, Jeg søger lige en second opinion. Min sundhedsplejerske vil gerne...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Vugges i søvn - 6 mdr.

Kære Helen Jeg er ved at blive vanvittig! Vi har fra en meget tidlig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Massage

Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.

Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...

Læs mere i Babylex

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dit svar - jeg gik 100% på ham og tommelfingeren. Det tog faktisk kun 3-4 dage, så ville han hellere ha sut end tommelfinger.

Tak fra Conrads mor


Annonce