Annonce

Annonce

Brev:

Kan ikke finde ro om natten - 5.5 mdr.


29. oktober 2018

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Kan ikke finde ro om natten - 5.5 mdr.

Kære Helen

Jeg blev i maj mor til en fantastisk lille pige, som altså nu er 5,5 mdr. Hun er dejligt glad og veltilpas og har egentlig altid har været god til at sove både dag og nat - indtil for halvanden måneds tid siden.

Hun sover stadig fint om dagen, hvor hun får 2-3 lure, som gerne er på 1-3 timer. Problemet er om natten, hvor hun sover ekstremt uroligt. Det er blevet værre og værre den seneste halvanden måned, og de sidste uger har det været rigtig træls. Hun kaster sig rundt og klynker, benene flyver op og ned, og hun skal have sutten hele tiden for at falde til ro igen - indtil det starter forfra kort efter. Det er som om, hun ikke kan finde ro og aldrig kommer i en dyb søvn - med det resultat at jeg ingen søvn får om natten. Jeg har prøvet at vente lidt med at give hende sutten for at se, om hun falder til ro af sig selv, men så bliver hun bare mere vågen og pylret.

Hun får flaske og to skemåltider om dagen, og når hun er urolig om natten, tilbyder jeg hende selvfølgelig en flaske. Oftest vil hun ikke have flaske om natten, og når hun tager den, så hjælper det ikke det mindste på hendes uro - det fortsætter bare. Så det er tilsyneladende ikke fordi, hun er sulten. Jeg tager hende oftest over til mig i min seng midt på natten, når jeg er ved at være godt udkørt af at skulle op for at give hende sutten hele tiden (hun sover ...


Annonce

... i sin egen seng ved siden af). Det hjælper heller ikke på hendes uro.

Vi har nogle ret faste rutiner om aftenen, hvor hun bliver puttet omkring kl 19 og for det meste falder i søvn senest kl 20. Hun bliver bedre og bedre til at falde i søvn, men af og til bliver hun ked af det, når hun skal sove om aftenen, hvor jeg nogle gange må tage hende op på mit skød, til hun falder til ro. Ellers ser dagen som regel nogenlunde sådan ud:

Kl 7.00 Vågner
Kl 7.30: Får flaske (180 ml)
Kl 9.00: Puttes (får ofte lidt flaske lige inden, hvis hun vil have det)
Kl 11.30: Vågner fra lur og får grød efterfulgt af flaske (spiser typisk en god portion grød og derefter typisk 120-160 ml)
Kl 13.00: Puttes
Kl 14.30: Vågner og får flaske (180 ml)
Kl 16.00 Puttes
Kl 17.00: Vågner
Kl 17.30 Får grød eller grøntsagsmos
Kl 18.30 Får flaske (180-200 ml)
Kl 19.00: Puttes og sover typisk kl 20.00.

Jeg har naturligvis overvejet, om jeg putter hende for tidligt om aftenen, siden hun sover så uroligt. Men hun virker enormt træt kl 19, og så synes jeg også, det er synd at holde hende længere vågen.

Er der noget, du tænker, vi kan gøre for st hjælpe hende (og os) til en bedre nattesøvn? Jeg har hele tiden tænkt, det nok skulle blive bedre af sig selv, men nu er der gået så lang tid, og jeg ved at være lidt desperat.

De kærligste hilsner
fra en træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. januar 2019 | Udvikling | 5 mdr.

5 måneder og ligge på maven

Hej Helen. Vores datter bliver 5 mdr her den 20 jan. og hun er ikke meget...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2019 | Udvikling | 5 mdr.

Meget pylret fra starten af

Hej Helen Min datter har været hvad jeg ville kalde svær, lige fra starten...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2019 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Grød og modermælk

Hej Helen, Vi har nu læst et par steder at mange forældre begynder at give...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Sover i mærkelige positioner i sin slyngevugge

Kære Helen, Vores datter Uma er 15 uger nu, og vi har generelt ikke noget...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2019 | Sovevaner | 5 mdr.

B menneske på 5 mdr. Krise kl. 22

Hej Helen. Tak for en fin brevkasse som vi flittigt følger herhjemme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter hvordan barnet lejres. Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn altid lejres på ryggen, da dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side hver gang det sover, da dette kan medføre at barnet får en skæv hovedfacon og bliver flad i den ene side af nakken/baghovedet. Du kan hjælpe barnet ved forsigtigt at dreje hovedet til forskellig side, når det...

Læs mere i Babylex

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for nogen rigtig gode svar! Det er rart at kunne søge råd herinde og se man ikke er den eneste i verden med problemer.

Mor til pige på 6 måneder


Annonce