Annonce

Annonce

Brev:

Søvnproblemer - 3.5 mdr.


11. oktober 2018

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Søvnproblemer - 3.5 mdr.

Hej Helen

Har fulgt lidt med på sidelinien, men nu kommer der et brev fra mig.

Jeg har en dejlig tre og halv gammel pige som har lidt søvnudfordringer. Vi har meget svært ved at få hende til at sove mere end 7-8 timer om natten, og hun har SÅ svært ved at finde ro.

En “normal” dag ser cirka sådan ud.
- Hun falder i søvn ca kl.21.30/22.00
- Vågner kl.03.00, får bryst og falder i søvn på ca. en halv time.
- Vågner kl.05.00/05.30, får bryst men er meget urolig og ligger og basker rundt, så ingen af os får søvn. Der går typisk en times tid på denne måde og så laver hun en stor ble med både tis og afføring. Derefter er hun så desværre helt vågen i vi står op. (Indimellem kæmper jeg en times tid mere og hun tager en times søvn mere...)

- Ind i mellem sover hun en lille tidlig lur omkring kl.09.00 (hvis hun har været vågen siden kl.05.30) andre gange venter hun til omkring kl.10.30/11.00. Her tager hun en længere lur på 2-3 timer.

- Hun vågner typisk omkring kl.14.0 og falder i søvn igen omkring kl.17.00-17.30 og sover 30-60min. Det er altid en udfordring at få hende til at sove på dette tidspunkt.

Hun spiser ca 12 gange i døgnet (før roderiet begyndte spiste hun ca 8 gange i døgnet). Og hun virker generelt bare meget sulten hele tiden. Vi er begyndt at give lidt mme om aftenen (fordi jeg ammede non stop og der ikke rigtigt var mere mælk). Vi giver, efter sp’s anvisning 50-70ml efter en amning, og hun sluger det hele og virker som om hun kan spise meget mere. Det har hjulpet lidt på det første stræk om natten med mme, og hun tager ca 5 timer i stedet for 3. Men derefter er hun bare vildt urolig.

Vi har prøvet at lægge hende i seng tidligere da hun ofte virker træt tidligere, men så vågner hun bare før og starter mønstret med at ligge uroligt tidligere.

Jeg ammer hende i sengen og skal ...


Annonce

... flytte hende over i hendes bedside crib efter amning. Og hun sover så let efter natamningerne at hun vågner når vi flytter hende, og enten mig eller min kæreste er begyndt at gå ind i et andet værelse og sove for at få bare lidt søvn. Der er ikke plads til at ligge og sove i sengen alle tre, så får ingen af os søvn. Jeg synes ikke at det er holdbart at mig of min kæreste ikke kan få lidt tid tæt på hinanden om natten i det mindste. Men vi tør omvendt ikke at flytte hende, da det så kan tage op til to timer før vi får ro efter utallige forsøg på at putte hende. Om natten falder kun i søvn ved amning og ind i mellem hvis vi går rundt med hende indtil hun sover.

Om dagen græder hver gang hun skal sove. Hun kan kun falde i søvn ved at blive vugget i slyngevuggen og eller trillet i barnevognen. Det starter altid med en masse gråd.

Før alt det her sov hun fantastisk, når hun endelig overgav sig. (Hun har altid grædt rigtig meget om aftenen uden at vi har kunnet finde en løsning på det) Hun tog et rigtig langt stræk til at starte med om natten og sov ca 10 time enhver nat. For tre uger siden blev hun forkølet. Ikke helt lukket i næsen, men havde noget som sad og kørte frem og tilbage. Vi har drypper med saltdråber og brugt næsesuger uden den store effekt. Hun har stadig noget snot der sidder fast her tre uger efter. Det virker dog ikke til at det irriterer hende helt så meget mere om natten. Men hendes søvn er stadig rigtig dårlig.

Hun er ellers en glad lille pige, men bliver ret hurtigt urolig (både kropsligt og klynken) og ked af det, især om aftenen, hvor min kæreste og jeg skiftes til at gå rundt med hende imellem amningerne.

Vi er virkelig frustrerede og i søvnunderskud efterhånden og mangler flere værktøjer til hvad vi skal gøre.

Håber at du har nogen tips:-)

Bedste hilsner
En lidt frustreret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Lun sutteflaske til sikker temperatur på sekunder

Nu er det slut med at vække hele huset om natten mens baby græder og du igen og igen forsøger at ramme den rigtige temperatur til sutteflasken. Med det nye milkymeter™ kan du måle temperaturen i mælken mens du varmer sutteflasken i mikrobølgeovnen. På den måde er du sikker på at få den samme ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. oktober 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Luft/opstød og søvn - del 2

Kære Helen Tak for dit svar! Jeg prøver at følge dine råd. Jeg sidder bla ca...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Meget urolig dreng

Hej Helen. Tak for dine tidligere svar, vi har nu afprøvet dine forslag -...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2018 | Udvikling | 3 mdr.

Motorisk og mental stimulering

Hej igen Helen Tak for svar og gode råd på sidste spørgsmål! Jeg bliver...

Læs hele brevet og Helens svar


15. oktober 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvntræning - 3 mdr.

Hej Helen Tak for svar på mit sidste spørgsmål. Vores datter græder nu ikke...

Læs hele brevet og Helens svar


15. oktober 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

3 mdr og vil ikke sove

Kære Helen, Først og fremmest tak for en god brevkasse. Jeg har brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex

Overtøj

Vindtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.

Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet.

Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg og de kan i værste tilfælde medføre at barnet hænger fast og bliver kvalt.

I stedet for halstørklæde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for hjælpen - det virker!!

Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.

Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!

Tusinde tak for din støtte.

Fra to nu langt mindre trætte forældre


Annoncer

Annonce