Annonce

Annonce

Brev:

Usammenhængende søvn


5. september 2018

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Usammenhængende søvn

Hej Helen

Min søn på knap 4 mdr powernapper dagen igennem, og det er efterhånden ved at tá (mildest talt) pusten fra hele familien.

Han vågner typisk omk kl 6- 6.30, da resten af familien her er oppe, dog bortset fra mig, der forsøger at få ham til at sove videre uden held (de gange hvor det lykkedes, tager det typisk 45-60 min og så sover han måske 1/2 time mere.)

Han blir ammet, vi står op og omk kl 8 er han virkelig træt igen. Jeg tilbyder ham en tår mælk og han blir han puttet ud i vognen. Vugger lidt med ham og han falder hurtig i søvn.
Efter 30-40 min vågner han ofte grædende og med sutten i munden, jeg står klar med det samme og triller forsigtig lidt frem og tilbage med vognen, tidligere ku jeg indimellem fange ham og han sov videre, men nu kan jeg give sutten hvis han har tabt den, han gør antræk til at putte sig, mens jeg forsigtig stadig triller vognen lidt, han brokker sig igen, ligner stadig én der ik er vågen, kaster hoved frem og tilbage og vrider sig, forsøger igen at putte hovedet ind til hans sutteklud, men inden jeg når at stoppe med at trille vognen, vrider og brokker han sig igen. Andre gange ligger han og spræller med benene og spytter sutten ud hvis jeg gir ham den og gaber. Dette kan gentage sig mange gange, og når jeg så efter at ha forsøgt i 1/2 - 1 time, gir jeg op og tager ham ind. Han er tydelig stadig træt, men omstiller sig hurtig til at snakke og lege.
Efter 1-1,5 time er han igen helt færdig og det hele starter forfra.

Han tager ca 5 powernaps i løbet af dagen, jeg har erfaret at hvis jeg skal være heldig at få én lidt længere lur, så skal det være den første, selvom det er flere uger siden at det er sket. Resten af dagen er det helt umuligt.

Når vi kommer hen imod 18.30 tiden er han ved at være overtræt og vrøvlet. Vi har indimellem forsøgt at strække ham og så putte ham til natten kl 19.30-20, her er han forholdvis nem at få til at sove. Jeg ammer ham i et “mørkt” soveværelse, lægger ham over i hans kurveseng og han sover forholdvis hurtig, skal indimellem lige trilles lidt, men vi forsøger at lade være, da næste seng blir uden hjul. Efter 30 min vågner han på samme måde som om dagen, men her forsøger vi ofte at vende ham om på siden og gi sutten og så sover han forholdsvis hurtig og resten af natten fraset 2 hurtige liggende amninger. (Dette virker ikke om dagen), så nætterne er virkelig gode.

Jeg har en søn på 2år og 8 ...


Annonce

... mdr som jeg har meget dårlig samvittighed over. Min mand afleverer ham kl 7 i vuggestuen, da jeg de dage jeg har forsøgt at gå derned med ham og lillebror i vognen, så vågner lillebror når vi rammer vuggestuen (ca 20min efter), og lægger sig ikke til igen, selvom jeg forsøger at forlænge turen hjem.

Når storebror er hjemme i weekenden eller når jeg har hentet ham om eftermiddagen, og har brug for at putte lillebror, så står han ofte ude i døren og kalder på mig og kan ikke forstå hvorfor jeg hele tiden står derude. Vores lege blir konstant afbrudt.

Jeg har forsøgt at putte ham indenfor i hans seng, det er der ingen ændring på.
Har forsøgt med bæresele, den NÆGTER han at sidde i.
Har indimellem gået en tur, selvom jeg helst ikke vil have at han skal vænnes til at blive trillet under søvn, men også her kan han vågne op og ligger så bare og kigger, andre gange sover han lidt længere.

Det har stået på i et par måneder efterhånden, og jeg føler hele min hverdag går med at få ham til at sove.

Jeg ville hellere at han istedet for at komme så tidligt i seng om aftenen, tog min. 1 sammenhængende lur om dagen, så jeg indimellem også kunne tá mig et hvil, nå et bad, få lavet lidt ordentlig mad, nå en tur i fitness eller bare lidt praktisk herhjemme.

Bonus info:
Han er en stor dreng på 7,3 kg, ammes 100%. Virker ikke umiddelbart sulten ud over det.
Han er en varm dreng, har lige fjernet liften efter sundhedsplejersken anbefaling. Han har en tynd dyne over sig.
Han havde kolik fra han var 2 uger til 9 uger. Her gik vi til kiropraktor og zoneterapi hvilket hjalp meget på hans mave og dermed også hans gråd.
Har forsøgt med 2 x zoneterapi igen i denne omgang uden effekt.
De dage jeg har forsøgt at give ham en powernap kl 19 istedet for at putte ham til natten, og så istedet putte ham omk kl 21, er der ingen ændring i dagen, bortset fra at han så bare får det mindre søvn. Men det er ikke forsøgt så mange gange.
Jeg putter ham samme sted og forsøger at skabe rutiner, selvom han indimellem blir nød til at indordne sig i resten af familiens dagsorden.

Har ringet til en sundhedsplejerske som mener at jeg skal lade være med at lade det fylde så meget og måske acceptere at der er sådan og bare tá ham op, men er også bange for at det så aldrig blir anderledes..

Jeg håber så meget, at du har nogle gyldne fif der kan hjælpe ham videre i søvnen

Venlig hilsen
Frk. A

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Lun sutteflaske til sikker temperatur på sekunder

Nu er det slut med at vække hele huset om natten mens baby græder og du igen og igen forsøger at ramme den rigtige temperatur til sutteflasken. Med det nye milkymeter™ kan du måle temperaturen i mælken mens du varmer sutteflasken i mikrobølgeovnen. På den måde er du sikker på at få den samme ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. december 2018 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Opstart skemad

Hej Helen, Onsdag for en uge siden startede jeg med at give min datter grød...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Middagslure og gråd

Kære Helen Tak for tidligere svar. Det går bedre med amningen :) Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


8. december 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Vil ikke sove før meget sent

Kære Helen. Tak for dit svar fra sidst. Der var absolut nogle brugbare råd,...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn - uro om aftenen/natten og ændret afføringsmønster

Hej Helen, Mange tak for dit svar og dine tanker omkring at vi bare skal...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2018 | Amning | 2 mdr.

Ikke afklaret med ammestop

Kære Helen. Tak for dit sidste brev. Sidste gang jeg skrev til dig var...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Cykelstol

De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.

Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.

Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.

Læs mere i Babylex

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Julekalender-nyhedsbrev

med nye præmier hver dag

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annoncer

Annonce