Annonce

Annonce

Brev:

Lange natteopvågninger - 10 mdr.


7. august 2018

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Lange natteopvågninger - 10 mdr.

Kære Helen,

Min søn på 10,5 måned sover virkelig uroligt om natten og vågner tidligt, så jeg kunne virkelig godt bruge et par input fra dig i forhold til, hvordan vi får arbejdet på mere nattesøvn herhjemme.

Han bliver puttet omkring kl. 19.30 med en flaske i sengen på eget værelse. Vi vender ham på siden, holder en hånd på ham, og så sover han efter 5 minutter. Han vågner ofte to gange om natten, førhen skulle man tit bare give ham en sut, men de sidste 2-3 måneder har dette ikke været nok, og vi ender med at sidde hos ham længe inden han igen sover tungt. Det er som om han hurtigt halvsover, når vi lægger en hånd på ham, men lige så snart man flytter den vender han sig og græder og somme tider ligger han også bare virkelig uroligt selvom vi ligesom holder ham. Det betyder altså vi bruger ca. en time hver gang han vågner og dermed ofte to timer i alt hver nat.

Hvis han bliver meget ked af det, eller vi bare ikke gider tage kampen, kommer han med ind i vores seng og sover. Jeg ved ikke om vi gør os selv en bjørnetjeneste og det næsten ...


Annonce

... kan være årsagen til at han vågner og ikke vil sove igen, at han altså mere eller mindre bevidst søger at komme ind til os? Han får ikke mad om natten længere og de gange vi har forsøgt os med en flaske for at se om det kunne give ham noget ro, har det ingen effekt haft.

Tilmed vågner han så kl 5 hver morgen og har gjort det ca. 3-4 uger nu. Han virker meget frisk og vi kan slet ikke få ham til at sove videre, men efter ca. en halv time er han træt igen og de sidste dage har vi kunne få ham til at sove en time til halvanden mere. Han er altså ikke frisk, når han vågner kl 5, men vi synes heller det er holdbart, at han skal være vågen lidt for så at sove igen. Vi har det princip, at dagen ikke starter før kl 6, så der er ingen leg eller lignende, men det har indtil videre ikke gjort en forskel på hans tidlige opvågning.

Om dagen sover han fint – ofte får han lur fra 9-11 og igen fra 14-16 i barnevognen.

Som sagt så håber jeg du kan give noget input og råd i forhold til, hvordan vi fremadrettet får bedre søvn.

Venlig hilsen
Milos mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2019 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Mælkebehov, amning og sutteflaske

Hej Helen Nu er det tid igen, til lidt sparring. Vores dejlige dreng er...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Klumper i maden - 8 mdr.

Hej Helen, Har du nogle gode råd til hvordan jeg får min søn på 8 mdr. til...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Nedtrapning af flasker - 8 mdr.

Hej Helen, Jeg er helt på bar bund. Jeg er føler mig presset og har svært...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2019 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvn og stoppe med amning

Hej Helen. Undskylder på forhånd for laaaaangt brev, men tænker, at jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2019 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor må ikke putte

Hej Helen. Tak for dit svar på mit sidste brev. Jeg har et supplerende...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annonce