Annonce

Annonce

Brev:

6 mdr baby vågner hele tiden om natten


16. juni 2018

Kategori:
Alder:
6 mdr.

6 mdr baby vågner hele tiden om natten

Hej Helen.

Jeg skriver til dig fordi jeg nu er ved og være fuldstændig grædefærdig og udmattet. Jeg har den skønneste lille pige på knap 28 uger. Hun er en stor pige på 74 cm og 9,3 kg. Generelt glad, smilende og pludrende og altid i bevægelse. Hun har dog aldrig været god til og sove, hverken dag eller nat. Jeg er alene med hende.

De første 3 mdr af hendes liv blev hun svøbt til nat og om dagen vil hun helst sove i barnevogn. Om natten har hun altid lagt i min seng sammen med mig. Jeg har forsøgt siden hun var en måned ca og putte hende i en sidecrib eller i liften men grundet hyppig natamning har jeg opgivet det og i stedet for puttet hende i babynest i min seng hvor jeg har ammet hende liggende. Jeg har senest for halvanden mdr siden forsøgt og vænne hende til og sove i tremmeseng men måtte opgive da jeg simpelthen ikke kan klare de mange gange jeg skal op. Det måtte jeg erkende at jeg ikke har styrken til, hvis jeg skal være der for hende om dagen. Og det er trods flere ugentlige aflastninger hos mormor. Når jeg aflastes kan jeg ikke slappe af og give slip på hende så jeg får ikke meget ro ud af det.

Hendes rytme ser nogenlunde sådan ud:

Mellem 06.00-07.00 vågner hun, ligger og pludre lidt for sig selv mens jeg får øjn og står derefter op og får tøj på og leger.

Kl. 08.30-09.00 ca. Er hun klar til og puttes i barnevognen. Her får hun en tår bryst inden. Denne lur varer ca. 40-60 min.
Hun kommer op, leger alene og med mig på legegulvet. Er begyndt og gå en tur på 1 times tid med hende i klapvogn hvor hun får lov og se en masse.

Kl. 11.00 ca. Grød (oftest majs, ris eller kartoffel/gulerod). Hun var begyndt og spise knap 1 dl men er kommet i en periode hvor hun ikke rigtig gider noget som helst skemad, så er nede på under eller nøjagtig 60 ml. Hun får vand til grøden.

Kl. 11.30-12.00 ammes inden hun kommer ud i barnevognen. Denne lur varer mellem 40-90 min. Her kommer hun op og leger igen lidt selv og sammen med mig eller med rundt og ordner det praktiske (Hun sidder i skråstol).

Kl. 14.00-14.30 ammes hun igen. Tilbydes ofte lidt frugt (kan både være mos eller små stykker)

Mellem Kl. 16.00-17.00 går vi en tur med barnevogn hvor hun får sin eftermiddagslur. Varer ca. 30 min. Her vil hun som regel kun sove mens vi går.
Når hun vågner leger vi igen.

Er begyndt og indføre et bad kl. 17.00-17.30 ca.

Kl. 18.00 ca får hun grød. Her efter sætter vi os lidt i sofaen sammen og leger lidt eller bare hyggeputter.

Kl. 18.30-19.00 går vi ind i soveværelset ...


Annonce

... hvor hun ammes liggende i sengen. Her begynder vores problemer.

1: så slipper hun selv brystet efter 10 min. Ca og sparket lidt rundt m. Benene og gumler på sutteklud mens jeg synger godnat sang. Ofte må jeg holde hendes arme for at få ro på hende.

2: hun ligger og hyggespiser indtil jeg fjerne brystet fra hende hvorefter hun protestere. Hvis hun begynder og græde får hun brystet igen et øjeblik før jeg igen trækker det til mig. Det kan jeg gøre 3-4 gange indtil hun til sidst bliver så urolig at jeg bliver nødt til give efter.

3: hun slipper selv brystet og leger så m. Sutteklude mens jeg synger hende i søvn, ofte indtil hun sover helt men kan en sjælden gang imellem gå fra hende lige før hun falder helt hen.

Herefter vågnet hun som regel en gang eller 2 hvor jeg som oftest ender med og måtte give hende brystet for at hun falder til ro eller i søvn.

Så sover hun indtil kl. 22.00 ca hvor hun igen vil have bryst. Herefter vågner hun alt imellem 3-6 gange i løbet af natten. Oftest nægter jeg brystet til en start og prøver med en hånd på brystet, holde arme, synge eller ssh eller bare at give hende sutteklude m. Beskeden "du skal sove nu skat". Men oftest må jeg i udmattelse give mig. Nogen gange giver jeg hurtigt efter andre gange kan jeg kæmpe med hende 30-45 min. Før jeg giver hende brystet. Hun slipper ofte selv brystet efter 5 min. Men andre gange sover hun med den i munden. Jeg kan hører til at starte med at hun rent faktisk sutter og synker tydeligt, men det bliver hurtigt til en "slatten " sutten.

Til grøden bruger jeg mme for at mætte hende mere.
Sutteflaske er prøvet, hun bliver stiktosset! Uanset hvem der giver.
Sut har hun aldrig gidet og det virker som om hun bare ikke kan sutte rigtig på den. Hun begyndte på grød som 4 mdr. For at se om det hjalp på søvn. Hun har aldrig spist ved brystet mere end 15 min. Ad gangen oftest kortere tid oh jeg kan tydelige mærke og se jeg har massere mælk.

Det blev langt og sikkert meget rodet, men jeg er så træt og desperat efter noget mere søvn. Har du nogle gode råd til mig?

Jeg er efterhånden ved og være så træt at jeg overvejer oh stoppe med at amme for at se om det hjælper????? Men jeg er så glad for at amme og er stolt af at amme hende.. jeg ønsker jo kun at give hende så god og næringsrigt en kost som muligt.. plus jeg elsket nærheden og intimiteten med hende. Bare ikke 6 gange eller mere om natten!!

Hvis der er noget du vil vide som jeg ikke har fået med så spørg endelig.

Venlig hilsen
En udmattet mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. februar 2019 | Sovevaner | 5 mdr.

Gråd og uro ved putning - fortsættelse

Hej Helen. Tusinde tak for dit meget hurtige svar, det sætter vi stor pris...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Sove i egen seng - Farvel til sut om natten

Kære Helen, Tusind tak for en rigtig god brevkasse og dine bøger, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2019 | Sovevaner | 6 mdr.

Kort nat

Kære Helen Jeg skriver ang. min dreng på 6,5 måneder og hans søvn. Generelt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2019 | Udstyr | 6 mdr.

Babypude hvornår?

Hej Helen. Tak for dine gode fif til vores datters søvnrytme sidste brev....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Opkast efter grød med mælk og gråd om natten

Hej igen Helen Tak for svar på mit første brev. Det hjalp at have et ekstra...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade

Pudendusblokade er en bedøvelse af bækkenbundensområdet, som gives til kvinder der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste ubehagelig at få lagt og den kan dæmpe presseveerne, fordi man som kvinde ikke kan fornemme,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine meget brugbare råd og ikke mindst for din omsorgsfulde respekt for børnene.

Tak fra Pernille
Sophus´ mor


Annonce