Annonce

Annonce

Brev:

Overgive sig til søvnen - 3 mdr.


28. maj 2018

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Overgive sig til søvnen - 3 mdr.

Kære Helen

Vi har den sidste måneds tid haft en del udfordringer med vores datter på 3,5 måneders søvn om dagen.

Hun sover godt om natten ca fra 21-22 til ca 6 afbrudt af 1-2 måltider. Om natten sover hun i tremmeseng lige ved siden af vores seng.

Om dagen er hun dog meget svær at få til at sove.
Vi står op ved 7-tiden Hun kommer ud til formiddagslur ved 9-tiden. Sover denne lur i barnevogn på altanen. Før kunne hun sove 1,5-2 timer, men nu vågner hun efter 20-30 min. Jeg ved, at dette er normalt for alderen, men de fleste dage kan jeg ikke få hende videre i søvnen, når hun vågner. Prøver at stå klar og vippe vognen, sige syyy, nusse osv, men det hjælper ikke. Hun ligger og smiler og spræller.

Når jeg tager hende op, virker hun dog for der meste fortsat træt og klynker. Når jeg putter hende igen tager det 30-60 min selvom hun virker træt, og ofte sover hun ikke særlig længe, hvis jeg overhovedet kan lægge hende fra mig igen uden, at hun vågner helt op. Hun sover for tiden sjælden mere end max 40 min af gangen og sover max 3 af disse lure om dagen.

Vi går tur i barnevognen hver dag, men også under gåtur vågner hun efter 30 min og selvom jeg fortsætter med at gå falder hun ikke i søvn igen. Her ligger hun vågen indtil hun igen er rigtig træt og så begynder hun at græde og kører hurtig op i voldsom gråd.

Gråden er også blevet et stort problem. Hun er begyndt at græde hver gang hun skal sove. I starten var det mest om aftenen, når hun skulle sove, men nu er det ved hver eneste lur. Så snart hun fornemmer, at hun skal sove græder hun meget og fægter med arme og ben, hvilket gør de korte dagslure endnu mere opslidende og frustrerende.

Siden hun var spæd, har vi svøbt hende i en dyne og vugget hende på armen efter at hun er ammet, men nu er dette forbundet med skrig og fægten med arme og ben. Vi har forsøgt at lade være med at svøbe hende, men med ...


Annonce

... samme resultat. Hun har indtil nu ikke ville bruge sut.

Vi har forsøgt med stofble og putteklud ved ansigtet i stedet, men uden at hun finder trøst ved disse.

Det virker som om, at hun i alle situationer har meget svært ved at overgive sig til søvnen. Når vi forsøger at vugge hende på armen, kigger hun rundt mellem skrigeriet og forsøger at få det hele med.

Vi har svær ved at finde ud af, hvordan vi bedst hjælper hende med at få ro. Vi har prøvet med en stofble over øjnene som
nogle dage har lidt effekt. Det kan tage timer at få hende til at sove. Når hun bliver lagt ligger hun ofte i starten meget uroligt og hun drejer hovedet fra side til side og der ligner at hun søger efter noget.

Det er som om gråden bliver værre og værre, og jeg synes efterhånden at det hæmmer vores hverdag. Det er desuden ved at være tungt at vugge hende så meget på armen.
Det skal siges at hun fuldammes og er i god trivsel på dette.

Vi er nået frem til at det hele bunder i at hun har svært ved at overgive sig til søvnen og når hun så kun powernapper hele dagen igennem og ikke er udhvilet, og glad bliver det nogle rigtig hårde og opslidende dage.

Har du nogle ideer til hvordan vi får hende til at finde ro og overgive sig til søvnen? - det skal siges at det er et generelt problem både på armen, i barnevognen, i autostolen mv.

Hvordan putter vi hende bedst, nu når hun også bliver ked af at blive vugget på armen og det heller ikke er en holdbar løsning for os længere?

Hvordan hjælper vi hende bedst til længere lure om dagen?

Vores sundhedsplejerske har foreslået, at vi lægger hende i barnevognen og viser, at vi er der og kun tager hende op, hvis hun græder meget. Dette har vi gjort nogle dage nu. Hun græder bare så meget. Hun stopper når vi tager hende op, men så snart vi lægger hende, græder hun igen.
Hvad tænker du om denne metode?

Med venlig hilsen
Sara

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. januar 2019 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Grød og modermælk

Hej Helen, Vi har nu læst et par steder at mange forældre begynder at give...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2019 | Sovevaner | 4 mdr.

Sover i mærkelige positioner i sin slyngevugge

Kære Helen, Vores datter Uma er 15 uger nu, og vi har generelt ikke noget...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2019 | Kost og ernæring | 4 mdr.

4 mdr søvn og mad

Kære Helen Jeg har siden vi fik Alfred for 4mdr siden brugt din brevkasse...

Læs hele brevet og Helens svar


3. januar 2019 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Valg af modermælkserstatning - 2 mdr.

Kære Helen Jeg skriver, da jeg har brug for rådgivning om valg af...

Læs hele brevet og Helens svar


3. januar 2019 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Får hun mad nok - 2 mdr.

Hej Helen, Så er jeg her igen. Vi er ved at få styr på hendes søvn rytme...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter hvordan barnet lejres. Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn altid lejres på ryggen, da dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side hver gang det sover, da dette kan medføre at barnet får en skæv hovedfacon og bliver flad i den ene side af nakken/baghovedet. Du kan hjælpe barnet ved forsigtigt at dreje hovedet til forskellig side, når det...

Læs mere i Babylex

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annonce