Annonce

Annonce

Brev:

Overgive sig til søvnen - 3 mdr.


28. maj 2018

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Overgive sig til søvnen - 3 mdr.

Kære Helen

Vi har den sidste måneds tid haft en del udfordringer med vores datter på 3,5 måneders søvn om dagen.

Hun sover godt om natten ca fra 21-22 til ca 6 afbrudt af 1-2 måltider. Om natten sover hun i tremmeseng lige ved siden af vores seng.

Om dagen er hun dog meget svær at få til at sove.
Vi står op ved 7-tiden Hun kommer ud til formiddagslur ved 9-tiden. Sover denne lur i barnevogn på altanen. Før kunne hun sove 1,5-2 timer, men nu vågner hun efter 20-30 min. Jeg ved, at dette er normalt for alderen, men de fleste dage kan jeg ikke få hende videre i søvnen, når hun vågner. Prøver at stå klar og vippe vognen, sige syyy, nusse osv, men det hjælper ikke. Hun ligger og smiler og spræller.

Når jeg tager hende op, virker hun dog for der meste fortsat træt og klynker. Når jeg putter hende igen tager det 30-60 min selvom hun virker træt, og ofte sover hun ikke særlig længe, hvis jeg overhovedet kan lægge hende fra mig igen uden, at hun vågner helt op. Hun sover for tiden sjælden mere end max 40 min af gangen og sover max 3 af disse lure om dagen.

Vi går tur i barnevognen hver dag, men også under gåtur vågner hun efter 30 min og selvom jeg fortsætter med at gå falder hun ikke i søvn igen. Her ligger hun vågen indtil hun igen er rigtig træt og så begynder hun at græde og kører hurtig op i voldsom gråd.

Gråden er også blevet et stort problem. Hun er begyndt at græde hver gang hun skal sove. I starten var det mest om aftenen, når hun skulle sove, men nu er det ved hver eneste lur. Så snart hun fornemmer, at hun skal sove græder hun meget og fægter med arme og ben, hvilket gør de korte dagslure endnu mere opslidende og frustrerende.

Siden hun var spæd, har vi svøbt hende i en dyne og vugget hende på armen efter at hun er ammet, men nu er dette forbundet med skrig og fægten med arme og ben. Vi har forsøgt at lade være med at svøbe hende, men med ...


Annonce

... samme resultat. Hun har indtil nu ikke ville bruge sut.

Vi har forsøgt med stofble og putteklud ved ansigtet i stedet, men uden at hun finder trøst ved disse.

Det virker som om, at hun i alle situationer har meget svært ved at overgive sig til søvnen. Når vi forsøger at vugge hende på armen, kigger hun rundt mellem skrigeriet og forsøger at få det hele med.

Vi har svær ved at finde ud af, hvordan vi bedst hjælper hende med at få ro. Vi har prøvet med en stofble over øjnene som
nogle dage har lidt effekt. Det kan tage timer at få hende til at sove. Når hun bliver lagt ligger hun ofte i starten meget uroligt og hun drejer hovedet fra side til side og der ligner at hun søger efter noget.

Det er som om gråden bliver værre og værre, og jeg synes efterhånden at det hæmmer vores hverdag. Det er desuden ved at være tungt at vugge hende så meget på armen.
Det skal siges at hun fuldammes og er i god trivsel på dette.

Vi er nået frem til at det hele bunder i at hun har svært ved at overgive sig til søvnen og når hun så kun powernapper hele dagen igennem og ikke er udhvilet, og glad bliver det nogle rigtig hårde og opslidende dage.

Har du nogle ideer til hvordan vi får hende til at finde ro og overgive sig til søvnen? - det skal siges at det er et generelt problem både på armen, i barnevognen, i autostolen mv.

Hvordan putter vi hende bedst, nu når hun også bliver ked af at blive vugget på armen og det heller ikke er en holdbar løsning for os længere?

Hvordan hjælper vi hende bedst til længere lure om dagen?

Vores sundhedsplejerske har foreslået, at vi lægger hende i barnevognen og viser, at vi er der og kun tager hende op, hvis hun græder meget. Dette har vi gjort nogle dage nu. Hun græder bare så meget. Hun stopper når vi tager hende op, men så snart vi lægger hende, græder hun igen.
Hvad tænker du om denne metode?

Med venlig hilsen
Sara

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. august 2018 | Amning | 3 mdr.

Skal jeg fortsætte med at amme del 2

Hej Helen, Mange tak for dit hurtige svar! Ift. Etablering af amning...

Læs hele brevet og Helens svar


13. august 2018 | Amning | 3 mdr.

Skal jeg fortsætte med at amme?

Hej Helen, Jeg er i tvivl, hvorvidt jeg skal fortsætte med at delvis amme...

Læs hele brevet og Helens svar


9. august 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn 3 måneder

Kære Helen Vi har en skøn pige på 3,5 måned som faktisk er super nem og...

Læs hele brevet og Helens svar


7. august 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

4 mdr og sover dårligt om natten

Kære Helen Først og fremmest: Tak for en fantastisk brevkasse. Den 4/4...

Læs hele brevet og Helens svar


4. august 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Vedrørende refluks og mere struktur

Kære Helen Jeg har endnu nogle spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemme fødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der er mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere rolig, du og...

Læs mere i Babylex

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annoncer

Annonce