Annonce

Annonce

Brev:

Svær putning og uro


7. maj 2018

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Svær putning og uro

Hej Helen.

Tak for dit hurtige svar sidst.

De råd du gav mig sidst i forhold til Selmas uro er rigtig fine, jeg har prøvet dem før og nu også den sidste uge, men vi er oppe på, at det tager to timer at putte hende, plus at hun sover rigtig dårligt om natten. Jeg er efterhånden så træt og frusteret over at bruge to timer hver aften, og jeg er pt der, hvor jeg ikke synes, det er hyggeligt at putte hende. Ydermere er der mistrivsel hos hendes storebror som gør at det nu er ekstra vigtigt, at jeg har overskud til ham. Og det overskud har jeg ikke med de aftener og nætter. Så jeg er nødt til at se om jeg kan ændre noget.

Som det er nu falder hun ikke i søvn ved brystet, som jeg kan se du tror hun gør. Hun ligger en halv time eller tre kvarter ved det og slår derefter øjnene op er begynder at okse rundt i sengen. Hun kan okse så meget, at hun helt gylper af det. Jeg forsøger at ae hende på ryggen, men hun ligger jo ikke stille men derimod "farer" rundt i sengen.

Jeg forsøger mig også med, at hun får lov at "gasse af" i sin gen seng, men der får hun sig rejst på benene i løbet af få minutter(hun er fyldt 8mdr idag) Hvor det tidligere virkede at gå med hende svøbt eller vugge hende svøbt virker det ikke. Godnatgrød får hun inden putning så jeg tænker faktisk ikke hun er sulten? Nogle gange bliver hun ammet af fire gange, før hun endelig "overgiver sig til søvnen" og ofte vågner hun så en halv til en hel time senere og vil have bryst igen. Og uanset hvor meget eller lidt mad og bryst hun får i løbet af dagen vågner hun mellem 1-2 og skal have bryst om natten.

Hun sover stadig ustabilt om dagen men putningen er præcis den samme om ...


Annonce

... hun har sovet tre lure om dagen, to gode lure eller som igår kun sov fra 13-15. Og i går da hun kun sov to timer var hun i dejligt humør ligesom hun er med to eller tre lure.

Nogle gange tager jeg hende op når jeg er ved at blive irriteret efter at have forsøgt at putte i en time eller halvanden og med ind i stuen fordi jeg tænker at "søvntoget" er kørt som du kalder det. Så leger hun ganske som hun gør i løbet af dagen. Hun bliver typisk ikke pylret om aftenen, når hun er træt, men klør på. Til gengæld kan hun så blive pylret næste morgen efter en times vågenhed fordi hun jo slet ikke har sovet nok.

Jeg er efterhånden ved at være urolig for om hun får nok søvn og ro til den lille hjerne der hele tiden arbejder, men ja hun trives jo faktisk rigtig godt, er glad, har overskud og udvikler sig fint.

Min kæreste har prøvet at tage over, med det resultat at Selma skreg i tre kvarter mens han puttede. Det gør hun i det mindste ikke, når jeg putter, men hun sover jo så heller ikke. Jeg synes virkelig, det er mærkeligt, at det skal være SÅ svært at putte hende og utroligt at hun ex ikke falder i søvn, når hun vugges i mine arme godt svøbt og tydeligvis er træt.

Venlig hilsen mig med "barnet der hænger i"

PS: Selma sover stadig i min seng, for når hun så eeendelig sover "tør" jeg ikke flytte hende af fare for hun vågner. Jeg har forsøgt et utal af gange at putte hende lige der hvor øjnene ruller som du skriver, men straks jeg ligger hende går hun i gang med at okse rundt i sengen.

Jeg har prøvet at ligge hende i sin egen seng men hun vågnede efter 45 min og endte jo så i min seng.

Jeg håber du kan finde hoved og hale i mit brev.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2019 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Mælkebehov, amning og sutteflaske

Hej Helen Nu er det tid igen, til lidt sparring. Vores dejlige dreng er...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

3-2 lure

Kære Helen, Så er man her igen.- ens breve viser hvordan baby hele tiden...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Klumper i maden - 8 mdr.

Hej Helen, Har du nogle gode råd til hvordan jeg får min søn på 8 mdr. til...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Nedtrapning af flasker - 8 mdr.

Hej Helen, Jeg er helt på bar bund. Jeg er føler mig presset og har svært...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Altid sovet dårligt

Hej Helen! Jeg har fulgt din brevkasse lidt på sidelinjen og efter 5 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Medicin

Et lille barn må aldrig få medicin uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter. Du skal altid følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage så er det vigtigt at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt risikerer du at sygdommen vender tilbage.

Medicin kan gives flydende. Evt. med en lille...

Læs mere i Babylex

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce