Annonce

Annonce

Brev:

Svær putning og uro


7. maj 2018

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Svær putning og uro

Hej Helen.

Tak for dit hurtige svar sidst.

De råd du gav mig sidst i forhold til Selmas uro er rigtig fine, jeg har prøvet dem før og nu også den sidste uge, men vi er oppe på, at det tager to timer at putte hende, plus at hun sover rigtig dårligt om natten. Jeg er efterhånden så træt og frusteret over at bruge to timer hver aften, og jeg er pt der, hvor jeg ikke synes, det er hyggeligt at putte hende. Ydermere er der mistrivsel hos hendes storebror som gør at det nu er ekstra vigtigt, at jeg har overskud til ham. Og det overskud har jeg ikke med de aftener og nætter. Så jeg er nødt til at se om jeg kan ændre noget.

Som det er nu falder hun ikke i søvn ved brystet, som jeg kan se du tror hun gør. Hun ligger en halv time eller tre kvarter ved det og slår derefter øjnene op er begynder at okse rundt i sengen. Hun kan okse så meget, at hun helt gylper af det. Jeg forsøger at ae hende på ryggen, men hun ligger jo ikke stille men derimod "farer" rundt i sengen.

Jeg forsøger mig også med, at hun får lov at "gasse af" i sin gen seng, men der får hun sig rejst på benene i løbet af få minutter(hun er fyldt 8mdr idag) Hvor det tidligere virkede at gå med hende svøbt eller vugge hende svøbt virker det ikke. Godnatgrød får hun inden putning så jeg tænker faktisk ikke hun er sulten? Nogle gange bliver hun ammet af fire gange, før hun endelig "overgiver sig til søvnen" og ofte vågner hun så en halv til en hel time senere og vil have bryst igen. Og uanset hvor meget eller lidt mad og bryst hun får i løbet af dagen vågner hun mellem 1-2 og skal have bryst om natten.

Hun sover stadig ustabilt om dagen men putningen er præcis den samme om ...


Annonce

... hun har sovet tre lure om dagen, to gode lure eller som igår kun sov fra 13-15. Og i går da hun kun sov to timer var hun i dejligt humør ligesom hun er med to eller tre lure.

Nogle gange tager jeg hende op når jeg er ved at blive irriteret efter at have forsøgt at putte i en time eller halvanden og med ind i stuen fordi jeg tænker at "søvntoget" er kørt som du kalder det. Så leger hun ganske som hun gør i løbet af dagen. Hun bliver typisk ikke pylret om aftenen, når hun er træt, men klør på. Til gengæld kan hun så blive pylret næste morgen efter en times vågenhed fordi hun jo slet ikke har sovet nok.

Jeg er efterhånden ved at være urolig for om hun får nok søvn og ro til den lille hjerne der hele tiden arbejder, men ja hun trives jo faktisk rigtig godt, er glad, har overskud og udvikler sig fint.

Min kæreste har prøvet at tage over, med det resultat at Selma skreg i tre kvarter mens han puttede. Det gør hun i det mindste ikke, når jeg putter, men hun sover jo så heller ikke. Jeg synes virkelig, det er mærkeligt, at det skal være SÅ svært at putte hende og utroligt at hun ex ikke falder i søvn, når hun vugges i mine arme godt svøbt og tydeligvis er træt.

Venlig hilsen mig med "barnet der hænger i"

PS: Selma sover stadig i min seng, for når hun så eeendelig sover "tør" jeg ikke flytte hende af fare for hun vågner. Jeg har forsøgt et utal af gange at putte hende lige der hvor øjnene ruller som du skriver, men straks jeg ligger hende går hun i gang med at okse rundt i sengen.

Jeg har prøvet at ligge hende i sin egen seng men hun vågnede efter 45 min og endte jo så i min seng.

Jeg håber du kan finde hoved og hale i mit brev.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Voksetillæg i børnesko

Børnesko skal altid købes med et voksetillæg på 1-1,5 cm. Om barnet skal have 1 eller 1,5 cm tillæg afhænger af skostørrelsen og typen af sko. Eksempelvis er det svært for helt små børn at gå i sko, der er 1,5 cm for store. I det tilfælde vil 1 cm være nok. Generelt er der brug for lidt mindre ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. oktober 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Fravænning fra mor - del 2

Kære Helen, mange tak endnu en gang. Jeg kan fortælle dig, at jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Fravænning - fra mor! - om natten

Kære Helen Tusind tak for dit svar på mit brev start august. Jeg ville gerne...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Ingen babs og eftermiddagslur

Kære Helen. Jeg har på sidelinien fuldt med i din brevkasse, både med mit...

Læs hele brevet og Helens svar


17. oktober 2018 | Diverse | 9 mdr.

Søvn, mme og lære at kravle

Hej Helen. Tak for besvarelsen sidst vi gjorde det med god effekt. Nu...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Søvnproblemer i weekenden

Hej Helen Tak for sidste svar som vi har prøvet at arbejde ud fra. Men nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annoncer

Annonce