Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp vågner kl 5.00 - del II


24. april 2018

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Hjælp vågner kl 5.00 - del II

Kære Helen

Tak for dit svar vedr. vores datter og hendes "problem" med at stå op kl 5.00.

Når hun vågner kl 5.00 har vi forsøgt at gå ind og "nusse" hende mv, for at få hende til at sove videre. Men når vi først er gået ind til hende og hun ser os, vil hun op. Hun græder helt vildt ulykkeligt længe, hvis vi lægger hende ned i sengen igen (ofte sidder hun op eller ligger på maven når vi kommer ind). Jeg har også prøvet at give en flaske kl 5.00, men det gør hende ikke træt, istedet vil hun så først have morgenmad ved 8 tiden.

Da hun var lidt yngre kunne vi tage hende med ind i vores seng og sove videre, men det kan vi ikke nu. Det er lidt katten efter musen, da hun kravler ud af sengen og forsøger at komme væk. Hun ser det mere som en legeplads og ikke et sted hun skal sove.

Mht flaske foreslår du en omkring midnat. Problemet er at vi ikke kan give denne i søvne, idet hun sover og ikke sutter på flasken. Vi har prøvet at give hende noget grød inden hun skal i seng. De få gange hun har vil have det, har hun så ikke ville have hendes flaske kl 19. Så har prioriteret at give hende mælken fremfor aftengrød ...


Annonce

... (virker ikke som om hun har "plads" eller lyst til begge dele, selvom der går ca 1 time imellem).

Ift at forsøge at få hende til at sove videre uden at komme op og få morgenmad, tøj på, leg mv. Så er det lidt en udfordring ift afgang til vuggestuen. Hvis hun fx står op kl 5.00, og jeg får hende til at sove kl 6.00, så er jeg nød til at vække hende igen 15-20 min efter fordi hun skal gøres klar til vuggestue. Så i hverdagen er det en udfordring. Det skal nævnes, at det oftest er i weekenderne at hun er klar til at sove igen kl 6.30 og er sur. I vuggestuen siger de (hun bliver afleveret kl 7-7.30), at hun ikke er morgensur og kan holdes i gang til kl 8.30-9, inden hun bliver lagt første gang. Men tror det er fordi der sker så meget, at hun "glemmer" at være træt, indtil hun virkelig ikke kan holde øjnene åbne mere.

Hendes lure i løbet af dagen svinger også alt fra 1,5 time til 3,5 time samlet. Kan det bare være en "dårlig" søvnfase?, som desværre varer lang tid? :-/

Hvis hun ikke vil sove er hun utrolig svær at få til at sove videre - ja nærmest umulig. Kan græde længe, kaste sig rundt og sætter sig hele tiden op.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. maj 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Kæmper mod søvnen

Kære Helen Tak for en god og brugbar brevkasse. Jeg har en søn på 11...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2018 | Transport og ferie | 11 mdr.

Jetlag og erstatning for letmælk?

Kære Helen, Så nærmer tiden hvor vi skal tilbage til DK og holde...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Svær putning og uro

Hej Helen. Tak for dit hurtige svar sidst. De råd du gav mig sidst i...

Læs hele brevet og Helens svar


8. maj 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Urolig søvn (igen)

Hej Helen! Vores datter er nu næsten 10 måneder, og vi er flyttet hjem til...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2018 | Bedsteforældre | 9 mdr.

Pasning & dagpleje

Hej Helen... Min datter er nu blevet 9 måneder og skal snart i dagpleje -...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling som bruge til mange ting. Nogle oplever at have effekt at det som smertelindring under fødslen andre synes det er effektiv i forhold til deres barn, som græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, så spørg på fødestedet om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en privat.

Læs mere i Babylex

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har umiddelbart ingen betydning og det retter sig efterhånden som barnet bliver ældre. Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil omkring to års alderen. Børns fødder skal holdes varme og det er vigtigt at barnet, fra det er helt lille, har et par små sokker på,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annoncer

Annonce