Annonce

Annonce

Brev:

8 mdr, amning og mad


14. april 2018

Kategori:
Alder:
8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen

Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om dagen er hun rigtig godt igang med “almindelig” mad suppleret med grøntsagsmos. Siden sidst vendte det lige pludselig at hun nægtede at spise, dejligt! Det var dog en kort periode, og hun er for tiden rigtig svær at få noget i andet end de måltider der involverer grød og frugt. Er det blot sådan i perioder eller gør vi noget forkert?

Derudover er vi stadig igang med at fjerne natamningerne... På et tidspunkt begyndte det at se lysere ud, men det er vendt igen. Nu melder hun sig endnu mere og jeg aner ikke hvad jeg mere skal stille op. Hun græder rigtig meget og voldsomt (højt), og det kan tage op til en time at trøste hende om natten, hvis hun ikke får bryst (eller flaske). Hvis det lykkes at trøste hende, så vågner hun ofte op kort tid efter igen. Altså som om hun virkelig er sulten? Det er kun mig der kan trøste, vi har prøvet med far flere gange. Det nytter ikke. Jeg har forsøgt at holde ud og trøste i timevis om natten, men jeg kan simpelthen ikke mere. Hun skriger så meget, det er alt for voldsomt for mig - især om natten.

Vi er begyndt at give hende godnatgrød, og modermælkserstatning når hun puttes og først på aftenen i forsøget på at mætte hende til næste morgen. I starten hjalp det ret meget og pludselig sov hun op til 5 timer ad gangen helt uden opvågninger. Det er dog ændret igen... De sidste par dage vågner hun allerede 2,5-3 timer efter puttetid. De gange har jeg givet hende bryst fordi jeg tænker det må skyldes tryghedssøgende, hun kan da ikke allerede kan være rigtig sulten igen, når hun både har fået grød og flaske, kan hun? Så er hun typisk vågnet igen 23.30-00.30, og så her fået flaske mme. Hun drikker altid omkring 130-40 ml. mme ad gangen. Så vågner hun alt imellem ...


Annonce

... 03-04-05 og falder igen absolut ikke til ro uden mælk.

Jeg har også prøvet at afkorte amningerne, men hun bliver ligeså ulykkelig som havde jeg slet ikke givet hende noget. Det er så hårdt at hun skal reagere sådan, at jeg nærmest har givet op. Men kan det gå ud over hendes appetit om dagen og være grunden til hun spiser så lidt om dagen? Og omvendt, kan det være derfor hun melder sig om natten, fordi jeg ikke kan få nok i hende om dagen?

Hun har et par gange fået konstateret væske på øret. Den ene gang sprang hendes trommehinde ifm. en forkølelse. Ørelægen fandt dog at der stadig var en smule væske tilbage efterfølgende. Kan det være den smule væske der irriterer hende så meget? Og i så fald, skal hun så bare have lov at spise, fordi det lindrer/giver tryghed/mindsker trykket for en stund? Vi skal til kontrol igen om et par uger.

Ingrids dagsplan:
6-7: vågner, står op
7.30: havregrød, vand
9-9.30: tilbydes halv bolle med smøreost, frugt, vand. Spiser sjældent her. Puttes til formiddagslur (1-2 timer)
11.30-12: tilbydes rugbrød, gnavegrønt, rester fra aftensmad, mos, vand. Spiser ofte ret sparsomt
13-13.30: ammes, puttes til eftermiddagslur (1,5-2 timer)
15.30-16: frugtmos med havregryn, skorpe, frugt, vand. Det spiser hun som regel. Hun nægtede den bolle jeg plejede at tilbyde hende, så er gået over til dette. Er det et okay mellemmåltid?
17.30-18: tilbydes det aftensmad vi får: kød, ris/kartoffel/pasta, sovs, og suppleret med mos. Vand. Virker tit for træt til at spise, men får som regel en smule ned.
18.30: bad
19: godnatgrød
19.30: flaske mme (130-140 ml), puttes til natten
22: vågner nogle gange og har brug for bryst/mad?
23.30-00.30: flaske mme (130-140 ml)
03-04-05: ammes

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

De bedste hilsner
Ingrids mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. marts 2019 | Sovevaner | 10 mdr.

Natte-uro

Hej Helen Har for nyligt skrevet til dig ang vores dreng, som nu bliver 11...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Spise/søvnrytme til pige på 6 mdr.

Hej Helen, Jeg håber du kan hjælpe mig med en dagsrytme til min pige på 6...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2019 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Spørgsmål vedr. Mad og søvn - 10 mdr.

Hej Helen, Jeg har nogle spørgsmål vedr. Søvn og mad til min søn, der...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Salt i maden - kan vi ikke bruge tal?

Hej Helen Dette angår dine kostanbefalinger i 'Børn og Mad' samt nogle svar...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2019 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr. og natteroderi

Hej Helen Må fædre også spørge? (dette var en joke, men jeg antager...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vådservietter

Mange familier synes det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet skal skiftes.

Mange vådservietter indeholder parfume, som kan give allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen. Vådservietter bør derfor kun bruges på tur eller som en nødløsning.

Engangsvaskeklude med vand og eventuelt lidt miljømærket sæbe uden parfume er mindst ligeså godt.

Brug aldrig vådservietter i ansigtet, da vådservietter...

Læs mere i Babylex

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce