Annonce

Annonce

Brev:

8 mdr, amning og mad


14. april 2018

Kategori:
Alder:
8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen

Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om dagen er hun rigtig godt igang med “almindelig” mad suppleret med grøntsagsmos. Siden sidst vendte det lige pludselig at hun nægtede at spise, dejligt! Det var dog en kort periode, og hun er for tiden rigtig svær at få noget i andet end de måltider der involverer grød og frugt. Er det blot sådan i perioder eller gør vi noget forkert?

Derudover er vi stadig igang med at fjerne natamningerne... På et tidspunkt begyndte det at se lysere ud, men det er vendt igen. Nu melder hun sig endnu mere og jeg aner ikke hvad jeg mere skal stille op. Hun græder rigtig meget og voldsomt (højt), og det kan tage op til en time at trøste hende om natten, hvis hun ikke får bryst (eller flaske). Hvis det lykkes at trøste hende, så vågner hun ofte op kort tid efter igen. Altså som om hun virkelig er sulten? Det er kun mig der kan trøste, vi har prøvet med far flere gange. Det nytter ikke. Jeg har forsøgt at holde ud og trøste i timevis om natten, men jeg kan simpelthen ikke mere. Hun skriger så meget, det er alt for voldsomt for mig - især om natten.

Vi er begyndt at give hende godnatgrød, og modermælkserstatning når hun puttes og først på aftenen i forsøget på at mætte hende til næste morgen. I starten hjalp det ret meget og pludselig sov hun op til 5 timer ad gangen helt uden opvågninger. Det er dog ændret igen... De sidste par dage vågner hun allerede 2,5-3 timer efter puttetid. De gange har jeg givet hende bryst fordi jeg tænker det må skyldes tryghedssøgende, hun kan da ikke allerede kan være rigtig sulten igen, når hun både har fået grød og flaske, kan hun? Så er hun typisk vågnet igen 23.30-00.30, og så her fået flaske mme. Hun drikker altid omkring 130-40 ml. mme ad gangen. Så vågner hun alt imellem ...


Annonce

... 03-04-05 og falder igen absolut ikke til ro uden mælk.

Jeg har også prøvet at afkorte amningerne, men hun bliver ligeså ulykkelig som havde jeg slet ikke givet hende noget. Det er så hårdt at hun skal reagere sådan, at jeg nærmest har givet op. Men kan det gå ud over hendes appetit om dagen og være grunden til hun spiser så lidt om dagen? Og omvendt, kan det være derfor hun melder sig om natten, fordi jeg ikke kan få nok i hende om dagen?

Hun har et par gange fået konstateret væske på øret. Den ene gang sprang hendes trommehinde ifm. en forkølelse. Ørelægen fandt dog at der stadig var en smule væske tilbage efterfølgende. Kan det være den smule væske der irriterer hende så meget? Og i så fald, skal hun så bare have lov at spise, fordi det lindrer/giver tryghed/mindsker trykket for en stund? Vi skal til kontrol igen om et par uger.

Ingrids dagsplan:
6-7: vågner, står op
7.30: havregrød, vand
9-9.30: tilbydes halv bolle med smøreost, frugt, vand. Spiser sjældent her. Puttes til formiddagslur (1-2 timer)
11.30-12: tilbydes rugbrød, gnavegrønt, rester fra aftensmad, mos, vand. Spiser ofte ret sparsomt
13-13.30: ammes, puttes til eftermiddagslur (1,5-2 timer)
15.30-16: frugtmos med havregryn, skorpe, frugt, vand. Det spiser hun som regel. Hun nægtede den bolle jeg plejede at tilbyde hende, så er gået over til dette. Er det et okay mellemmåltid?
17.30-18: tilbydes det aftensmad vi får: kød, ris/kartoffel/pasta, sovs, og suppleret med mos. Vand. Virker tit for træt til at spise, men får som regel en smule ned.
18.30: bad
19: godnatgrød
19.30: flaske mme (130-140 ml), puttes til natten
22: vågner nogle gange og har brug for bryst/mad?
23.30-00.30: flaske mme (130-140 ml)
03-04-05: ammes

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

De bedste hilsner
Ingrids mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Lun sutteflaske til sikker temperatur på sekunder

Nu er det slut med at vække hele huset om natten mens baby græder og du igen og igen forsøger at ramme den rigtige temperatur til sutteflasken. Med det nye milkymeter™ kan du måle temperaturen i mælken mens du varmer sutteflasken i mikrobølgeovnen. På den måde er du sikker på at få den samme ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. december 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Tykkebevægelser men svært ved klumper

Hej Helen, Som du ved har min lille dreng lidt svært ved at holde maden i...

Læs hele brevet og Helens svar


13. december 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mellemmåltid inden lur

Hej Helen, Som du ved kæmper min lille dreng med opkast i forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn kom igen

Hej Helen. Skriver nok mest i håb om at nattesøvn er noget man får igen....

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Opkast ved skemad

Hej Helen, Min søn på 7 mdr. døjer utrolig meget med skemaden. Han vokser...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Putning giver problemer

Hej Helen, Jeg har problemer med at ligge min 7 mdr gamle søn ned til nat....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du har lavet små portioner af skemad, og de ligger klar i fryseren, så er det vigtigt at du optøer efter følgende retningslinier:

- Mad som har været optøet, må aldrig fryses igen

- Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Optøning i en plastpose i koldt vand kan bruges, hvis det skal gå hurtigt. Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst

- Frugt og grønt, som skal koges, optøs direkte i gryde fra fryser. Herved bevares smag,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Julekalender-nyhedsbrev

med nye præmier hver dag

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annoncer

Annonce