Annonce

Annonce

Brev:

Vågner hele natten


10. april 2018

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen

Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte bibliotek.
Da der stod mange mennesker i kø med spørgsmål efter du var færdig, så ville jeg hellere skrive til dig her. Så kunne jeg også gå mere i detaljer og være sikker på at jeg får det hele med.

Elissa er nu 5 1/2 måned og har siden hun var 2 måneder gammel vågnet utal af gange om natten. Nogle gange for mad og andre gange af tryghed. At hun sover hos mig, hos far eller i en slynge vugge gør ingen forskel. Hun er nu startet på skemad for 1 måned siden og det har heller ikke gjort en forskel.

Hun får mad omkring kl 21 og falder så hen i min arme imens jeg vugger hende blidt. Når jeg kan se at hun er lige ved at falde i søvn så ligger jeg hende. Derefter starter natteshowet. Hun møffer rundt og begynder så at græde. Hvis jeg lader hende ligge lidt så græder hun mere og stopper ikke før hun kommer op. Så hun drømmer tydeligvis ikke.
Når hun så falder til ro (uden af sove helt) så ligger jeg hende ned igen. ligger derefter 2 hænder på hende og bliver stående lidt. Hun falder fint i søvn igen, men problemet opstår igen efter 30 min til max 2 timer efter.

Har prøvet at skifte dyne til en der er mindre varm, og hun sover i uld. Igen ingen effekt.
Har prøvet at sige shhhh og give hende et stillingsskift - men hvis hun ikke kommer op så græder hun mere. Jeg behøver ikke at holde hende tæt så tænker ikke at svøb vil hjælpe hende her.

Hun har fra hun var 2 mdr. gammel haft en kanin ved hendes side - både når hun sover i barnevognen og on natten.

Har prøvet at ligge hende med højt hovedgærde og hendes øre er tjekket 2 gange.
Hun spiser og tømmer et bryst kl 21, kl 23, kl 2 kl 4 og kl 6. Har også prøvet at lade hende spise fra begge bryster i håb om at hun sover længere, men det er sjældent at hun gør det og hvis hun gør er der stadig ingen effekt.

Når hun vågner om morgen kl 6 og bliver ammet er hun tit træt og ked af det. Nogle gange kan jeg få hende til at sove videre til ca kl 7 og andre gange ikke. Men selvom hun sover denne time ekstra, så er hun stadig træt og ked af det. Hvilket jeg godt kan forstå når man er oppe i gennemsnit 9 gange på en nat.

Hun har ...


Annonce

... altid været en meget opmærksom pige der suger hele verden til sig, men bliver meget sjældent overstimuleret og er altid glad og smiler til alle hun møder.
Hun viser sjælendt træthedstegn og det kan til tider være lidt af en gættekonkurrence og forgæves ture i barnevognen.

Hun kan nogle gange være vågen i 3-4 timer uden at hun brokker sig, bliver tvær, gnider sig i øjnene eller gaber. Så bliver tit nød til at kigge på klokken, men det er heller ikke altid at den er til at regne med.

Da hun var helt lille havde hun svært ved at komme igennem søvnstadierne og vågnede tit i barnevognen efter 30 min og var ulykkelig. Det har jeg efter MANGE barnevognsture de sidste par måneder, nu kommet til livs og hun sover nu først 2 timer, 1 1/2 time til 2 timer og til sidst 30 til 45 min. Hun er nu næsten altid glad når hun vågner om dagen.

Vi er oppe på 3 måltider om dagen nu og hun får 1/2 dl. af gangen, vand af en kop og nogle gange blød frugt som hun sutter glædeligt på. Hendes mos består af majsmel/hirseflager til morgen, frugtmos midt på dagen og til aften forskelligt grønsagsmos. Jeg giver hende sjældent mere end 1/2 dl om aften, da jeg har læst i din bog af det godt kan sætte maven på overarbejde om natten.

Hun bliver fuld ammet og skærmer hende når vi er ude så jeg er sikker på at hun spiser færdig og hun får tit flere forsøg efter hinanden - da du skriver i din bog at de søger væske om natten hvis de ikke får nok om dagen.

Har prøvet at "lukke hende inde" i en uge for at se om hun simpelthen får for mange indtryk og omvendt prøvet at komme mere ud (men altid på hendes præmisser) - igen ingen effekt.

Hun er født 1 uge før termin og tabte sig ikke efter, men tog flot på. Hun har fulgt hendes kurve rigtig flot hele vejen igennem og min sp er mere end tilfreds med hende.
Hun har været syg 2 gange - 1 gang pga influenza og den anden gang virus. Men begge gange var da hun var under 3 mdr. ørene er tjekket både før og efter at hun var syg.

Jeg syntes at jeg har været hele møllen igennem og kan ikke komme på flere ideer til at hjælpe hende.

Glæder mig meget til at høre dine tanker.

Med venlig hilsen
Moren der har mørke render under øjnene.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. december 2018 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Opstart skemad

Hej Helen, Onsdag for en uge siden startede jeg med at give min datter grød...

Læs hele brevet og Helens svar


8. december 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner om natten trods grød, vane?

Hej Helen. Min datter vågner fortsat mange gange i løbet af natten (3-5...

Læs hele brevet og Helens svar


6. december 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og sover meget

Kære Helen Jeg synes, at min søn på fem måneder sover meget. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


5. december 2018 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Rytme ved 6 måneder

Hej Helen. Min skønne datter er rundet de 6 måneder og vi har været i gang...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2018 | Udvikling | 6 mdr.

Trivsel - 6 mdr.

Kære Helen Jeg har også et andet spørgsmål ift. min søns trivsel. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Salg af modermælk

Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.

Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.

Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.

Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...

Læs mere i Babylex

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Julekalender-nyhedsbrev

med nye præmier hver dag

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit svar ang. vores datter. Jeg tror virkelig, at du ramte plet med dit svar!

Mor til sensitiv pige på 4 måneder


Annoncer

Annonce