Annonce

Annonce

Brev:

Svær at putte - knap 6 mdr.


13. marts 2018

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Svær at putte - knap 6 mdr.

Hej Helen!

Tak for en nyttig brevkasse, som jeg tit har læst i mine mest desperate stunder om natten :-)

Vi har en dejlig datter på snart 6 måneder. Overordnet er hun meget glad, tilfreds, nysgerrig og nem. Der var ingen komplikationer under hverken graviditet, fødsel og ej heller i hendes tilstand efter fødslen. Hun har et roligt temperament og er let at have med rundt. I løbet af en uge har vi en del aktiviteter, men er også hjemme og tager den med ro. Hun følger vægtkurver m.m.

Hendes søvnmønster har nu ændret sig til, at hun typisk vågner mellem kl. 6-7 om morgenen og sover to længere lure om dagen - begge mellem 2-3 timer. Hun er vågen ca. 2 timer før hun bliver træt. Hvis denne rytme af en eller anden grund ikke holder, får hun nogle gange en kort tredje lur. Dette fungerer dog ikke så godt længere. Om aftenen prøver vi at holde hende vågen 2-3 timer fra kl. 16-17 tiden, så hun puttes ml. 19-20. Søvnrutinen om dagen fungerer uden problemer og hun falder ofte selv i søvn uden bevægelse af barnevogn m.m.

Vi er begyndt på skemad for over en måned siden, da hun hun blev ammet ca. hver time, når hun var vågen og hun virkede interesseret. Det har hun taget godt imod og spiser to måltider hhv. efter formiddagsluren og aften sammen med os. Hun får ca. 1 dl. ved hvert måltid, og spiser lidt mindre om aftenen. Grød får hun med lidt frugtmos og mos kan være gulerod, sød kartoffel m.m. Hun drikker også vand af kop. Indtil dette er hun blevet ammet udelukkende. Hun har aldrig taget sut eller drukket mælk fra flaske. Jeg ammer hende fortsat som det første efter hver lur, men er også i tvivl om struktureringen af måltider/amning - men søvn-spørgsmålet er det vigtigste.

Vores problem er, at det for det første er svært at putte hende. Hun sover i vores seng og har altid gjort det. Til tider meget tæt på mig og er forsat meget afhængig af at kunne mærke min hånd eller ligge helt tæt på mig. Dette øver vi, men hun finder altid ...


Annonce

... vej til mig/mælkelugten :-)

For to uger siden prøvede vi at putte i egen tremmeseng (som står lige ved vores seng). De første to dage tog det en time for hende at falde i søvn mens jeg sad hos hende og trillede sengen (den har hjul), nynnede, havde en hånd på hende og hun hørte white noise. Alt i alt for mange ting på én gang synes jeg. Efter de første to nætter blev de næste fem aftenener til meget gråd og hun græd det sekund hun ramte sengen. Vi prøvede op/ned, og det øvrige ting, og det fungerede ikke. Det er klart hun har kunnet fornemme vi har været ængstelige og det hele forekom en smule hektisk. Jeg kan ikke leve med hun græder så meget.

Før dette har vi vugget hende i søvn og det har fungeret, men nu er hun for tung og det er vi gået væk fra. I stedet har jeg de sidste par uger ammet hende i søvn mens jeg ligger på siden og hun i sengen. Det har virket, men der er et men. Hun har aldrig kunnet falde i søvn sådan før, da hun hurtigt er blevet hektisk og urolig. Det er hun fortsat, men kan falde i søvn og kun med brystet i munden. Jeg lirker det ud, når hun sover og så bevæger hun sig lidt, men bliver liggende. Nogle gange har vi white noise som baggrundsstøj, men er i tvivl om det er nødvendigt. Så sover hun ca. en halv time og vågner med gråd. Herefter tager det længere tid at få hende til at sove og jeg ender med at bruge hele min aftenen i soveværelset med hende.

Derefter vågner hun mange gange hver nat - typisk hver 2. time. Hendes længste stræk de sidste tre måneder har været på 3 timer. Derfor ville vi gerne have hende i hendes egen tremmeseng, fordi vi tror vi forstyrrer hinanden, men det projekt har vi parkeret midlertidigt mhp. at undgå dårlige søvnassociationer.

Jeg er tæt på at være udmattet og har virkelig brug for hjælp. Har drøftet det med min egen sp, men uden hendes metode har virket.

Derfor skriver jeg til dig for at høre, hvad du tænker. Er meget spændt på dit svar.

Kærlig hilsen
Ditte

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

At sove igennem

Hej Helen Min søn er nu blevet 6 måneder og jeg tænker, at det derfor er...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

5.5 måned og mangler appetit

Hej Helen. Jeg skriver til dig, fordi jeg er bekymret for min søns appetit....

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Lære at drikke vand

Hej Helen. Jeg har en søn på 5½ måned, som er begyndt med skemad. Han får...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Sove på maven - 5 måneder

Hej Helen Jeg skriver, fordi vores datter er begyndt at trille om på maven,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2024 | Udvikling | 5 mdr.

Baby støtter ikke på benene?

Kære Helen Min dreng er nu 5 måneder gammel og jeg undrer mig over, at han...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omsorgsdage

Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.

Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.

Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.

Læs mere i Babylex

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annonce