Annonce

Annonce

Brev:

Brug for hjælp til at få baby til at sove videre uden bryst


1. marts 2018

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Brug for hjælp til at få baby til at sove videre uden bryst

Kære Helen.

Det er første gang jeg skriver men har haft stor glæde af at læse dine svar til andre. Men som mange andre så har jeg brug for at beskrive min helt egen situation og få dine input til netop denne.

Jeg har en næsten 7 måneder gammel glad og MEGET aktiv lille pige. Hun er født I Danmark men vi bor midlertidig i Marokko hvor min mand er fra. Vi har flyttet rigtig meget -havde 2,5 måned i vores lejlighed I Danmark, 3 uger midlertidig i et lejet sommerhus, 6 uger hos vores svigerfamilie, 2 uger I vores eget sommerhus, tilbage til Marokko hvor vi nu har vores egen lejlighed indtil primo april. Vi er ofte hos svigerfamilien i weekenderne men rejser også nogle gange rundt…. Så vores lille pige kender ikke rigtig til at have en fast base. Hun tager det egentlig rigtig fint, men hun er meget knyttet til særligt mig. Det er meget få hun vil løftes af og hun skal helst have god tid til at se folk an. Til gengæld er hun meget imødekommende og smilende så længe hun er ved mig. Hun er meget nysgerrig på verden og suger hele tiden indtryk til sig.

Dog stagnerede hendes vægtstigning I forbindelse med at vi flyttede til Marokko, da hun var 3 måneder. Det gjorde at hun faldt en vægtkurve, ned til gennemsnittet (hun vejede 4,2 ved fødslen).

Vi har haft en hængevugge som har været med os hele vejen -det har fungeret rigtig godt fordi det betød at vi kunne få hende til at sove uanset hvor vi var og det var velkendt for hende. Men nogle gange sov hun også I en babynest ved siden af mig, alt efter hvad der var muligt og alt efter hvor meget hun søgte mig. Men nu er hun begyndt at bevæge sig rigtig meget (møffer sig frem og lægger meget sjældent stille. Hun har endnu ikke lært at sidde af sig selv, simpelthen fordi hun har så meget krudt I røven at hun hele tiden vil bevæge sig. Og når man giver hende ens hænder til at sætte sig op så hiver hun sig altid helt op at stå.) Og hun brokker sig derfor rigtig meget når hun lægges i hængevuggen - men hun falder stadig I søvn.

Vi er dog begyndt at introducere en rigtig seng for hende nu og det går egentlig fint med at putte hende om aftenen. Vi kører samme ritual som vi har gjort de sidste par måneder (skifte ble + skifte til pyjamas, lidt hygge som ofte inkluderer lidt læsning i en bog, lidt amning og så bliver hun lagt i sengen sammen med sin sovebamse, lyset slukkes og jeg synger godnatsang for hende, siger godnat og så bliver jeg hos hende indtil hun sover.) Hun falder som regel i søvn indenfor 10-20 minutter. Nogle gange med noget gråd til at starte med og nogle gange med en del roden rundt inden hun falder til ro. Men I det store hele så er det rigtig fint.

Udfordringen er om natten. Hun har aldrig været god til at sove og hun vågner rigtig mange gange og den eneste måde jeg kan få hende til at sove igen er ved at amme hende (førhen da hun ...


Annonce

... sov i hængevuggen, vuggede vi hende videre i søvn) - nogle gange ammer hun en del og andre gange kun helt kort. Men hun er tydeligvis fået en dårlig søvn association i det. Nogle få gange, hvis hun vågner ved at der er en lyd så kan jeg vugge hende i mine arme tilbage i søvn. Jeg har prøvet at lirke brystet ud, som du har beskrevet for andre men hun vågner bare mere op af det og bliver først tilfreds når hun har ammet færdig og mere eller mindre har fået lov at falde I søvn ved brystet.

Jeg har prøvet at være konsekvent med at ligge hende tilbage I sin egen seng men må ærlig indrømme at efter nogle nætter på denne måde så var jeg helt kvæstet og hun sov også mega dårligt og blev mere pylret om dagen og så gav jeg mig og lod hende sove ved siden af mig. Det hjælper selvfølgelig ikke ligefrem på efterspørgslen efter brystet, men det gør dog at vi får sovet lidt mere. Jeg synes bare ikke det er holdbart I længden.

Jeg har en række spørgsmål men lad mig først opridse vores dagsplan;
6.30: vågner og ammer
8: Flerkornsgrød (ca. 1,2 dl.)
9.15: Ammes kort
9.30: Formiddagslur I hængevuggen (denne plejer at vare 1,5 – 2 timer men nogle gange kun 1 time og vågner som regel altid en enkelt gang hvor jeg hjælper hende til at sove videre ved at vugge hende)
12: Grøntsagsmos (og er begyndt så småt at tilføje kød) ca. 1 dl.
14.15: Ammes
14.30: Eftermiddagslur I sengen(½-1 time)
16: Ammes (Nogle gange tidligere og nogle gange igen kl.17 -alt efter hvad hun efterspørg)
18.30: Grøntsagtsmos og nogle gange lidt frugtmos, ca. 1-1,5 dl.
19.15: Gøres klar til at blive puttet (skiftes, får pyjamas på)
19.45: Ammes
20: Godnat
Omkring 22.15-22.30: Ammes
Og derefter ammes nemt en gang I timen, som sagt nogle gange kort og nogle gange længere tid

Mine spørgsmål går på
1. Hvilke teknikker kan jeg bruge til at prøve at hjælpe hende til at sove videre I sin egen seng. Jeg prøver at “sssh”'e og ligge min hånd på hende. Det virker når hun ligger ved siden af mig, men ikke når hun ligger I sin egen seng.

2. Kan det være at min datter simpelthen har brug for den nære kontakt pga udvikling og pga al vores flytten rundt og skal jeg I så fald acceptere at hun skal sove I vores seng ved siden af mig. (Lige nu står hendes seng helt op ad min side. Siden kan ikke tages af men jeg kan nå hende)?

3. Jf ovenstående plan, kan hun så have et reelt behov for mælken om natten? (Jeg begyndte på skemad da hun var lige knap 6 måneder og hun er helt vild med det. På det sidste pylrer hun lidt når hun spiser, men hun vil hele tiden have mere. )

4. I det hele taget har jeg bare brug for hjælp til hvordan jeg får hende til at sove om natten, uden alle de opvågninger.

Glæder mig til at få dine input.

Ups det blev lidt langt... men vil jo gerne at du har alle nødvendige oplysninger :)

Med venlig hilsen
Kristine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juni 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

6 mdr baby vågner hele tiden om natten

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi jeg nu er ved og være fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske

Hej Helen Jeg skriver igen til dig, efter at vores søn er blevet ældre, får...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Er ikke glad for skemad

Hej Helen Jeg skriver til dig, da min dreng på snart 8 måneder får 4...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Fra 5 til 3 flasker i døgnet

Hej Helen Først og fremmest tusind tak for en super god hjemmeside - har...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juni 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Nye vaner

Kære Helen, Jeg har fulgt med i din brevkasse i længere tid og nu er tiden...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klip i mellemkødet (Episiotomi)

I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.

Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.

Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...

Læs mere i Babylex

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for nogen rigtig gode svar! Det er rart at kunne søge råd herinde og se man ikke er den eneste i verden med problemer.

Mor til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce