Annonce

Annonce

Brev:

Nattesøvn - 4 mdr.


19. januar 2018

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Nattesøvn - 4 mdr.

Kære Helen,

Jeg fødte min skønne Milo i slutningen af september. Vi har siden han blev født været udfordret på flere punkter. De første tre måneder var han utrolig ked af det uden nogen specifik årsag, så det kan defineres som kolik, hvilket betød vi brugte det meste af hans vågne tid på at trøste.

Jeg synes nu vi er kommet over på den anden side, men nu fylder hans søvn rigtig meget for os. Det har altid fyldt meget, da han har og har haft er stort tryghedsbehov, så de første to måneder sov han udelukkende på os eller i viklen, både dag og nat. Vi har aldrig kunne lægge ham fra os når han sov, ikke engang da han var helt spæd.

Nu vil jeg rigtig gerne at Milo kan sove i sin egen seng om natten og få nogle gode putteritualer. Som det foregår lige nu får Milo nattøj på kl 21, bliver svøbt stramt i et tæppe og ammet i vores seng med dæmpet belysning. Han falder næsten i søvn ved brystet, men jeg forsøger at tage ham fra inden han sover helt og lægger ham over i sin seng, som er en tremmeseng i forlængelse af vores seng. Dette lykkes som regel, han vågner lige en lille smule op og når han får sutten og en hånd på hoved og mave sover han.

Kl 00 vågner han, får mad og som regel kan jeg igen lægge ham fra i hans seng uden han vågner op.

Kl 3 melder sulten sig igen, og herfra er det total umuligt at lægge ham fra. Min mand sover derfor med ham i favnen til han skal op kl 5.30, hvor jeg tager over, giver Milo lidt mad og forsøger at få ham til at sove 1-2 timer mere på mit bryst.

Som sagt ønsker vi han skal sove hele natten i sin egen seng. Vores strategi er overordnet at han skal falde i søvn hvor han skal sove og vi vil skære ned ...


Annonce

... på de dårlige rutiner (amme og vugge i søvn) og op for de gode rutiner (nat sang og nus i egen seng).

I praksis har vi forsøgt at lægge Milo i sin seng om aftenen tidligere, altså inden han er faldet i søvn ved brystet og når han vågner kl 3 og bliver ked af at blive lagt har vi hoppet på pilatesbolden indtil han næsten sover og forsøger så at lægge ham. Begge dele resulterer i gråd, der bliver mere og mere voldsom jo flere gange i streg vi forsøger, og det er aldrig lykkedes os at få ham lagt på denne måde. Dermed har vi heller ikke mulighed for at prøve gode putteruriner af, da han græder og faktisk skriger inden han overhovedet rammer madrassen.

Jeg har forsøgt at amme liggende og så lade ham sove ved siden af mig i vores seng, men det lykkes kun, hvis han falder i søvn med brystet i munden og herefter har han mange opvågninger, så det er umiddelbart heller inden succes.

Min mand mener vi skal give ham mere tid og acceptere han måske har et større tryghedsbehov end andre babyer. Jeg er bange for, at hvis ikke vi giver ham gode rutiner nu, bliver det kun sværere og sværere. Men når det så er sagt har jeg også vildt dårlig samvittighed, når vi flere aftener har forsøgt både 2, 3 og 4 timer at få han lagt i hans seng, og vi så alligevel giver op hver gang. Så har vi jo alle tre tabt.

Det skal siges at om dagen lykkes det nu med varierende held at give ham to lure i barnevognen.

Jeg er simpelthen så frustreret og ved ikke hvad jeg skal stille op med hans nattesøvn. Jeg har virkelig brug for nogle konkrete råd. Vi vil gerne tage en hård kamp op, men selvfølgelig ikke en kamp vi på forhånd har tabt.

Kærlig hilsen
Milos mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. maj 2018 | Sygdom | 3 mdr.

Grædende 3 måneders baby

Hej Helen Vi har været heldige med en mild dejligt dreng På 15 uger. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


3. maj 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Problemer med søvnrytmer om dagen + manglende struktur på måltider

Hej Helen. Jeg har ofte haft stor glæde af at læse dine svar på andres...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Putning og urolige nætter

Kære Helen Jeg har brug for din hjælp til putningen om aftenen. Det fungerer...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Sovetider - 3.5 måned

Kaere Helen, Oskar er nu blevet 3.5 maaned og vi kaemper fortsat med at faa...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

4,5 mdr som bare ikke vil sove

Hej Helen Jeg har den dejlig søn som er 4,5 mdr nu. Han er 68 cm og vejer...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex

Bedsteforældre

Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.

Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.

Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annoncer

Annonce