Annonce

Annonce

Brev:

Opvågning kl 22.30 - del 2


4. januar 2018

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Opvågning kl 22.30 - del 2

Hej Helen.

Tak for dit svar.. Jeg tillader mig lige at vende tilbage igen, da jeg har nogle yderligere spørgsmål omkring hele min datters umulige søvn situation, fra dit brev.

Kan nærmest ikke huske hvornår vi sidst har været inde i en god periode mht nattesøvn. Så det er vigtigt for mig, at jeg lige forstår dette korrekt, og ved hvad vi 100% skal arbejde hen imod..

For du skriver det med den naturlige cirkadiske rytme. Vi har forsøgt at ændre på hendes dagsrytme somme tider, men det er næsten ligemeget hvordan og hvorledes, eller om hun får 2 lure, så vågner hun stadig op der 22-23 om aftenen, og andre gange vågner hun bare om natten, hvis det ikke sker om aftenen.

Du skriver mht natgrød, det har vi før forsøgt os med, men når hun får aftensmad der 17.30, så når vi tilbyder hende lidt havregrød ved 19 tiden er hun slet ikke interesseret da hun har spist meget aftensmad. Igen i går forsøge vi så med det efter at have læst dit brev, hun fik nok spist 10 skefulde men var ikke begejstret. Yderligere havde hun 1 times formiddag lur og 2 efter middag, da hun pludselig valgte at vågne i går kl 05.10. Det vil sige at den nat har hun jo kun sovet maks 7 timer på grund af vågne timer også, og det er jo desværre slet ikke nok. Det gav ikke super meget held, hun vågnede bare kl 13.30 i stedet i nat og holdte så et par timers fest der.

Det næste lidt problematiske er nu, at hun ikke sover så meget til kl 08 mere de sidste dage. Der kan den også være halv 7 og 7, så hun er virkelig svær at trække, for med en nattesøvn hvor hun slet ikke får nok timer, så bliver hun jo hurtigst træt igen om morgenen/formiddagen..

Hun kommer i bad hver aften efter mad, og det er stort set altid fast rutine,

Min spørgsmål er så, hvordan kommer vi væk ...


Annonce

... fra alt det med naturlige cirkadiske rytme? For ved at ændre lidt synes jeg bare hun vågner alligevel eller ved andre tidspunkter. Og hele efteråret var det jo fast opvågninger bare om natten.. Så er det noget hun vokser sig fra, eller hvad pokker skal vi gøre for at stoppe det så hun kan sove videre fra aften til morgen?

Og hvad tænker du om situationen med vores barnevogn? At vi bruger den så meget. Hvis ikke, ville det være helt umulig at komme igennem dagen/natten. De sidste par dage har hun også ligger i lang tid i hendes seng når hun skulle sove (hvor hun ellers normalt er hurtig) og rejser sig efter så og så lang tid osv. Men lige så snart hun kommer i barnevognen og ikke kan rejse sig finder hun ro og falder i søvn med det samme om aftenen hvorefter vi så ligger hende i sengen. Men det samme sker jo så ved hendes opvågning, der karter hun jo rundt og står op i sengen og bider malingen af osv, derfor ligger vi hende også i barnevognen der, for at der er lidt mere ro og vi evt kan slappe lidt af.

Min kæreste er meget træt af at ligge på sofaen i stuen foran hendes dør hele natten efterhånden. Ha ha. Og synes du vi skal lade hende ligge konsekvent ligemeget hvor frisk og glad hun er? Synes det er svært at få hende til at forstå at det er sove tid, for vi har jo forsøgt i utallige måneder nu ..

Mener du, at hvis vi fortsætter med fast at køre én lur på nogenlunde samme tidspunkter og alt andet er ens, så vil hun glide væk fra de vågne timer? problemet er også at det aldrig kun er 30-60 minutter. Min minimum 2 timer. og gerne mere.

Mht at gå, krydser vi fingre for at hun snart fanger den, da jeg har et håb om at det også kunne hjælpe...

Håber på at kunne få lidt mere forståelse for fremtiden nu...

Mange hilsner K ...

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Søvn hos tvillinger på 16 mdr

Kære Helen Jeg skrev til dig for knap 2 mdr siden angående søvnproblemer hos...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Frysning af babymad

Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.

Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.

Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.

Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...

Læs mere i Babylex

Frugtmos

Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.

Men også i 4 og 5 mdr´s alderen nyder børn ofte at få lidt frugtmos, især pga den søde smag. Det anbefales at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også at du tilbyder frugtmos som topping på en grød eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, men du kan også give mos af fersken, melon og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annoncer

Annonce