Annonce

Annonce

Brev:

4 måneder og urolige nætter


4. januar 2018

Kategori:
Alder:
4 mdr.

4 måneder og urolige nætter

Kære Helen

Endnu engang tak for svar på tidligere spørgsmål - det har hjulpet rigtig meget at holde min dreng oppe i længere tid, så han nu er meget nemmere at få til at sove og det er lykkedes de sidste 3 dage at holde ham sovende i barnevognen i 1,5 timer - for første gang!

Jeg har netop bestilt din bog om børn og søvn, men håber du kan hjælpe mig i mellemtiden, da jeg har sovet virkelig dårligt de sidste 3 uger.

Som jeg skrev i mit tidligere brev virker min søn meget sulten om natten og jeg ammer ham ca. Hveranden time. Jeg har i den sidste uge tænkt meget over at få ham fyldt helt op om dagen. Om dagen ammer jeg ham ca. Hveranden time + han får en halv portion grød 2 gange om dagen (som han er meget glad for). Han gylper dog stadig ret meget. Jeg er begyndt at mistænke, at det måske ikke handler om sult?

Min søn er begyndt at være meget urolig om natten. Han gnider sig i øjnene, tager sin sut ud, skal prutte og bøvse og søger mig konstant (han har før sovet helt roligt og blevet ammet hver 3. Time). Jeg var vågen ca hver time i nat. Det var ikke nok at give ham sutten - jeg måtte amme ham og ligge ham på siden (han slapper af, når han ligger på siden) og nogle gange holde om ham. Hvis jeg lader ham ligge uden at gøre noget begynder han at græde eller vågne helt op.

I mit sidste brev skrev jeg også omkring muligheden med at give MME i flaske om natten for at “fylde ham op”, men jeg har endnu ikke haft lyst til at prøve det, da jeg godt kan lide at amme ham. Jeg er dog bange for at ...


Annonce

... jeg bliver nødt til det, hvis han virkelig er sulten.. Mon mælkeproduktionen kan blive sat ned i løbet af natten (i den tidligere morgen virker det ikke som om der er meget mælk tilbage)?

Min søn har aldrig virket meget “tryghedssøgende” og har indtil nu altid kunnet ligge alene om natten, så jeg er i tvivl, om den natlige uro skyldes at han søger tryghed?

Der sker rigtig meget med min søn for tiden - han er en stor dreng (ml. 8-9 kilo), siger nye lyde, griner mere og kan gribe om legetøj mm. Han er meget glad og nysgerrig i løbet af dagen. Det betyder også at vi kommer mere ud og han får nye oplevelser.

Jeg er bekymret for, om jeg er ved at give min søn dårlige vaner - både ved at jeg putter ham til natten ved at holde om ham/ligge ham på siden, til han falder til ro + at jeg holder om ham om natten, når han “rumstere” rundt - det føles bare ikke rigtig at putte ham til natten ved at gå fra ham (som min SP har anbefalet). Jeg holder meget af, at sove med min søn i samme seng og at amme ham, men jeg kan snart ikke holde til de mange natlige opvågninger og tænker derfor, at han måske skal over i sin egen seng?

Hvad er dine tanker om alt dette? Skyldes det mon at han søger tryghed (og i så fald — vil han komme “over det” på et tidspunkt)? At han er sulten? Og er jeg ved at give ham dårlige vaner (måske er det mit behov at ligge sammen med ham)? Bør jeg putte ham til natten, uden at ligge ved siden af ham? Bør han komme over i sin egen seng?

På forhånd tak for svar.

Med venlig hilsen
Maiken

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

4,5 mdr som bare ikke vil sove

Hej Helen Jeg har den dejlig søn som er 4,5 mdr nu. Han er 68 cm og vejer...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Sover min baby for meget? - 3 mdr.

Hej Helen Et måske lidt underligt spørgsmål - men kan en baby sove for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udslæt

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre om det bare er noget forbipasserende og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Nogle børn får voldsom rød numse, med knopper og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Vær altid opmærksom på, at...

Læs mere i Babylex

Vugge

At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling.

Næaten alle børn elsker også at blive vugget, både når de bliver vugget i en arm og når de ligger i en vugge.

En vugge har dog den ulempe at den ofte er kort og barnet vokser hurtigt ud af den. Hvis I vil have en vugge er det derfor en god idé at købe en vugge, hvor der er plads til barnet i længere tid. Derudover er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit råd om uld til min søn, det var nok det bedste råd jeg nogensinde har fået :) Der blev godt nok kigget mærkeligt på mig, da jeg begyndte at lede efter uld i butikkerne, så det måtte hentes hjem fra Danmark til sidst.

Hilsen mor fra udlandet


Annoncer

Annonce