Annonce

Annonce

Brev:

Rod i natteroderier


3. januar 2018

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Rod i natteroderier

Kære Helen.

Tak for en god brev kasse og tidligere svar.
Jeg har flere af dine bøger, som jeg ofte bruger som inspiration når vi står overfor nye problemstillinger.

Jeg er mor til to præmatur tvillinger som nu er 23 uger (18 korrigeret) og de er nogle dejlige drengene med myre i bleen, som vi kalder det og fuld fart frem.

Jeg har prøvet at få dem ind i en hvis rytme og rutine over dagen, selvfølgelig med plads til at de stadig selv regulerere mange ting. Jeg var prøvet det med at dele mælkemåltidet op så de fik når de vågnede/melder sig og igen bør de skal sove, men det fungerer ikke rigtig hos os og resulterede i det modsatte bemelig en del sjat spsining og dertil sovning. Det lader til at være bedre for dem med ca 6 flasker om dagen hvor de tager 90-200 ml ca.

En typisk dag starter tidligt nogen gange kl 5, og derfor får de en morgen lur på 30-60 min, vi vasker og får tøj på, topper af med en flaske og lur i barnevogne kl 09/09.30 ca hvor jeg triller i to timer, hvor efter de sover i vognen under et læskur til 12.30/13.30 stykker, altså en god lang lur. Her efter frokost flaske og den seneste uge opstart i grød med små smagsprøver. Så leger vi, og næste lur ligger kl 16 ca, og vare 20-60 min, op og lege og tumle igen, en flaske kl 17 ca, sidder med ved ...


Annonce

... bordet hvis vi spiser rolig aftensmad, og er ellers i armene på os eller sidder ved os om aftenen. De bliver trætte og lær til seng mellem kl 19 og 20, og puttes nemt i svøb og vuggen hvis vi fanger dem på det rette tidspunkt, og mindre nemt hvis de lige når at blive overtrætte.

De sover på eget værelse i hver deres seng. De skal tit lige vugges efter ca 30 min, hvor efter de sover videee, får en drømmeflake kl 22 ca, og her fra ændre sove/spise tiderne sig så løbende. I laaang tis var der synkront flaske kl 01 og kl 04, den ene tvilling stod op kl 05 den anden 06. Nu sover den ene tit til kl 03 og får sin flaske der, hvor sne anden er kommet ind i en dårlig stime af halv opvågninger i gråd hver 45-60 min og skal vugges i søvn længe og vågner ofte lige så snart man prøver at ligge ham. De er super hårdt at være oppe så mange gange om natten nu, samtidig med de står så tidligt op.

Nu til mit spørgsmål: har du nogle tips og råd til hvad vi kan forbedre for min ene tvilling så han undgår de mange opvågninger hvor han skal tages op?

Vi ved jo han kan sove længere stræk, han har gjort det før og sover fint i sin formiddsgslur. Jeg er ikke meget for at skulle vække dem fra deres formiddagslur, da de ofte så ikke er friske og glade.

På forhånd tak

Hilsen Camilla

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågner om natten - får hun nok mad/drikke?

Hej igen Jeg bliver simpelthen nødt til at skrive til dig igen :) Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

4,5 mdr som bare ikke vil sove

Hej Helen Jeg har den dejlig søn som er 4,5 mdr nu. Han er 68 cm og vejer...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Helen har på alle mulige måder været en super støtte for mig i de første fire måneder med min søn Lucas.

Camilla Martin


Annoncer

Annonce