Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til putteritualer - 12 mdr.


30. december 2017

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Hjælp til putteritualer - 12 mdr.

Hej Helen

Vores putterutine er kørt helt ud af et sidespor, og vi vil gerne høre dine tanker og gode råd til vores udfordringer.

Magnus har været syg siden han startede i vuggestue 1/11, det har været hårdt for os alle tre med rigtig meget natteroderi. Han hoster meget og vi har 3-10 opvågninger hver nat! Hosten er ved at aftage her efter to mdr og fire lægebesøg. Vi har længe kørt “den nemme løsning” fordi overskuddet ikke har været til andet, så Magnus har i to mdr sovet i vores seng fordi det var nemmere at putte ham der, end i sin tremmeseng, og jeg skulle ikke ud af sengen om natten for at trøste ham. Men den nemme putning i vores seng vendte hurtigt, og nu er han svær at putte uanset hvor vi prøver at ligge ham til at sove.

Magnus vågner ca kl 6 og sover fortsat to lure i løbet af dagen:
Kl 9.30-11.30
Kl 15-16
Han går meget sent i seng og sover først mellem kl 20-21.

Aftenen starter med aftensmad kl 17.30, herefter et bad, leg og lidt fjernsynskiggeri i stuen til kl 19.30 hvor vi forsøger at putte til nat.
En af os går i seng sammen med ham og herfra går det løs.. Han okser rundt, kaster sig rundt i sengen, græder og vil drikke vand af sin drikkedunk ca 10 gange før han endelig falder i søvn efter ca 30-60 min. Andre gange giver vi op og forsøger at putte ham senere på aftenen hvor samme show starter.

Vi har selv forsøgt at putte ham i ...


Annonce

... tremmesengen, men han skriger og laver flitsbuen for ikke at blive puttet ned i den, også selvom han er dødtræt og øjnene er lige ved at falde i. Vi trænger sådan til at få lidt kærestetid tilbage om aftenen. Hele aftenen går med putning og mange opvågninger efterfølgende.

Vi har en drøm om igen at få ham til at falde i søvn i sin tremmeseng på eget værelse som han gjorde inden sygdommen og vuggestuestart ramte os.

Magnus er glad for sin sut men har ikke knyttet sig til en bamse. Han er meget afhængig af at enten far eller mor ligger ved siden af så han kan nappe os i halsen for at falde i søvn.

Vi overvejer at lave en kold tyrker. Simpelthen flytte ham og hans tremmeseng ind på sit eget værelse igen og få lavet os et fast putteritual lignende denne:

- Efter bad: 20-30 min. stille leg i stuen (uden tv, telefon eller iPad)

- Herefter går en af os så med ham ind på værelset, tænder en lille natlampe og sætter eller ligger ham i sin seng og så synge og læse lidt. 5-15 min. alt efter hvor træt han er.

- Til sidst tilbyde ham lidt vand og slukke natlamper og sige godnat.

Vi ved dog alle at vi ikke slipper så nemt, så hvis dette bliver modellen, hvad gør vi så når han rejser sig i sengen og græder?! Skal vi blive på værelset eller gå ud A la se til metoden? Vi har din bog Børn og søvn.

Har du gode råd til hvordan vi griber det hele an?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Hjælp vågner kl 5.00 - del II

Kære Helen Tak for dit svar vedr. vores datter og hendes "problem" med at...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Hjælp vågner kl 5.00

Kære Helen Vores datter er det sidste stykke tid (ca 3 uger) begyndt at...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Lure i løbet af dagen

Kære Helen Tak for dit svar til mit første spørgsmål omkring natamning -...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

11 måneder og vågner om natten

Hej Helen Først vil jeg takke dig for dine tidligere svar, som har været til...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annoncer

Annonce