Annonce

Annonce

Brev:

Dagsrytme og -søvn, 4 mdr


26. december 2017

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Dagsrytme og -søvn, 4 mdr

Kære Helen

Glædelig jul og godt nytår!

Tak for svar på tidligere spørgsmål

Jeg skriver til dig, da jeg er ved at være noget frustreret over min søns dagsrytme samt amning om natten. Der kommerher et langt brev, for at jeg beskrive det ordentligt.

Min søn bliver 4 mdr om 3 dage. Han er en stor dreng og trives. Han vejede 7,5 kilo, da han var 3 mdr - jeg ved ikke helt, hvad han vejer nu, men han bruger str 74/80 i tøj.

Min søn har de sidste 2 mdr taget korte lure på 30 minutter i løbet af dagen - jeg synes, jeg har forsøgt alt ift. At få han til at sove mere. Jeg har gået med barnevogn, vugget ham i slyngevugge og har nu købt en tyngdepose, for at prøve at få ham til at sove mere end 30 minutter. Det har lykkedes ganske få gange at få ham til at sove en times tid.

Jeg har læst mange af dine breve vedr. døgnrytme og kan se at du anbefaler amning, når barnet vågner fra lur og at det ammes igen inden ny lur. Jeg forsøger dette med min søn, men ofte nægter han at spise to gange med så kort mellemrum. Problemet er også, at han bliver træt efter 50-60 minutter og derfor puttes til lur. Han kan således sove 6 små lure i løbet af dagen på 30 minutter. Det er ret udmattende.

Rytmen er ofte at han er vågner fra lur, ammes, er oppe og leger i ca 50-60 minutter og begynder så at blive sur, gnider sig i øjnene, gaber. Så forsøger jeg at amme ham, men det vil han sjældent. Derefter bruger jeg 10-15 minutter på at putte ham og så sover han 30 minutter. Derefter starter det forfra. Sommetider forsøger jeg at holde ham oppe i 1,5 time, hvilket resultere i en meget sur og træt dreng, som stadig kun sover 30 minutter.
Han virker sommetider træt, når han vågner, men liver op og er glad efter kort ...


Annonce

... tid.

Jeg har hele tiden tænkt, at det ville forandre sig, når han blev ældre, men han viser stadig træthedstegn efter 50-60 minutter.

Min søn er rigtig god til at sove om natten og han puttes ofte omkring kl 19-20 og sover til kl 7. Han er dog begyndt at trappe amningerne voldsomt op - det betyder at jeg ammer ham mindst hveranden time om natten.

Jeg føler virkelig, at jeg er ved at være helt udmattet med de mange natlige amninger og dagsrytme, hvor jeg skal putte min dreng mange gange.

Jeg har store forhåbninger til at opstarte på grød (han viser helt klare tegn på, at han er klar til grød) og til at det 4. Tigerspring er overstået - jeg er dog bekymret for, at det bliver ved.

Jeg vil meget gerne høre dine tanker omkring, at min søn kun kan være oppe 50-60 minutter.

Skal jeg acceptere, at min søn kun kan være oppe 50-60 minutter og sover 30 minutter eller er der noget, jeg kan ændre? Tror du, det vil ændre sig inden længe?

Jeg har set på mange af dine dagsplaner, og ville ønske, min søn kunne følge den (med 3 lure i løbet af dagen), men jeg har endnu ikke kunnet få det til at fungere. Har du mulighed for at hjælpe mig med en dagsplan, hvor der også indgår grød, som jeg kan forsøge at arbejde mig hen i mod?

Som sagt er jeg helt udmattet efter 8 dage med amninger hver og hveranden time - jeg overvejer stærkt at forsøge at give ham modermælkserstatning i håb om, at han kan sove nogle sammenhængende timer - hvad tænker du om det (han tager gerne flaske)?

Jeg håber, du kan hjælpe mig - jeg er ved at være virkelig frustreret og træt.

Jeg tror, det blev et lidt rodet brev, men håber, at jeg har fået alle oplysninger med.

På forhånd tak for svar

Med venlig hilsen
Maiken

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Sover min baby for meget? - 3 mdr.

Hej Helen Et måske lidt underligt spørgsmål - men kan en baby sove for...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jern præmatur

Børn med en fødselsvægt under 2500g skal tilbydes ekstra jern og vitaminer.

Se babylex under vitaminer.

Læs mere i Babylex

Prævention

Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel, også selv om man ammer, så har man lyst til hurtigt at genoptage sexlivet er det en god idé at finde en brugbar præventionsform.

Sålænge du ammer bør du ikke tage p-piller eller mini-piller fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.

I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter kvinden mod infektion....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annoncer

Annonce