Annonce

Annonce

Brev:

Søskende-samsovning


18. december 2017

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Søskende-samsovning

Kære Helen

Tak for din gode svar - især de to sidste vedrørende både storesøster og lillebrors søvn.

Vi har været igennem en lang sygdomsperiode, hvor både storesøster på 4 1/2 år og lillebror på knap 1 1/2 år har været rigtig syge med høj feber, snot og hoste i flere uger.

Nu er alle (7-9-13) ved at være på højkant igen, og vi overvejer nu at lægge børnene på samme værelse. Det har hele tiden været drømmen og ambitionen, men der har hele tiden været noget i vejen.

Den primære årsag er, at lillebror fortsat sover urolig og har brug for hjælp (en hånd på maven, holde hånd, tages op og trøstes eller et åbenlyst behov for at ligge tæt). Han er blevet rigtig god til at falde i søvn igen. Men vi "hjælper ham" gerne 3-6 gange i løbet af en nat. Nogle gange mere - med mindre han selvfølgelig bliver hevet op i vores seng.

Han står (ifølge vidunderlige uger) over for et udviklingsspring, og vi tænker derfor på, om vi (igen) skal udskyde samsovningen, til vi er på den anden side af springet?

Storesøster sover nogenlunde men har stadig jævnlig mareridt og er for alvor blevet opmærksom på sine omgivelser og spørger ofte ind til røvere og uhyrer. Vi taler med hende om det og prøver så vit muligt at afdramatisere. Men vi regner med, at det vil være en stor omvæltning for hende, når den voksne rykker ud af soverværelset.

Som det er nu, skiftes vi til at ...


Annonce

... sove ved hvert barn (en ved siden af storesøster på en boksmadras og en i dobbeltsengen med lillebror ved siden af i tremmesengen).

Vi er helt klart på at tage kampen og lære dem, at nu er det sådan det er. Børnene sover sammen, og de voksne sover sammen. Vi vil bare være sikre på, at vi vælger det bedst mulige tidspunkt at gøre det på.

Min umiddelbare frygt er, at en af os alligevel kommer til at sove på en boksmadras inde ved børnene, fordi de fortsat græder / kalder i løbet af natten. Og så vi måske lidt vidt?! Med mindre du tænker, at de trods alt lærer noget af at se konstallelationen og på den måde lærer, at de nu skal til at sove sammen de to?

Jeg håber, du kan hjælpe os med dine tanker.

På forhånd tak og rigtig god jul.

Kærlig hilsen
L

PS: Jeg glemte at skrive, at vi overvejer, om vi skal udnytte juleferien til at forene børnene på børneværelset. Der ha vi 10 sammenhængende fridage, hvor vi har fleksibiliteten til at prøve det af.

Dvs ingen skal tidligt op, så hvis de vækker hinanden, bliver vi måske ikke helt lige så stressede over det. Og de voksne kan også nappe en middagslur, hvis det skulle gå helt galt.

Men hvis du tænker, at det er dumt med lillebrors udviklingsspring lige rundt om hjørnet (ifølge Vidunderlige uger-appen begynder springet om en lille uge - altså præcis der, hvor vi ville rykke rundt), venter vi lidt endnu.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Søvn hos tvillinger på 16 mdr

Kære Helen Jeg skrev til dig for knap 2 mdr siden angående søvnproblemer hos...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillinger og trillinger

Vær opmærksom på at flere kommuner yder tilskud til forældre med tvillinger. Hør også din sundhedsplejerske om der er mulighed for at komme med i en tvillingemødregruppe. Det kan være rart at møde andre ligestillede og mange har stor fordel af at kunne købe brugt tøj, barnevogn mv.

Læs mere i Babylex

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annoncer

Annonce