Annonce

Annonce

Brev:

Søvn for en dreng på 5 måneder - del 2


7. december 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Søvn for en dreng på 5 måneder - del 2

Hej Helen

Mange tak for dine råd i mit forrige brev om vores søn og hans søvnmønster. Jeg har dog et par opfølgende spørgsmål ang. søvn og nogle spørgsmål omkring ham generelt :)

1) Din dagsplan for min søn er rigtig fin, men jeg har svært ved at holde ham i mere end max 2,5 time af gangen, da han kun sover i 40 min. (det arbejder jeg på at forlænge) fra kl. 7, går der fx. kun ca. 1-1,5 time før han skal puttes igen. Han når derfor at få mange små lure i løbet af dagen - Jeg har svært ved at se hvordan jeg skal ændre det?

Det giver også lidt udfordringer i forhold til at amme ham i søvn, da han jo naturligvis ikke er sulten så hurtigt. Hvad gør jeg her? jeg vil gerne undgå at han vænner sig til at være i mine arme mere end højest nødvendigt. (jeg bærer ham nu, da han selvfølgelig skal have sin søvn)

Jeg vil gerne amme ham i søvn, som du foreslog, men hvad gør jeg når vi skal nogen steder hen? eller hvis han skal passes? (han er ikke blevet passet endnu - og der går måske lidt tid)

2) Har du nogle forslag til hvordan jeg kan aktivere ham, så han er stimuleret bedst muligt efter hans alder? Han drejer rundt om sig selv, når han ...


Annonce

... ligger på maven, og bakker også, men ruller ikke endnu. Vores sp har rådet os til at han ikke må ligge på ryggen og lege, da hans baghoved er fladt - vi har dog en pude, som han nogle gange ligger på.

3) Da barnevognen har været nærmest umulig at få ham i, har jeg haft svært ved at komme ud med ham - han kan nemlig heller ikke lide sin autostol. Jeg er ved en fejl aldrig kommet i en mødregruppe, og har ikke selv haft brug for en, men nu er jeg bekymret for at han ikke udvikler sig socialt, når han ikke kan spejle sig i andre børn på sin egen alder. Hvad tænker du her?

4) Efter vi har startet med grød, har hans mave slået knuder, og vi har været nødt til at bruge movicol for at hjælpe ham (dog uden resultat efter 2 dage) Han er vild med maden og åbner gladeligt munden, når vi nærmer os med skeen, men jeg er bange for presse maven mere end den er klar til. Hvornår skal vi bevæge os over i fx. grønsagsmos og et 2. måltid? Lige nu får han majsgrød med sveskemos, og det holder jeg mig selvfølgelig til indtil hans mave fungerer bedre.

Jeg har ønsket mig din bog om søvn i julegave, så den håber jeg på at få :)

Med venlig hilsen
Henriette

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og skift mellem søvnfaser

Kære Helen Vi har en søn som har meget svært ved at falde i søvn og skifte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navn

I skal inden jeres barn er blevet 6 mdr bestemme jer for hvad barnet skal hedde. Inden da skal I henvende jer hos det lokale kirkekontor og bed om enten at få barnet døbt eller navngivet.

Der findes ca 7000 godkendte fornavne i Danmark. Hvis I ønsker at give jeres barn et navn som ikke fremgår af denne liste skal navnet vurderes af Kirkeministeriet.

I navneloven står omkring fornavne at barnet skal tillægges et eller flere fornavne og som fornavn må man ikke vælge...

Læs mere i Babylex

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annoncer

Annonce