Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - det virker godt men...


28. november 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Søvn - det virker godt men...

Hej Helen

Vi har fulgt dine tidligere råd omkring hvordan vi får adskilt mælk og søvn, og det er lykkedes rigtig fint. Min datter er nu nede på kun 2 flasker i døgnet, inden middagslur og aftenputning.

Du anbefalede os, at trille hende i vognen inden formiddagsluren, så hun kunne lære at overgive sig til søvnen uden mælk. Det har virket rigtig godt, hun sover faktisk på 2 min stort set hver dag. Det samme til middagsluren. Så vi behøver faktisk knap nok decideret at gå tur med hende. Der skal ikke meget mere end et par "rok" til, så sover hun nu. Dejligt!

Nu er mit spørgsmål så - skal vi bare lade hende fortsætte med det? Det virker jo super godt og hun sover bedre end nogensinde før faktisk - halvanden time ca til hver lur. Eller tænker du, at nu hvor hun har lært at overgive sig til søvn uden mælk, så skal hun vænnes tilbage til tremmesengen igen om dagen også? Tænker at nu skal hun jo nødig få en ny "afhængighed" - nemlig at skulle køres/rokkes for at falde i søvn om dagen... Kunne det i så fald være en ide først at tage en fase hvor hun fortsat falder i søvn i vognen, men uden at der rokkes/køre - og dernæst næste step tilbage i ...


Annonce

... tremmesengen om dagen?

Vi er i den heldige situation jo, at vi får en lillebror her i januar, så min datter skal ikke starte i vuggestue. På den måde er vi jo ikke pressede af, at hun partout SKAL lære at sove uden rokken i vognen lige nu og her. Så lad mig endelig høre hvad du tænker er mest hensigtsmæssigt for os på sigt?

Afslutningsvis lige et spørgsmål ift. kommende lillebror og søvn - blot for at være på forkant denne gang :) Ved godt at et lille spædbarn ingen rytme har, og blot spiser og sover efter behov. Men hvornår tænker du at man kan forvente, at indføre en rytme ift. søvn? Og hvornår er det hensigtsmæssigt, at tilvænne ham at tremmesengen er det sted hvor man sover både om dagen og aftenen/natten (Selvfølgelig med babynest osv for at gøre det trygt og rart).

Jeg har altid siddet og holdt min datter i hånden indtil hun faldt i søvn - måske derfor hun nu har så svært ved, at falde til ro i sengen på egen hånd? Er det hensigtsmæssigt med lillebror, at lære ham fra starten at kunne falde i søvn selv, altså gå lidt ind og ud, hvad tænker du om det?

På forhånd mange tak,

Mange hilsener Mor i (ikke helt så meget mere) vildrede

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Lure i løbet af dagen

Kære Helen Tak for dit svar til mit første spørgsmål omkring natamning -...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

11 måneder og vågner om natten

Hej Helen Først vil jeg takke dig for dine tidligere svar, som har været til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Fantastisk hjemmeside, fantastiske bøger og fantastiske meninger!

Kærlig hilsen
Mor til Elias, 7 måneder.


Annoncer

Annonce