Annonce

Annonce

Brev:

Dreng vågner midt om natten og vil ikke sove længere


26. november 2017

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Dreng vågner midt om natten og vil ikke sove længere

Hej Helen.

Jeg har et spørgsmål omkring min søn på knapt 21 mdr. Vi har taget ham ud af tremmesengen, da han var blevet så stor at han næsten kunne kravle hen over selv. Jeg læste et sted, at enten når de blev for lange eller når de selv kunne kravle ud, var det en god ide at skifte sengen ud. Udover at han selv kan kravle ud, er han desuden næsten så lang at han støder imod for enden. Han ligger derfor nu kun på sin madras på gulvet, fordi jeg gerne ville vente med at have ham ”op i højden” til han havde vænnet sig til at der ikke var tremmer for sengen, da jeg synes at der ellers er langt at falde ned.

De første to nætter gik det rigtig fint, men derefter er han begyndt at vågne ved 2-3 tiden om natten, og så sover han ikke mere den nat. Jeg har prøvet at tage ham ind til os, men det hjælper ikke - så ligger han bare og vender og drejer sig samt sparker for at komme op og igang. Jeg prøver så at sige ”godnat” til ham med hviskestemme, og lægge ham ned igen. Det kan jeg så blive ved med indtil klokken 6 hvor vi står op.

Derudover har jeg prøvet at ...


Annonce

... lægge ham tilbage på hans eget værelse, igen hvor jeg hvisker ”godnat” til ham, lægger ham ned og putter dynen over ham. Der går ikke meget mere end 10 sekunder fra jeg har lukket døren, til han står op igen. Dette kan vi så blive ved med indtil vi står op (altså 3-4 timer).

Vi tog ham ud af tremmesengen for en uges tid siden - er det bare tålmodighed der skal til, eller har du en anden metode jeg kan bruge? Jeg kan næsten ikke hænge sammen længere, da jeg har rigtig meget behov for min søvn, men ikke får den for tiden.

Han har sovet på eget værelse siden han var ca. 9 måneder gammel, da vi kunne mærke at han blev forstyrret af mig og min kæreste når vi kom i seng, og hver gang vi hostede eller bare trak vejret ved siden af ham. Det tog ham et par dage at blive vant til at sove alene, og har siden ikke rigtig haft nogle problemer med søvnen. Han har sovet igennem fra klokken 19 til omkring klokken 6 i så lang tid, at jeg ikke engang kan huske hvornår han begyndte på det.

Håber dog, at du kan hjælpe mig med, at få min søvn tilbage :)

Venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2018 | Udvikling | 21 mdr.

Særlig sensitiv?

Hej Helen Dette er lidt en fortsættelse på mit forrige brev, hvor vi stod i...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2018 | Sovevaner | 18 mdr.

Søvnbehov - river og bider, del 2

Hej igen.. Jeg svarer lige på dit brev, mht søvntimer.. Fordi umiddelbart...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for altid lange og fyldestgørende svar.

Lone og Claus fra København


Annoncer

Annonce