Annonce

Annonce

Brev:

Putteproblemer 15 mdr.


20. november 2017

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Putteproblemer 15 mdr.

Hej Helen :-)

Min dreng er nu 15 mdr. og der er godt gang i den med tænder, sprog og egen vilje, og han er netop begyndt at gå, så puha der sker meget :-) De sidste par uger har dog været noget udfordrende mht. putning og søvn..

Vi er vant til at han er super nem, og bare har lagt sig til at sove efter godnathistorie, og så har vi ikke hørt ham før næste morgen 11 timer efter.. Så han har været et rigtig luksus barn :-)
Men nu bliver han helt ude af den når vi går fra hans værelse, rejser sig i sengen skriger i vildensky. Vi går så ind igen, og tager ham op, og han falder til ro (næsten i søvn) med det samme i vores arme, her sidder vi så typisk i nogle minutter, men så snart han kan mærke at vi begynder at bevæge os for at ligge ham ned igen, så starter vi forfra. Og sådan kan det blive ved i 1 time eller mere. Til sidst falder han dog til ro.

Så har vi så problemet igen mellem kl. 3-4, her er det det samme, at når jeg går ud, så bryder hans verden sammen. På dette tidspunkt ender jeg med at tage ham med ind i soveværelset og putte ham i rejsesengen, der falder han til ro med det samme.

Jeg har simpelthen så svært ved at finde ud af hvad det er der genere den lille fyr, det virker jo som noget seperationsangst ...


Annonce

... agtig noget, men det stadie troede jeg da at vi var ovre?

Jeg gør alt hvad jeg føler jeg kan for at give ham nærhed og tryghed, men samtidig er jeg bange for at skabe "dårlige" vaner, mht. at falde i søvn i vores arme, og tage ham ind i soveværelset om natten. Men han skal jo heller ikke græde sig selv i søvn. Så jeg ved snart ikke hvad vi ellers skal gøre :-/ Håber derfor at du har nogle gode råd?

Vores rutine er nøjagtig som den plejer med aftensmad ved 17-17:30 tiden, herefter leg eller bad. Så tager vi nattøj på, og sætter os i sofaen og hygger med noget børnetv og en skål frugt, hvorefter vi børster tænder og læser så godnathistorie ved 19-tiden, og så godnat.
Der er altid en lille vågelampe på hans værelse som lyser hele natten.

Vi venter en lillesøster med termin om 3 uger, så jeg håber simpelthen sådan at vi kan få styr på det inden hun melder sin ankomst, så han ikke kommer til at føle sig til side sat af mig om aftenen.

Det er dog planen, at jeg fortsat vil stå for putningen, så vi har den stund sammen, kun os to. Men det kan jo godt gå hen og blive svært med amning osv. hvis det hver dag skal tage så lang tid :-/

Det blev lidt langt, men det håber jeg er ok :-)

Venlig hilsen
en lidt fortvivlet mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter vol 2

Kære Helen Tak for dit svar. Vi har et godt stykke tid haft helt faste...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juni 2018 | Udvikling | 18 mdr.

Rolige aktiviteter

Hej Helen, Har du nogle forslag til rolige aktiviteter man kan lave når man...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juni 2018 | Udvikling | 18 mdr.

Badetid er pludselig ufedt

Hej Helen, Min store dreng har altid været glad for at gå i bad, elsker at...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Nattesøvn med mange opvågninger

Hej Helen, Vores dreng på 14 mdr. stortrives i dagligdagen. Han er glad,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter

Kære Helen Min datter har tidligere sovet ok (fra ca 19-5), men stod meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annoncer

Annonce